Πόρτα σε ιστορίες/χρονογραφήματα/διηγήματα

Οnce in a lifetime, απολαύστε το!, του Ευάγγελου Μπιτσαξή

Spread the love

Ο Ευάγγελος Μπιτσαξής είναι Δικηγόρος και μέλος του Δικηγορικού γραφείου epmb.gr.  με ειδίκευση στο Ποινικό Δίκαιο και  σε Διεθνείς υποθέσεις, καθώς έχει εκπροσωπήσει πολλούς διάδικους στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Σήμερα είναι μια ιδιαίτερη μέρα για μένα. Η μοίρα το έφερε έτσι ώστε να είναι ιδιαίτερη μέρα για όλους μας. Υπάρχει άραγε περιθώριο για χαρές και εορτασμούς;

Το ερώτημα είναι ρητορικό και απαντάω (μόνος μου). Εννοείται πως υπάρχει. Η ζωή συνεχίζεται και μας επιφυλάσσει συνεχώς εκπλήξεις. 40 λοιπόν, και μέσα στις πρωτόγνωρες για όλους μας συνθήκες, θέλω να στείλω σε όλους σας ένα μήνυμα αισιοδοξίας και να σας μεταδώσω θετική ενέργεια. Δεν έγινα γκουρού της ψυχολογίας ούτε life coach, όμως τις τελευταίες μέρες προσεγγίζω όλη αυτή την απότομη μεταστροφή της πραγματικότητας με το όσο το δυνατόν περισσότερο αισιόδοξη διάθεση. Βλέπω δυστυχώς ότι πολλοί φλερτάρουν με την κατάθλιψη.

Έχοντας ζήσει τα τελευταία 18 χρόνια δουλεύοντας κατά μέσο όρο 70-80 ώρες την εβδομάδα, πάντα αυτό που μου έλειπε ήταν ο ελεύθερος χρόνος. Αυτό λείπει στους περισσότερους. Ακόμα και στον περιορισμένο ελεύθερο χρόνο ή στις διακοπές, το μυαλό συχνά ήταν κάπου αλλού. Και ήρθε αυτό που ζούμε από το πουθενά, για να μας θυμήσει ότι είμαστε θνητοί, και ότι υπάρχουν και πολλά ωραία πράγματα στην ζωή που τα θεωρούμε δεδομένα, χωρίς απαραίτητα να είναι. Δείτε αυτό το διάστημα ως δώρο, δείτε το ως διάλειμμα, δείτε το ως μια νέα αρχή επαναξιολόγησης των προτεραιοτήτων σας.

Για ένα διάστημα δεν θα τρέχετε νυχθημερόν να προλάβετε συναντήσεις, υποχρεώσεις, προθεσμίες, προγράμματα κλπ. Χαλαρώστε, διαβάστε, σκεφτείτε, περάστε χρόνο με τον εαυτό σας, την οικογένειά σας και τα κατοικίδια σας. Περπατήστε (μόνοι), ακούστε μουσική, χαρείτε το σπίτι σας, κάντε ότι δεν θα κάνατε ποτέ μια τυπική μέρα της προηγούμενης (και της επόμενης) ζωής σας. Η ζωή, αργά ή γρήγορα θα επανέλθει στους κανονικούς ρυθμούς της. Αυτή η συλλογική διακοπή από τα πάντα συμβαίνει once in a lifetime. Αξιοποιήστε το χρόνο που θα σας δοθεί, ώστε στο τέλος να βγείτε πιο ξεκούραστοι, πιο ώριμοι και πιο γεμάτοι και όχι σαν φυλακισμένοι που μόλις εξέτισαν την ποινή τους. Μπορεί να μην μπορούμε να βρεθούμε από κοντά με αγαπημένα πρόσωπα και να κινηθούμε ελεύθερα, όμως μπορούμε να κάνουμε πολλά άλλα που δεν τα τα κάναμε ποτέ. Εύχομαι σε όλους και όλες να είστε υγιείς, να προστατεύετε με την συμπεριφορά σας τους κοντινούς σας ανθρώπους αλλά και τους αγνώστους, να βοηθάτε όσους έχουν ανάγκη και να απολαμβάνετε κάθε στιγμή της καινούργιας σας (προσωρινής) καθημερινότητας.

Υ.Γ: Σας αφήνω τώρα γιατί πρέπει να στείλω μήνυμα για να εγκριθεί η πρωινή βόλτα μου με τον σκύλο.

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.  

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

SHARE
RELATED POSTS
Θα ήθελα να είμαι, της Ματίνας Ράπτη-Μιληλή
Μία ερωτική επιστολή με αφορμή δύο συναντήσεις μας, του Δημήτρη Κατσούλα
Αληθινές (ιατρικές) ιστορίες: η Ποδαρούλα-Γιασεμούλα!, του Γιάννη Στουραΐτη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.