Ανοιχτή πόρτα Κοινωνία - Ελλάδα - Οικονομία Πρόσωπα - Αφιερώματα

Πάνος Καμμένος: ο Υπουργός …που σαρώνει και πληρώνει!, της Τζίνας Δαβιλά

Spread the love

Τα πάρτι σηκώνουν καλοπέραση. Φωτογραφίες, γέλια, ποτά, χορούς, αγκαλιές. Αν είσαι απλός πολίτης όλα είναι επιτρεπτά, τα φωτογραφίζεις  και να τα δημοσιοποιείς κιόλας. Αν είσαι Υπουργός, όμως, δημόσιο πρόσωπο, αιρετός… κρίνεσαι. Πού, πώς, πότε, με ποιο τρόπο. Για ακόμη μία φορά ο δικομανής και άφρων πολιτικός κος Υπουργός Εθνικής Αμύνης δίνει ρεσιτάλ τρικυμίας εν κρανίω, απαθανατίζοντας την εμπλέουσα και υπερχειλίζουσα χαρά του στον κήπο του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Και αυτό δεν θα ήταν ενοχλητικό, αν δεν ήταν προκλητικό το οικονομικό πλαίσιο της εκδήλωσης σε εποχές που οι μισθοί των εργαζομένων δεν ξεπερνούν τα 600 ευρώ και θεωρούνται καλοπληρωμένοι οι έμμισθοι του χιλιάρικου.

Το θέμα κυκλοφόρησε στο armyvoice.gr –δεν γνωρίζω αν έχει διαμοιραστεί και από τα Υπουργείο, αυτό θα ήταν μεγίστη ανοησία – και σύμφωνα με την ιστοσελίδα αφορά στη φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου στο Στρατόπεδο Παπάγου, όπου στεγάζεται και το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Και η είδηση επίσης. Ότι δηλαδή ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κος Πάνος Καμμένος που ζητεί από Έλληνες εφοπλιστές να χρηματοδοτήσουν την αγορά πολεμικών πλοίων της χώρας, την ίδια στιγμή στήνει βερμπαλίζουσα εορτή στο Υπουργείο με όλους τους απαραίτητους παρόντες και παρούσες και όσους άλλους εκείνος έκρινε ως απαραίτητους. Φυσικά καμία σύγκριση η χορηγία των πλοίων με την γιορτή. Μη συγκρίσιμα μεγέθη. Αλλά… ένταλμα πληρωμής 19.000 και πλέον ευρώ  για την μικροφωνική εγκατάσταση, είναι ποσό πληθωρικό! Σπατάλη; Απλώς σκέψη Καμμένου. Περιττό; Απλώς ανάγκη Καμμένου. Που εκθέτει τις Ένοπλες Δυνάμεις, τους Αρχηγούς τους, τους Αξιωματικούς που τέτοιες γενναιοδωρίες και σπατάλες έχουν αποφασίσει να μην τις υιοθετούν κυρίως στα χρόνια της κρίσης. Όλοι έχουν δικαίωμα στην καλοπέραση και τη χαρά. Αλλά οι εχέφρονες και προσγειωμένοι έχουν και συναίσθηση του χρόνου, του τόπου, των συνθηκών, των ανθρώπων. «Το μέτρον άριστον εστί». Μόνο που αυτό είναι εφαρμόσιμο σε συνθήκες λογικής κρίσης και συναίσθησης, που ο κος Καμμένος δεν διαθέτει.Ο κος Υπουργός σταθερά μη εχέφρων και μη προσγειωμένος, στερείται συναίσθησης, ταπεινότητας, συστολής. Και κάνει διαρκώς  προκλητικά λάθη. Δεν έμαθε ποτέ τι σημαίνει σεμνά και ταπεινά. Μου θυμίζει έναν Υπουργό της ΝΔ που το 2009 έκανε πάρτι γενεθλίων σε μεγάλο ξενοδοχείο στρώνοντας κόκκινα χαλιά και προσκαλώντας κόσμο και ντουνιά. Δεν επανεξελέγη. Πλήρωσε την εντολή Καραμανλή “Σεμνά και ταπεινά” που ως υπουργός απεμπόλησε.

Καλά έκανε ο κος Καμμένος και έκανε την όμορφη γιορτή για τη φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου. Καλό είναι να γίνονται χαρούμενες γιορτές. Και πρέπει να γίνονται. Δεν θέλουμε τη μιζέρια. Στη θέση του, όμως, θα ήμουν πιο προσεκτική. Όχι γιατί δεν αγαπώ την πολυτέλεια-α ντιθέτως– αλλά γιατί θα ντρεπόμουν να ξανακυκλοφορήσω στο δρόμο. Ο κος Καμμένος είναι ο “αγαπημένος” Υπουργός των αρθρογράφων που έχουν σφαιρική εικόνα της κοινωνίας. Αυτών των δημοσιολόγων-δημοσιογράφων-αρθρογράφων (αρχίζω από το δυνατότερο για να πάω στο ασθενέστερο) που περπατούν από τα σαλόνια μέχρι τα αλώνια. Όταν η κοινωνία ματώνει από τους φόρους, είναι απρεπές και ανόητο να δημοσιοποιούνται οι υπερβολές. Κυρίως στη διαχείριση κονδυλίων που αφορούν στη διασκέδαση. Γιατί το ένα φέρνει το άλλο και τελικά όποιος ψάχνει όλο και κάτι βρίσκει.

Στον απολογισμό του ο ΣΥΡΙΖΑ θα γκρεμίσει από το βάθρο του τον μέχρι σήμερα συγκυβερνήτη του. Το θέμα είναι ότι ο κος Πάνος Καμμένος δεν θα πάει, ως πρέπει, σπίτι του. Κάποιο άλλο παιχνιδάκι θα βρει για να παίζει. Μετά το τρενάκι που χρησιμοποίησε προεκλογικά για τη διαφημιστική του καμπάνια ειρωνευόμενος τον μικρό Αλέξη(!!!), την τελευταία τριετία αλλάζει στολές. Πότε παραλλαγής, πότε της Αεροπορίας, πότε των Εθνοφυλάκων. Πάντα μας εκπλήσσει. Το σκίτσο πάντως που με κάνει πάντα να γελώ είναι αυτό που ακολουθεί, του Γιώργου Σαράφογλου. Να έχετε υπ΄όψιν σας, κύριε Υπουργέ στο πάρτι των Αποκριών, με την συμπάθειά μου πάντα. Διότι άλλη υπόθεση η συμπάθεια, άλλη η εκτίμηση.

Καλές Γιορτές!

11.12.2018

ΥΓ: Το κείμενο ασκεί κριτική στην πολιτική διαδρομή του Υπουργού Ε.Α κου Πάνου Καμμένου. Το διευκρινίζω γιατί σε τούτο τον τόπο συγχέουμε την αυστηρή κριτική σε θεσμικά πρόσωπα με τα ποινικά αδικήματα της εξύβρισης και συκοφαντικής δυσφήμησης. Και δεν έχω χρόνο για νέες αυτόφωρες συλλήψεις._

 

Τζίνα Δαβιλά

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.   

The article expresses the views of the author      

iPorta.gr

 

SHARE
RELATED POSTS
Μανώλης Αναγνωστάκης – Δέκα χρόνια μετά, του Δημήτρη Μπρούχου
Ένα αδημοσίευτο κείμενο του Ντίνου Χριστιανόπουλου
Μια επιστροφή στην πόλη της νιότης, του Κωνσταντίνου Μεϊντάνη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.