Πόρτα σε ιστορίες/χρονογραφήματα/διηγήματα

Ο καλύτερός μου εαυτός βγαίνει όταν…., της Αναστασίας Φωκά

Spread the love

Μόνο στη Ρόδο: Αποστόλου Παύλου 50 (Ανάληψη)-Βενετοκλέων (Στάδιο ΔΙΑΓΟΡΑΣ)-Ρόδου-Λίνδου (ύψος ΙΚΑ)-Λεωφόρος Κρεμαστής – Πηγές Καλλιθέας (από Μάιο-Οκτώβριο) & catering Γάμοι-Βαπτίσεις, Συνέδρια, Εκδηλώσεις

PANE DI CAPO – AT RHODES – ΣΤΗ ΡΟΔΟ – ΤΗΛ: 22410-69007

Αναστασία Φωκά

Αναστασία Φωκά

Είναι δύσκολο να ψάχνεις τον εαυτό σου βαθειά και να αναρωτιέσαι για το καλό και το κακό! Ο άνθρωπος εκ φύσεως έχει μια τάση να κρύβει τις κακές του πλευρές και να εθελοτυφλεί σε όλα αυτά που του χαλάνε την εικόνα του.

Δεν είμαστε όμως απλώς μία εικόνα. Και φυσικά δεν είμαστε μόνο τα καλά μας στοιχεία, αλλά και τα κακά μας. Αυτά τα δύο συν υπάρχουν σε ισορροπία μέσα μας. Το θέμα είναι, όταν κοιτάξουμε βαθειά μέσα μας, να έχουμε το θάρρος να τα δούμε και τα δύο. Να τα αναγνωρίσουμε και να τα αποδεχόμαστε και που και που να τα φροντίζουμε. Τότε και μόνο τότε θα καταφέρουμε τις κακές πλευρές του εαυτού μας, αυτές που όταν βγαίνουν στην επιφάνεια (ανεξάρτητα την αιτία) να μην μας φτάνουν στο σημείο να χάνουμε την αξιοπρέπεια μας. Γιατί ένας άνθρωπος που έχει συνείδηση, ψυχή, καρδιά και μάτια βουρκωμένα, θα λυγίσει την στιγμή που θα βγάλει τον κακό του εαυτό. Θα τρομάξει με τις πράξεις και τα λόγια που είπε. Θα κατεβάσει το κεφάλι και θα υποστεί τις συνέπειες των πράξεων του, όσο κι αν αυτό πονάει πολύ! Συνήθως βέβαια, τον κακό μας εαυτό, όταν ανήκουμε στην παραπάνω κατηγορία, δεν τον βγάζουμε από μόνοι μας. Σίγουρα υπάρχει μια αιτία, ένα γεγονός, ή ένας άλλος άνθρωπος που με την συμπεριφορά του σε οδηγεί σε αυτή την κατάσταση. Εκεί θα φανεί πόσο ώριμος είσαι και κατά πόσο είσαι σε θέση να συγκρατήσεις τον κακό σου εαυτό.

Δύσκολες σκέψεις. Δύσκολες καταστάσεις!

Έχοντας περάσει από διάφορα κύματα τα τελευταία χρόνια εκείνο που έχω καταλάβει είναι ότι ο καλύτερος μου εαυτός βγαίνει όταν υπάρχει αγάπη. Αληθινή, ειλικρινή αγάπη που ζεσταίνει την ψυχή! Αυτή την αγάπη που ακόμα κι όταν έχει γίνει αυτό που λέμε ότι ξεπεράσαμε τα όρια, θα έρθει σαν πυροσβεστήρας και σβήσει την φωτιά του κακού.

Υγ. Είναι άσχημο να νιώθεις ο λογαριασμός στο τέλος της βραδιάς!)

Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.  

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

SHARE
RELATED POSTS
Η ιστορία της Στεφανίας (κεφ. γ΄), της Ωραιοζήλης-Τζίνας Δαβιλά
Οι απόμαχοι της ζωής…, του Νότη Μαυρουδή
Αποκλειστικό: Ανακαλύφθηκε άγνωστη τραγωδία τού Ευριπίδη με τίτλο: «Δίας Ωληνωμένος και Ασκληπιός Εμβολιαστής», του Κωστή Α.Μακρή

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.