Το σχόλιο της ημέρας

Ο Μπάμπης ο νεκρός…ο Σάκης ο δολοφονημένος…και ο δήθεν δημοσιογράφος, της Ωραιοζήλης-Τζίνας Δαβιλά

Spread the love

Η Ωραιοζήλη Τζίνα Δαβιλά είναι Θεολόγος (Msc “Η Θεολογία στον Σύγχρονο Κόσμο”), αρθρογράφος/ραδιοφωνική παραγωγός/εκδότρια του iPorta.gr.

Η αληθινή δημοσιογραφία κυρίως για την Ελλάδα είναι παρελθόν. Οι πίνακες της παγκόσμιας κατάταξης τοποθετουν την αντικειμενικότητα και την ελευθερία της Δημοσιογραφίας στις κατώτερες θέσεις του χάρτη. Μετά τούτου, τον κατήφορο πήρε και η ποιότητα της ενημέρωσης. Δεν λέω κάτι καινούργιο, δεν είναι χθεσινή η κατρακύλα της δημοσιογραφίας, είναι γεγονός αδιαμφισβήτητο.

Αν, επομένως, είναι δημοσιογραφία με ή χωρίς εισαγωγικά αυτό που παρακολουθείτε, αγαπητές/οί, όσες/οι παρακολουθείτε την ενημέρωση μέσω των συστημικών καναλιών (όπως λέμε συστημικές τράπεζες) αυτών που στέλνουν τους νεοδημοσιογράφους  όπου έχουν προοπτική να γίνουν μόνο δημοσιογραφίσκοι υποταγμένοι στις απαιτήσεις των καναλαρχών και των οικονομικών τους συμβούλων, αν είναι δημοσιογραφία οι κάμερες να στέκονται στην σορό του Μπάμπη του νεκρού που δολοφονήθηκε από τον χασάπη ή η δολοφονία του 43χρόνου από την Χαλκίδα που μαχαιρώθηκε από την γνωστή του γυναίκα παρούσης της συζύγου του μαχαιρωθέντος, αν όλα αυτά είναι δημοσιογραφία τότε μην απορούμε για το γκρέμισμα της κοινωνίας. Την ίδια στιγμή των εξελίξεων των δολοφονιών δίνονται και οι τρόποι επικοινωνίας για την συμμετοχή των ανόητων τηλεθεατών σε χρηματικά δώρα για να χαίρονται όσοι βλέπουν τηλεόραση. Και εκούσια ή ακούσια ακόμη και οι εξυπνότεροι γίνονται αγέλη. Και η αρρώστια απλώνεται, η νοσηρότητα επιβάλλεται ύπουλα.

Ο Γιώργος Νταλάρας είπε ό,τι θα έπρεπε να λένε άπαντες, όσοι σέβονται τον εαυτό τους. Τούς μάλωσε (τους φρεσκοδημοσιογράφους που τρέχουν μ’ένα μικρόφωνο πάνω-κάτω σαν παλαβοί) ευγενικά. Έχουν μια θαυμάσια ευκαιρία να πάρουν τον δρόμο τους αλλιώς, αν θέλουν να εξελιχθούν σε δημοσιογράφοι και όχι σε φτηνούς καλοπληρωμένους πουλημένους εισπράκτορες μισθών. Δυστυχώς, αυτοί και οι καναλάρχες τους διαμόρφωσαν συνειδήσεις και άτομα χαμηλής ηθικής.

Ποιος φταίει; Εκείνος που ζητά ή εκείνος που εγκρίνει;

Ή αλλιώς, δεν υπάρχουν παράλογα αιτήματα, υπάρχουν παράλογες εγκρίσεις.

Ή όπως είπε ο Διονύσιος Σολωμός: “Το μέλλον μας θα είναι μεγάλο, όταν όλα στηριχθούν στην Ηθική”.

Και ενώ όλα τα λοιπά ζητήματα τα έχουμε λύσει, αυτό που έχει μείνει κοινωνικά εκκρεμές είναι ο γάμος των ομοφύλων και η υιοθεσία παιδιών από κοιλίτσες αναπαραγωγής.

Ή αλλιώς, ζούμε μια τρέλα.

ΥΓ: Είναι άλλο η ενημέρωση και άλλο η αιμοδιψής εικόνα που εστιάζει στον τόπο ξανά και ξανά ή στον χρόνο ξανά και ξανά. Αυτή η επανάληψη είναι νοσηρή, είναι ψυχαναγκαστική, είναι καταγγέλσιμη. Αλλά, μήπως δεν έχει στοιχεία νοσηρότητας να κυκλοφορούν στα σόσιαλ μίντια ποσταρίσματα “σοφών” που κοροϊδεύουν την ένδυση της Έλενας Ακρίτα; Πώς το λένε με την κοινωνία και τον καθρέφτη; Αυτό.

 

SHARE
RELATED POSTS
Kostis A. Makris
Προνόμιο, του Κωστή Α. Μακρή
Ο Τσίπρας… και το Ισραήλ, του Πάνου Μπιτσαξή
13-09-16_dialogos3.jpg
24-3-2017: Σχολιασμοί επί θύραις [iPorta.gr]

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.