Ανοιχτή πόρτα Πόρτα στη Δωδεκάνησο

Ο Ι.Σ.Ρ στηρίζει ενεργά την προσπάθεια της ομάδας “Άκαπνη Ρόδος”

Spread the love

Ο Ιατρικός Σύλλογος Ρόδου με χαρά αποδέχτηκε την πρόταση της οργανωτικής ομάδας “Άκαπνη Ρόδος”, για να συμμετάσχει στην πρώτη ενημερωτική συνάντηση – συζήτηση για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού Νόμου στις επιχειρήσεις της πόλης μας, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 16 Μαρτίου 2019 στο Ξενοδοχείο “Semiramis”.

Αντικείμενο της εκδήλωσης είναι η εφαρμογή του νόμου για την απαγόρευση του καπνίσματος στους δημόσιους χώρους, καθώς και ο τρόπος ευαισθητοποίησης των πολιτών για τις βλαβερές συνέπειες του παθητικού καπνίσματος.

Η Ελλάδα βάσει πρόσφατων στατιστικών στοιχείων, κατέχει την πρώτη θέση στην Ε.Ε. στον αριθμό των καπνιστών (38,2% του γενικού πληθυσμού), ενώ ιδιαίτερα ανησυχητικά είναι και τα δεδομένα σχετικά με το παθητικό κάπνισμα (το 52,3% των Ελλήνων εκτίθεται σε παθητικό κάπνισμα στη δουλειά, το 65,7% στο σπίτι, το 72,2% στα εστιατόρια και το 95,8% στους νυκτερινούς χώρους διασκέδασης).

Οι επιχειρήσεις της πόλης μας που σέβονται και τηρούν τη νομοθεσία και τους ΜΗ ΚΑΠΝΙΣΤΕΣ, δυστυχώς αποτελούν εξαίρεση κι όχι κανόνα.

Η συγκρότηση ενός πυρήνα συναδέλφων και συμπολιτών μας, αποτελεί ελπιδοφόρα πρωτοβουλία, αποδεικνύοντας έμπρακτα πως είναι διατεθειμένοι να εφαρμόσουν πρακτικές κινήσεις ενάντια στην κραυγαλέα απροθυμία της πολιτείας να εφαρμόσει τον νόμο κατά του καπνίσματος, με ολέθριο κόστος για τη δημόσια υγεία.

Καλούμε όλους τους φορείς και όλες τις οργανώσεις-συλλόγους του Νησιού μας και φυσικά της πόλης μας, να συμμετέχουν ενεργά στην σημαντική αυτή προσπάθεια.

Καλούμε όλους τους επιχειρηματίες να εφαρμόσουν τη νομοθεσία για το καλό της δημόσιας υγείας.

Καλή αρχή και γρήγορα αποτελέσματα για το καλό όλων μας.

SHARE
RELATED POSTS
ΓΑΣ Δήμου Πεντέλης: πρόκριση της Έλενας Τζαβοπούλου για το “Κύπελλο Ελπίδων”
Έχει η δημοκρατική μελαγχολία χρώμα;, του Γιάννη Πανούση
Άλλος ένας τελικός κυπέλλου χωρίς θεατές!, του Σταύρου Θεοδωράκη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.