Πόρτα στην Πολιτική

Πέντε απινιδωτές, σε πέντε νησιά-Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για πρώτες βοήθειες στα απομακρυσμένα νησιά από την Ομάδα Διαχείρισης Κρίσεων με την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού

Spread the love

«Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για πρώτες βοήθειες στα απομακρυσμένα νησιά από την Ομάδα Διαχείρισης Κρίσεων με την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού»

 

Το Yπουργείο Τουρισμού στηρίζει τις δράσεις εθελοντισμού που αναπτύσσονται από συλλογικότητες ενεργών πολιτών.

Ο Υφυπουργός Τουρισμού, κ. Μάνος Κόνσολας, συναντήθηκε στο Υπουργείο με την εθελοντική Διασωστική Ομάδα Διαχείρισης Κρίσεων (Ο.ΔΙ.Κ.), η οποία έχει αναπτύξει σημαντική δραστηριότητα.

Συγκεκριμένα, συναντήθηκε με τον ιδρυτή και Πρόεδρο της Ομάδας, κ. Κωνσταντίνο Φεζούδη και τον Γραμματέα της Βάσης Ετοιμότητας Αττικής, κ. Παναγιώτη Χατζημαλλή, και συζητήθηκε η Ανθρωπιστική και Εθνική δράση της εθελοντικής ομάδας που αποτελείται από 350 εθελοντές – διασώστες.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας του με τα μέλη της εθελοντικής Διασωστικής Ομάδας Διαχείρισης Κρίσεων, ο Υφυπουργός ενημερώθηκε για τις δράσεις της ομάδας.

Συμφωνήθηκε να τεθεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού η δράση της Ομάδας για εκπαίδευση στις πρώτες βοήθειες των κατοίκων των απομακρυσμένων νησιών, ώστε να είναι σε θέση να αντιμετωπίζουν μόνοι τους έκτακτες καταστάσεις πριν την έλευση της επείγουσας προνοσοκομειακής  βοήθειας.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του κλιμακίου της ομάδας, σε πέντε (5) απομακρυσμένα νησιά του Αιγαίου, θα τοποθετηθούν πέντε (5) απινιδωτές, με την ευγενική χορηγία γνωστού εφοπλιστικού Ομίλου.

Στα  νησιά που θα επιλεχθούν, θα γίνει η εν λόγω εκπαίδευση Πρώτων Βοηθειών. Μετά το πέρας της εκπαίδευσης, θα παραδοθεί από ένας απινιδωτής αντίστοιχα, έτσι ώστε όλοι οι κάτοικοι να είναι σε θέση να χρησιμοποιήσουν αυτόν σε έκτακτες ανάγκες των συμπολιτών τους.

 

SHARE
RELATED POSTS
Θεοδωράκης: Το Μαξίμου να ανοίξει τα παράθυρα για να ακουστεί η φωνή του κόσμου
Συνήγορος του διαβόλου: έχει η κ. Ρεπούση δίκιο ή άδικο;, του Χρήστου Μαγγούτα
Giannis Sideris
Κεντροαριστερά: Το Φθινόπωρο ο νέος αρχηγός, του Γιάννη Σιδέρη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.