Αθλητικά/Αθλητισμό

Ο ΠΑΟ δύο χρόνια μετά τον Παύλο…, του Γιώργου Αρκουλή

Spread the love

Με αφορμή το θολό τοπίο που υπάρχει στον Παναθηναϊκό, γενικώς, σκέφθηκα σήμερα να τιμήσω την μνήμη του πλέον επιτυχημένου προέδρου στην Ιστορία του συλλόγου, του Παύλου Γιαννακόπουλου. Έφευγε από τη ζωή σαν σήμερα ακριβώς πριν δύο χρόνια σε ηλικία 88 ετών, έχοντας διανύσει τρεισήμισι δεκαετίες της ζωής του ως ηγέτης του συλλόγου. Με την ευκαιρία να καταθέσω ένα χαρακτηριστικό περιστατικό.

Ο Παύλος, μπήκε στην διοίκηση του ερασιτέχνη το  1971 σε εποχή που πιο εύκολα γινόσουν βουλευτής ή υπουργός, παρά γραφόσουν μέλος στον σύλλογο της Αθήνας! Δύο χρόνια μετά (1973), ένοιωσε έτοιμος να ηγηθεί της διοίκησης και τότε το κατεστημένο που είχε υπό τον έλεγχό του τις ψήφους των ελάχιστων (για σύλλογο μέγιστου βεληνεκούς) μελών, επιχείρησε με όλες του τις αποτρεπτικές δυνάμεις να χαλάσει τα σχέδια του ήδη επιτυχημένου επιχειρηματία τόσο στο φάρμακο όσο και στις εισαγωγές προϊόντων.

Η ταπεινοτητά μου βρέθηκε για το ρεπορτάζ από νωρίς το απόγευμα στο κλειστό της Λεωφόρου, τον γνωστό και ως «τάφο του Ινδού», όπου η ατμόσφαιρα έβραζε στο πλαίσιο ταραχώδους γενικής συνέλευσης. Οι άνθρωποι του «ηγεμόνα» Απόστολου Νικολαΐδη (Μαλακατέδες κλπ.) έκαναν ό,τι μπορούσαν ώστε να βγει από την κάλπη «μαύρο» στον  Γιαννακόπουλο, αλλά δεν τα κατάφεραν. Τελικά, πρυτάνευσε η λογική και τα μέλη έδωσαν την προεδρία του Παναθηναϊκού στον Παύλο, με το αποτέλεσμα να βγαίνει τις πρώτες πρωινές ώρες. Η εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ, χαιρέτισε το γεγονός της αλλαγής στον «πράσινο» σύλλογο με δεύτερη έκδοση, κάτι που δεν ήθελαν ή δεν μπορούσαν να κάνουν άλλα εκδοτικά συγκροτήματα.

Όσο για τον νέο ηγέτη; Ευτυχισμένος, φωτογραφιζόταν με τον Γιώργο Φούντα και τον Γιώργο Μουζάκη αλλά και τα αδέλφια του Θανάση και Κώστα, οι οποίοι παρακολουθούσαν συγκινημένοι την σκηνή. Ο Παύλος από εκείνη την ημέρα του ’73 υπήρξε πρόεδρος όλων των τμημάτων του Παναθηναϊκού πλην του ποδοσφαιρικού τμήματος. Ένα χρόνοι αργότερα, η σύζυγός του Δέσποινα, τού χάριζε τον μοναχογιό τους Δημήτρη, σημερινό ηγέτη της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, για τον οποίο οι πληροφορίες αναφέρουν πως σκοπεύει να δώσει τέλος στην υπέροχη πορεία της οικογένειάς του στον ΠΑΟ (έξι πρωταθλήματα Ευρώπης). Κάτι που αν συμβεί, με δεδομένη ΚΑΙ την παρατεταμένη αστάθεια της διοίκησης της ΠΑΕ, θα φέρουν τον μεγαλύτερο σύλλογο της πρωτεύουσας σε ύφεση, ίσως βαθειά. Πολύ βαθειά.

Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.  

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

SHARE
RELATED POSTS
Γιώργος Αρκουλής
Η ΕΡΤ δεν σέβεται του φιλάθλους, του Γιώργου Αρκουλή
Κάποιοι θα πάρουν χρήμα…, του Γιώργου Αρκουλή
Ό,τι πληρώνεις παίρνεις…, του Γιώργου Αρκουλή

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.