Ανοιχτή πόρτα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης χωρίς τις σημειώσεις των επικοινωνιολόγων του, του Δημήτρη Κατσούλα

Spread the love

Δημήτρης Κατσούλας

Δημήτρης Κατσούλας

Το ότι ο Τούρκος πρόεδρος Ρατζέπ Ταγίπ Ερντογάν εγκατέλειψε την μέχρι προχθές αδιάλλακτη στάση του όσον αφορά στις σχέσεις του με τον Έλληνα πρωθυπουργό Μητσοτάκη – να υπενθυμίσουμε εκείνη την ατάκα που είχε ξαμολήσει: ‘Ο Μητσοτάκης δεν υπάρχει πια’ – αυτή του η στάση, η προς το ήπιον δηλαδή κινούμενη, θα πρέπει να πιστωθεί στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Μετά από την συνάντηση που είχαν οι δυο άνδρες στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στην Ν. Υόρκη προκειμένου να εξευρεθεί λύση για συνεργασία σε τομείς όπως η Κλιματική αλλαγή και οι αρνητικές επιπτώσεις της παγκοσμίως καθώς και το προσφυγικό στην ατζέντα, ο Έλληνας πρωθυπουργός παραχώρησε συνέντευξη στο Bloomberg Television όπου μεταξύ άλλων που είπε, αναφέρθηκε και στις φετινές πυρκαγιές στην Ελλάδα οι οποίες ‘αντιμετωπίστηκαν σε μεγάλο βαθμό χάρις στην έγκαιρη ενημέρωση με την χρήση του 112 κλπ, κλπ.’. Εντύπωση όμως προκάλεσε όταν ο κύριος Μητσοτάκης (και με background εικόνες από την Ελλάδα) αναφέρθηκε και στο ότι: ‘Η κλιματική κρίση είναι μια ευκαιρία (για την Ελλάδα) διότι λόγω της αύξησης της θερμοκρασίας αυξάνεται και η τουριστική περίοδος’. 

Και αυτό το είπε σε ένα από τα μεγαλύτερα τηλεοπτικά δίκτυα παγκοσμίως χωρίς καθόλου να ντραπεί. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι αυτό το ‘συγκλονιστικό’ τέχνασμα που εμπνεύστηκε, θα πρέπει να ήταν απόρροια του μεγάλου αριθμού επισκεπτών φέτος που δέχτηκε η Ελλάδα, χωρίς να υπολογίσει την έκθεση της χώρας παγκοσμίως με τα όσα υπέστησαν οι πολίτες της κι ακόμα καταλάγιασμα δεν έχουν. Γι αυτό, θα συνιστούσα χωρίς χειρόγραφο ή εντατικό ‘φροντιστήριο’ από την πλευρά των επικοινωνιολόγων του πριν εμφανιστεί κάπου θα ήταν το ιδανικότερο προκειμένου ν’ αποφεύγονται τοιούτου είδους αλλά και μεγέθους ‘κορώνες’.

Παρακολουθήστε την συνέντευξή του στο βίντεο που ακολουθεί και για τους ανυπομονούντες παρέχεται η δυνατότητα αναπαραγωγής του από το 2:05 λεπτά και μετά, όπου και όλο το ζουμί των λεγόμενών του:

SHARE
RELATED POSTS
… το όνομά μου ήταν Lemur…, του Σπύρου Ντασιώτη
11049464_10153794481499523_4185608025578033362_n.jpg
Ζητείται νέος άνθρωπος: Γιούγκερμαν, του Χρήστου Χωμενίδη
13095876_1139879699376592_838705069162244363_n.jpg
«Ολαρία – ολαρά, δάγκωσε με πιο βαθιά», του Γιάννη Φλεβάρη (Αντιπεριφερειάρχης Ενεργειακού Τομέα Ν. Αιγαίου)

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.