Ανοιχτή πόρτα Κοινωνία - Ελλάδα - Οικονομία

Ο Πέτρος σε νέα τροχιά!, του Γιώργου Αρκουλή

Spread the love

Γιώργος Αρκουλής

Γιώργος Αρκουλής

Πώς τα φέρνει καμιά φορά ο καιρός! Ο Πέτρος Κόκκαλης, βλαστάρι του πανέξυπνου (και αυτοδημιούργητου…) επιχειρηματία Σωκράτη Κόκκαλη, να αποδέχεται «έξωση» από το δημοτικό συμβούλιο του Πειραιά, από τον πρώην υπάλληλο του πατέρα του στον Ολυμπιακό! Τα όσα συνέβησαν τα τελευταία 24ωρα στον Πειραιά σήκωσαν αρκετή σκόνη, μέσα από την οποία ελάχιστοι μπορούν να διακρίνουν τι πραγματικά συμβαίνει στο παρασκήνιο. Οι ανακοινώσεις προφανώς δεν πείθουν, ούτε του Π.Κ. ούτε του δημάρχου Γιάννη Μώραλη, ο οποίος επί σχεδόν τέσσερα χρόνια δεν έχει καταφέρει να πείσει ότι στην πράξη αφήνει σημαντικό έργο. Το ότι όμως όλοι (ΟΛΟΙ) οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης «Ολυμπιακός Νικητής» (συγγνώμη ‘Πειραιάς νικητής’), Μανιάτες και διάφοροι πρώην «ερυθρόλευκοι» αθλητές κ.λπ. συμπαρατάσσονται με τον δήμαρχο, μπερδεύει περαιτέρω την ποιότητα του κλίματος κάτω από το οποίο εργάζονται οι (υποτίθεται) Πειραιώτες στην πλατεία Κοραή.

Όσο για το ότι ο Πέτρος Κόκκαλης, ένας νέος που τον θυμάμαι σε μια κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Γιάννη Βαρδινογιάννη (του Βαρδή) να ανακοινώνουν ότι θα έκαναν τα πάντα για να φτιάξουν το ελληνικό ποδόσφαιρο (!), το ότι προορίζεται για το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, δεν πρέπει να εκπλήσσει κανέναν. Άλλωστε, ο παππούς του (του οποίου φέρει το όνομα) υπουργός της ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ήταν, στην ιστορική «Κυβέρνηση του Βουνού». Θα έλεγα ότι σε αυτές τις περιπτώσεις, «σόι πάει το βασίλειο». Για να κλείσω σημειώνοντας κάτι που είχε ακουστεί στη συντεχνία των δημοσιογράφων. Πως,  όταν ο Σωκράτης Κόκκαλης προσπαθούσε (διεκδικώντας και παίρνοντας κρατικά έργα) να γίνει μεγιστάνας, δεν δίστασε να προσφέρει χορηγίες σε κάθε χρώμα της πολιτικής μας ζωής, με ιδιαίτερη αδυναμία στην αριστερή εφημερίδα, που σήμερα θεωρείται το κομματικό όργανο της κυβέρνησης. Ο λόγος; Απλώς ήταν η εφημερίδα που διάβαζε ο καθηγητής πατέρας του!

Υ.Γ.: Να αναφέρω σημειολογικά ότι το λήμμα «Ο Πέτρος που πάει παντού», αφορά σε ένα παλιό παραμύθι που εκδόθηκε σε βιβλίο την Πρωτοχρονιά του 1990. Προσοχή, έχει εξαντληθεί.

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.  

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

SHARE
RELATED POSTS
Για τη μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ, της Λίνας Παπαδάκη
Σιωπή απέναντι στους υποψήφιους, του Νίκου Βασιλειάδη
Μαθήματα αγγλικών…επείγον στο Μαξίμου! – English tutoring for the P.M.!, του Γιώργου Σαράφογλου-George Sarafoglou

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.