Κοινωνία - Ελλάδα - Οικονομία

Ο Τσιόδρας δεν είναι πανάκεια…, Του Γιώργου Αρκουλή

Spread the love

Το περιστατικό είναι αληθινό:

Παλιά, σε στρατόπεδο της Αττικής, από ένα αποτσίγαρο που πέταξε απρόσεκτος  φαντάρος, το αεράκι που φύσηξε ξαφνικά ταξίδεψε τη γόπα σε ένα δεμάτι με ξερά χόρτα. Σε δευτερόλεπτα έπιασε φωτιά που απειλούσε χανς με όπλα και δυναμίτες. Ειδοποιήθηκε ο λοχαγός ασφαλείας, ο οποίος –ο αθεόφοβος- ούρλιαξε:

«Να τοποθετηθεί αμέσως φρουρός».

Ευτυχώς, κάτι οπλίτες πήραν τη μάνικα και τους κουβάδες και έσβησαν τη φωτιά, διότι αν περίμεναν την οδηγία του ανωτέρου –η οποία στηριζόταν στον ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ στρατοπέδου- θα είχαν προκύψει, ίσως, οδυνηρές  απώλειες…

Θυμήθηκα αυτό το περιστατικό χθες με την δραματική αύξηση κρουσμάτων του covid19 στην χώρα και την βιαστική απόφαση του γκουβέρνου να φέρει και πάλι στο έδρανο της (τηλεοπτικής μας) ενημέρωσης τον συμπαθή λοιμωξιολόγο, καθηγητή κλπ. Σωτήριο Τσιόδρα.

Ο οποίος, αν και… Σωτήριος, δεν μπορεί να αναλάβει ουσιαστικό ρόλο «σώστη», παρά μόνο να μας δώσει κάποιες συμβουλές με καλή διάθεση είναι αλήθεια. Και βέβαια, προς τιμήν του, να διατυπώσει την άποψη πως «δεν γλυτώνουμε από τον ιό αν δεν παρθούν αυστηρά μέτρα».

Και ερωτώ: τι περιμένει η κυβέρνηση για να αποφασίσει λοκ ντάουν λίγων εβδομάδων, μήπως και μπορέσουμε να αναχαιτίσουμε τον σοβαρότατο κίνδυνο για τις ζωές, τις δικές μας και των άλλων; Προφανώς φοβάται την οργή των «μεγάλων του εμπορίου» (πετρελαιάδες, ιδιοκτήτες αλυσίδων λιανεμπορίου, τραπεζίτες κλπ.), οι οποίοι, αν κλειστούμε σπίτια μας θα δουν τους τζίρους να μειώνονται. Οπότε και τον ΦΠΑ να παίρνει κλίση…

ΥΓ: Και το προσωπικό να ετοιμάζει αντίδραση ένεκα απολύσεων και μειώσεων μισθών…

[email protected]

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

SHARE
RELATED POSTS
Οι ανιστόρητοι, του Αλέξανδρου Μπέμπη
Οι άγνωστοι θησαυροί του Αγίου Δημητρίου στο Κέντρο Εκπ/σης του Πολεμικού Ναυτικού
Σαν να μην έγινε ποτέ, του Κωνσταντίνου Καραγιαννόπουλου

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.