Ανοιχτή πόρτα Πόρτα στον Κόσμο

Ο Τραμπ, η Δικαιοσύνη και η…βαριοπούλα! (Trump, Lady Justice and…the sledgehammer), του Γιώργου Σαράφογλου-by George Sarafoglou

Spread the love

Μόνο στη Ρόδο: Αποστόλου Παύλου 50 (Ανάληψη)-Βενετοκλέων (Στάδιο ΔΙΑΓΟΡΑΣ)-Ρόδου-Λίνδου (ύψος ΙΚΑ)-Λεωφόρος Κρεμαστής – Πηγές Καλλιθέας (από Μάιο-Οκτώβριο) & catering Γάμοι-Βαπτίσεις, Συνέδρια, Εκδηλώσεις

PANE DI CAPO – AT RHODES – ΣΤΗ ΡΟΔΟ – ΤΗΛ: 22410-69007

Γιώργος Σαράφογλου

Την περασμένη εβδομάδα τέσσερις ομοσπονδιακοί εισαγγελείς που εκδίκαζαν την εγκληματική ανάμειξη του Roger Stone, -στενού συνεργάτη του Τραμπ- με Ρώσους στις εκλογές του 2016, εγκατέλειψαν την υπόθεση.

Το εν λόγω τσιράκι του Τραμπ καταδικάστηκε για ψευδορκία και παραποίηση της αλήθειας μπροστά στο ομοσπονδιακό δικαστήριο.

Οι εισαγγελείς συνέστησαν 7-9 χρόνια κάθειρξη.

Αυτό που τους προέτρεψε να εγκαταλείψουν την υπόθεση ήταν η ανάμειξη του Τραμπ ο οποίος δημόσια είπε και τουΐταρε ότι η καταδίκη είναι άδικη και η ποινή των 7-9 ετών πολύ αυστηρή.

Αμέσως μετά βγήκε το Υπουργείο Δικαιοσύνης και δήλωσε ότι θα αναγκάσει τους εισαγγελείς να μειώσουν την ποινή. Δηλαδή εισάκουσε την προτροπή του Τραμπ.

Εδώ έχουμε την εκτελεστική εξουσία να ποδηγετεί την κατοχυρωμένη από το Σύνταγμα ανεξάρτητη δικαιοσύνη.

Άλλη πρόσφατη παρέμβαση -και έχει πάρα πολλές, το σκίτσο είναι του 2017- του Τραμπ ήταν για το άλλο καταδικασμένο πρωτοπαλλίκαρό του, τον Michael Flynn.

Η ανάμειξη του προέδρου σε θέματα της δικαιοσύνης είναι κάτι πρωτάκουστο για τα αμερικανικά δεδομένα. Αυτά γίνονται μόνο σε τριτοκοσμικά κρατίδια με αυταρχικούς ηγέτες τύπου Πούτιν κι Ερντογάν.

Κι όμως ο Τραμπ επεμβαίνει συνεχώς και αυτί δεν ιδρώνει.

Τελικά όμως ο Υπουργός Δικαιοσύνης William Barr -μετά την δημόσια κατακραυγή και ιδιαίτερα από τα ΜΜΕ,- αναγκάστηκε προχθές να συμμαζέψει τον πρόεδρό του λέγοντας εν ολίγοις ότι τα συνεχή σχόλια και τουΐταρίσματα του προέδρου σε ανοικτές προ της δικαιοσύνης υποθέσεις δεν βοηθούν.

From the news:

“Four federal prosecutors in the criminal case against Republican operative Roger Stone dramatically quit the case Tuesday.

The moves came shortly after the Department of Justice said it will force prosecutors to cut their recommendation that Stone, a longtime ally of President Donald Trump, serve as long as nine years in prison.”

  GREEK RESTAURANT – NEW YORK 253-17 NORTHERN BLVD


Ετήσια συνδρομή: 180 ευρώ Paradise SPA & GYM (εντός Ξενοδοχείου Amilia Mare-Paradise, 4ο χλμ Ρόδου-Καλλιθέας).  Εντός πακέτου:  Xαμάμ, τζακούζι, σάουνα, οργανωμένο γυμναστήριο, pilates, brazilian boost, strong zumba, bodypump. Τηλ: 22410-62481 & 22414-01519

PARADISE SPA & GYM-ΕΤΗΣΙΑ ΣΥΝΔΡΟΜΗ (FULL PACK): 180 ΕΥΡΩ

Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.  

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

 

SHARE
RELATED POSTS
Θεοδοσία Βολονάκη: “Με τον Φώτη Χατζηδιάκο για το ήθος, την εργατικότητα, την ευθύτητα του χαρακτήρα του”
2cf6603.jpg
Όταν οι φωτογραφίες λένε ιστορίες, της Μαρίας Καρχιλάκη
Η αποχή από άσκηση δικαιώματος και τα αποτελέσματά της, του Δρ Βασίλη Μαστρογιάννη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.