Πόρτα στη Δωδεκάνησο

“Ο Χορός της βροχής” εκδήλωση Νature of Art στο Πάρκο Ροδινιού

Spread the love

 

«Φύση της Τέχνης ΙΙΙ»: Για τρίτη χρονιά περιηγητική καλλιτεχνική έκθεση στο Ροδίνι

Η καλλιτεχνική ομάδα Φασμαφή μαζί με ανεξάρτητους καλλιτέχνες, οργανώνει για τρίτη συνεχή χρονιά την Περιηγητική Καλλιτεχνική Έκθεση «Nature of Art III» στο Πάρκο Ροδινιού της Ρόδου.
Με τη στήριξη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και σε συνεργασία με την Υπηρεσία Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Πρασίνου του Δήμου Ρόδου.

Η θεματική της φετινής έκθεσης είναι ο «Χορός της Βροχής» και θα είναι ανοιχτή στο κοινό από 1 ως 10 Σεπτεμβρίου 2019 με ώρες λειτουργίας 11.00-14.00 και 17.00-20.00 καθημερινά.

Ένας περίπατος μέσα στο πάρκο του Ροδινιού, ένα τοπόσημο της πόλης της Ρόδου, όπου ο επισκέπτης καθώς προχωρά στην σηματοδοτημένη διαδρομή δύο χιλιομέτρων, συναντά έργα ζωγραφικής, γλυπτά, κατασκευές, ηχητικά κι άλλες επεμβάσεις των συμμετεχόντων καλλιτεχνών, όλα εμπνευσμένα από τη θεματική του «Χορού της Βροχής» και τον περιβάλλοντα χώρο. Μάλιστα, μετά την πρόσφατη ανάπλαση του πάρκου, το μονοπάτι επεκτείνεται και κατεβαίνει ως το ποτάμι.

Στόχος να δωθεί στον θεατή η ευκαιρία για μια βαθύτερη κατανόηση του σκεπτικού, παρουσιάζοντας την πρόταση της «εικαστικής περιήγησης» κάπου ανάμεσα στη Φύση και στην Τέχνη. Έτσι για πρώτη φορά φέτος θα υπάρξουν προγραμματισμένες περιηγήσεις με την καθοδήγηση και ξενάγηση των καλλιτεχνών, σε δύο ημερομηνίες: μία ημερήσια περιήγηση την Τετάρτη 4/9 και ώρα 18.00 και μία νυχτερινή περιήγηση την Κυριακή 8/9 με ώρα εκκίνησης στις 21.00.

Ταυτόχρονα, φέτος το ανοιχτό κάλεσμα απευθύνθηκε και σε καλλιτέχνες εκτός Ρόδου, με αποτέλεσμα να υπάρχουν συμμετοχές από διάφορα μέρη της Ελλάδας.

Δράσεις κι εργαστήρια πλαισιώνουν την έκθεση, των οποίων τα αποτελέσματα θα εκτίθενται στη διαδρομή των εργαστηρίων. Παράλληλα, ένα ομαδικό έργο εκτός της διαδρομής θα καλεί τον επισκέπτη να προχωρήσει ακόμη βαθύτερα μέσα στο δάσος…

Συντελεστές:

Οργάνωση – Επιμέλεια Έκθεσης: Ευαγγελία Βατσάκη
Γραφιστική Επιμέλεια: Maja Widler
Επιμέλεια Ήχου: Αλέξανδρος Αγγελάκης
Σήμανση διαδρομής: Σπύρος Σπανός
Site: Cormac Bracken
Βίντεο: Olympia Gauguet

Συμμετέχοντες καλλιτέχνες:

Αλέξανδρος Αγγελάκης, Σάββας Αθανασιάδης, Μαρία Ανεζιά, Ειρήνη Βαζούκου, Δημήτρης Βασιλείου, Ευαγγελία Βατσάκη, Θανάσης Βερδελλής, Κώστας Βούλγαρης, Ορίζοντας Γεγονότων, Φώτης Καλαφάτης, Στέφανος Καντάκος, Βούλα Κασσανή, Αποστόλης Κουμούλης, Μυρσίνη Λενούδια, Αντώνης Λιοπύρης, Αλέξανδρος Μεϊχανετζιδης, Φωτεινή Μηναδάκη, Λαμπρινή Μποβιάτσου, Θάλεια Οικονόμου, Δόμνα Παναγοπούλου, Πανάκεια, Τανό Παπαδόπουλος, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, Μαριαλίζα Πετροπούλου, Ανδρέας Ρηγάκης, Νατάσα Σαβράνη, Σίσσυ Σιγάλα, Γιώργος Σούλιος, Αλίντα Σπηλιώτη, Μαρία Φιλίππου, Φώτης Φραγκούλης, Νίκος Χαλκιάς, Δημήτρης Χαντζιάρας, Trio Bahalo, Torben Loki Bruun, Karl-Heinrich Hoedelmoser, Liquid Light, Azam Maysonet, Sally Nears, Desmond O’ Leary, Dessislaw Pajakoff, Diamant Shehu, Albert Shena, Angelika Heel Triantafyllou, Tudor Thomas, Gathering, Maja Widler, Εργαστήρι Εφήβων της Στέλλας Ματάλα, Εργαστήρι Εικαστικής Εγκατάστασης της Ευαγγελίας Βατσάκη, Εργαστήρι Δημιουργικής Γραφής της Μυρσίνης Λενούδια.

 

SHARE
RELATED POSTS
Βαγγέλης Μανδρακός: «Ζούμε την εποχή των… Μαυρογιαλλούρων εδώ στη Ρόδο»
Παρουσίαση βιβλίου “I.C.A.R.O -ΙΚΑΡΟΣ 60 χρόνια Καλλιτεχνική Αγγειοπλαστική Τέχνη” στις 19 Οκτ. 2019-Νεστορίδειο Μέλαθρο
Δημήτρης Κρητικός: Φτάνει πια ο φόρος αίματος στην άσφαλτο. Να συγκληθεί άμεσα και δια ζώσης το δημοτικό συμβούλιο Ρόδου

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.