Πόρτα στην Πολιτική

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και το τελευταίο καλοκαίρι προβολής του, του Δημήτρη Κατσούλα

Spread the love

Δημήτρης Κατσούλας

Δημήτρης Κατσούλας

Ούτως ή άλλως το καλοκαίρι που είναι εμπρός μας είναι και το τελευταίο που διανύει η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και αγχώνεται πολύ γι αυτό. Αγχώνεται διότι θα πρέπει – σύμφωνα με τις απόψεις τόσο του κυρίου πρωθυπουργού αλλά και κορυφαίων στελεχών της κυβέρνησής του – μέσα σε αυτόν τον χρονικό ορίζοντα να πείσει όσους παρά τις εξαγγελίες της και τα ‘Μέτρα ανακούφισης’ δεν κατόρθωσε να πείσει , κι αυτοί να ληφθεί υπόψη ότι σύμφωνα με σφυγμομετρήσεις που έχει στα συρτάρια της η κυβέρνηση και δεν τις αποκαλύπτει, ήσαν πρότεροι ψηφοφόροι της.

Στο τελευταίο διάγγελμα Μητσοτάκη στο οποίο παρουσίασε ως μια εκ των μεγαλυτέρων του παροχών αυτήν της αύξησης του κατωτάτου μισθού κατά 1.6 ευρώ την ημέρα, θα πρέπει να λάβουμε υπόψη ότι δεν ήταν η τελευταία εμπρός σε άλλες που σχεδιάζει να πετάξει ως ‘ρουκέτες’ προϊόντος του χρόνου με το καλοκαίρι εμπρός της, και σε μια προσπάθεια ‘επίταξης’ όλων των Μέσων Ενημέρωσης που έχει στο ενεργητικό της ή τα ελέγχει ποικιλοτρόπως.

Οι τρεις μήνες του καλοκαιριού θα είναι και οι πιο ‘καυτοί’ που θα πρέπει η κυβέρνηση Μητσοτάκη ‘να μη πάει διακοπές’ και ‘να τα δώσει όλα’ παίζοντας το τελευταίο της ‘χαρτί’. Ο κορωνοϊός, ως γνωστόν, από 1 Ιουνίου 2022 έχει επιλέξει διακοπές. Οι ανάγκες των νοικοκυριών σε φυσικό αέριο αλλά και στο πετρέλαιο κατεβάζουν διακόπτες λόγω θέρους, για τα τιμολόγια της ΔΕΗ, εξ αιτίας των οποίων οι καταναλωτές ‘πηδάνε κάγκελα’ θα πριμοδοτηθούν με κάποια εκατομμύρια ευρώ επιπλέον (τι είναι ο κάβουρας δηλαδή ποιο και το ζουμί του) ρίχνοντας στάχτη στα μάτια της πλειοψηφίας των καταναλωτών και ενισχύοντας εκείνους οι οποίοι ούτως ή άλλως ήσαν ‘καμένοι’ από πρώτο χέρι. Η εστίαση – στην οποία τόσα πολλά επένδυσε η κυβέρνηση αλλά κατ’ ουσία συρρικνώθηκε – βάζει ‘τα γιορτινά της’ εφόσον πλέον καταργούνται οι έλεγχοι σε εξωτερικούς χώρους και ο τουρισμός ‘μαρσάρει’ κατά τον υπουργό τουρισμού Βασίλη Κικίλια με προοπτική καταγραφής κερδών πολύ μεγαλύτερα και αυτού του 2019.

Εκείνο πάντως, πέραν των όποιων παροχών, της ακράτητης υποσχεσιολογίας με κορύφωση κάποιες αποφάσεις του ΣτΕ που εκκρεμούν και αναμένεται η έκδοσή τους σχέση έχουσες με αναδρομικά συνταξιούχων και τα τοιαύτα, είναι η προβολή σε όλα τα επίπεδα του κυβερνητικού έργου το οποίο έχει παραχθεί και ‘θα πρέπει πάση θυσία να καταστεί γνωστό και στον τελευταίο πολίτη αυτής της χώρας’, επιδίωξη του ‘Μεγάρου Μαξίμου’.

Ούτως εχόντων των πραγμάτων πορευόμεθα έως την Άνοιξη του 2023, εκτός πια και παρά τη δέσμευση του πρωθυπουργού στις 31 Μαρτίου 2022 (συνέντευξή του στο ‘ΒΗΜΑ’ ότι θα εξαντληθεί η τετραετία) προκύψουν ‘Λόγοι Εθνικής ανάγκης’, αναιρέσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης την δέσμευσή του, και οι εκλογές έρθουν περί τον Οκτώβριο ή Νοέμβριο του 2022, κάτι το οποίο διακαώς αναμένει και η αντιπολίτευση με το ΚΙΝ.ΑΛ-ΠΑ.ΣΟ.Κ. να έχει αρχίσει να ξεκαθαρίζει τι τελικώς και ποιος θα είναι ο ρόλος του το βράδυ των εκλογών, όποτε κι αυτές γίνουν.

SHARE
RELATED POSTS
Η επέτειος και η ντροπή, του Μάνου Στεφανίδη
“Για τα μάτια του κόσμου”!, του Γιώργου Σαράφογλου
Άννα Ζωάννου: “Με τον Φώτη Χατζηδιάκο γιατί θέσαμε βάσεις την κοινωνική πολιτική του “αύριο” και το χαμόγελο των συμπολιτών μας”

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.