Ανοιχτή πόρτα

Ο «αντίχριστος» και οι νέες ταυτότητες, του Δρ Πάνου Καπώνη

Spread the love

Ο Πάνος Καπώνης* είναι Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω, τ. Επ. Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Πατρών (Φαρμακευτική), ποιητής, συγγραφέας και κριτικός λογοτεχνίας  Έχει συγγράψει οκτώ πανεπιστημιακά συγγράμματα φαρμακευτικού δικαίου.Λογοτεχνική ιστoσελίδα : http://logos.caponis.gr.

ΕΞ ΕΠΑΦΗΣ [Π73]

Ο «αντίχριστος» και οι νέες ταυτότητες

«….καὶ οὐδεὶς ἐδύνατο ἐν τῷ οὐρανῷ οὔτε ἐπὶ τῆς γῆς οὔτε ὑποκάτω τῆς γῆς ἀνοῖξαι τὸ βιβλίον οὔτε βλέπειν αὐτό.»

[Αποκάλυψη Ιωάννου 5.3] 

13-18 «Ωδε ἡ σοφία ἐστίν· ὁ ἔχων νοῦν ψηφισάτω τὸν ἀριθμὸν τοῦ θηρίου· ἀριθμὸς γὰρ ἀνθρώπου ἐστί· καὶ ὁ ἀριθμὸς αὐτοῦ χξς ΔΗΛΑΔΗ (μεταγλώττιση):

13-18 «Εδώ είναι η σοφία. Όποιος έχει νου ας ψηφίσει  από τα ψηφία του, τον αριθμό του θηρίου, γιατί είναι αριθμός ανθρώπου· και ο αριθμός του είναι εξακόσια εξήντα έξι(666)»

Αρχικά οφείλω να ξεκαθαρίσω προς κάθε κατεύθυνση (θρησκευτική, παραθρησκευτική, πολιτική, κοινωνική, επιστημονική ή προς πνευματικούς ταγούς…) ότι, το άρθρο αυτό είναι αποτέλεσμα της λογικής αντίθεσης ενός σκεπτόμενου ανθρώπου, απέναντι στην άγνοια, την σκοπιμότητα ή και προχειρότητα κάποιων ανθρώπων που (νομίζουν) ότι [εξ] υπηρετούν τα θρησκευτικά τους «πιστεύω» και δεν έχει σχέση με την υπεράσπιση ιδεολογικών ή πολιτικών θέσεων του ευρέως πολιτικού φάσματος.      

Ξεκινώ με το πρωτότυπο κείμενο της Αποκαλύψεως του Ιωάννου (13-18) και την μεταγλώττισή του στην νέα Ελληνική, με την ερμηνεία της λέξεως «ψηφισάτω» την οποία κάποιοι  καλόγεροι αυθαίρετα ερμηνεύουν όπως βολεύει την θεωρία τους, για να καταδείξω την παραπληροφόρηση σε σχέση με την εν γένει ερμηνεία του τελευταίου βιβλίου της Αγίας Γραφής. 

Φυσικά, δεν χρειάζεται να κάνω «μετάφραση» της μεταγλωττίσεως (Ερμηνεία της λέξης «ψηφισάτω» = δηλώνω τη θετική προτίμησή μου σε κάποιον ή σε κάτι . Όσοι ξέρουν ελληνικά και όχι «elinika» καταλαβαίνουν τι λέει το κείμενο της Αποκαλύψεως. Εκείνο που εγώ δεν καταλαβαίνω είναι, ΠΩΣ βάφτισαν και εν ονόματι ποιας αλήθειας το : «αριθμός ανθρώπου» σε αριθμό ….θηρίου, γιατί, σύμφωνα με τις διάφορες αυθαίρετες «ερμηνείες» του τελευταίου βιβλίου της Αγίας Γραφής, ο αριθμός 666 είναι ο αριθμός, ή αλλιώς το όνομα, του θηρίου με τα εφτά κεφάλια και τα δέκα κέρατα, το οποίο αναδύεται από τη θάλασσα. (Αποκάλυψη 13:1, 17, 18) 

Σε αντίθεση με τα παραπάνω ακραία μεσαιωνικά, στην αριθμολογία, λέγεται ότι, ο αριθμός 666 είναι ένας από τους κύριους αριθμούς αγγέλων που καταγράφονται συχνά. Είναι κοινό και έχει μια σειρά από κρυφές έννοιες. Οι άγγελοί σας προσπαθούν να σας στείλουν ένα μήνυμα, οπότε η κατανόηση του τι σημαίνει μπορεί να είναι επωφελής καθώς συνεχίζετε την πορεία της ζωής σας.

Όμως, πέρα από την απλή λογική των «πιστών» που υποστηρίζονται από ιερωμένους της ορθόδοξης εκκλησίας, μιάς εκκλησίας που επί αιώνες απέδειξε την δημοκρατικότητα της και οι οποίοι ιερωμένοι, με ένα μικρόφωνο στο χέρι (χθεσινή εικόνα στα ΜΜΕ), ευτελίζουν τα σύμβολα του Χριστιανισμού, παροτρύνοντας τους αφελείς σε έντονες διαμαρτυρίες κατά των νέων ταυτοτήτων, που ενσωματώνουν το 666 του «θηρίου», υποστηριζόμενοι βέβαια από βουλευτές του ακροδεξιού μορφώματος «Σπαρτιάτες» ….

Και εδώ εγώ ο «αμαθής» αναρωτιέμαι [ΑΠΛΕΣ ερωτήσεις] :

  • Ο Χριστιανισμός – θρησκεία της αγάπης – και κατ’ επέκταση η Ορθοδοξία, έχει καμία σχέση με τον φασισμό και τον ναζισμό ;
  • Ο άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος έβλεπε στην Πάτμο το 96 μ. Χ. την τεχνολογία του 2023 ως τέρας με επτά κεφάλια ;
  • Το «ενσωματωμένο 666» στην κάρτα SIM του κινητού τηλεφώνου με το οποίο μιλούσαν σε δημοσιογράφους οι «πιστοί» δεν ήταν του σατανά ;
  • Το «ενσωματωμένο 666» του σατανά στην άδεια οδήγησης δεν ενοχλεί τους «πιστούς» ;
  • Το «ενσωματωμένο 666» με τον σατανά εντός του στις πιστωτικές, χρεωστικές και λοιπές τραπεζικές κάρτες δεν βλάπτει αυτούς τους πιστούς ;
  • Η σατανική τεχνολογία των ηλεκτρονικών υπολογιστών που σίγουρα έχουν αν όλοι, τουλάχιστον οι περισσότεροι «πιστοί» στο σπίτι τους ή στην δουλειά τους δεν έχουν ενσωματωμένο το 666 του «θηρίου» ;

Αυτές οι απλές ερωτήσεις σηματοδοτούν την υποκρισία και την ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ των δήθεν «πιστών», φανατικών ψευτο-χριστιανών που υποδαυλίζονται από ακραία πολιτικά μορφώματα, καταδικασμένων ιδεολογιών του περασμένου αιώνα στις συνειδήσεις των Λαών, ιδεολογιών που οδήγησαν στον αλήστου μνήμης Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο. 

Δεν πάνε να λένε οι καθηγητές πληροφορικής ότι οι νέες ταυτότητες (πολύ παλιές ήδη για τον υπόλοιπο κόσμο, ακόμα και για τις φανατικές ισλαμικές χώρες), δεν έχουν δυνατότητα γεωεντοπισμού ή αντιγραφής προσωπικών δεδομένων από απόσταση, η «μαύρη» προπαγάνδα δεν καταλαβαίνει τίποτα. Και το γελοίον του πράγματος : Οι μεγάλες δυνάμεις και αυτοί που (μας) κυβερνούν, θα έχουν ως προτεραιότητα να ασχοληθούν με την στέρηση της «ελευθερίας» από την οικοκυρά του Περιστερίου, την παρακολούθηση του φανατικού που μιλούσε σήμερα από το κινητό του τηλέφωνο με την σατανική κάρτα sim, του νεαρού που κρατούσε δίπλα στον παππά (εικόνα στον Alpha tv χθες) έναν μεγάλο σταυρό (!!!) ….

Έχει γραφτεί ότι «Η Αποκάλυψη του Ιωάννη, αυτό το όντως δύσβατο βιβλίο της Κ. Διαθήκης, ελκύει πάντοτε το ενδιαφέρον και την αγάπη των ανθρώπων εξαιτίας του σπάνιου πλούτου που κρύβει στα σπλάχνα του», βλ. [Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ του Πρωτοπρεσβύτερου Ιωάννη Σκιαδαρέση] και απορώ πως είναι δυνατόν να αποτελούν «αυθεντικούς» ερμηνευτές της Αποκαλύψεως, άνθρωποί που σίγουρα δεν διαθέτουν τα ανάλογα προσόντα. Αυτό τεκμηριώνεται και από τις θέσεις του Καθηγητή Εισαγωγής & Ερμηνείας Καινής Διαθήκης Α.Π.Θ Στέργιου Ν. Σάκκου († 2012) : «Οι μέχρι τώρα ερμηνείες είναι των αρχαίων εκκλησιαστικών συγγραφέων ουδεμία προτείνεται ως αποκλειστική ερμηνεία του 666, αλλά όλες ως απλά παραδείγματα. Κατά τους νεωτέρους χρόνους το ζήτημα δεν έτυχε καλού χειρισμού. Τον μυστηριώδη τούτον αριθμόν αποπειράθηκαν να τον αποκρυπτογραφήσουν αφ’ ενός μεν άνθρωποι θρησκευτικοί αλλ’ αγνοούντες το πνεύμα της αρχαίας εκκλησιαστικής παραδόσεως και εκτρεπόμενοι της γραμμής των αγίων πατέρων, αφ’ ετέρου δε επιστήμονες αμφισβητούντες την θεοπνευστία και την προφητική αξία της Αποκαλύψεως. Και οι μεν και οι δε ευρίσκουν τα ονόματα όχι «γυμνασίας χάριν» ως οι πατέρες, ούτε μετά της επιφυλάξεως εκείνων, αλλ’ υποστηρίζοντας με φανατισμό καθένας την άποψή του ως μοναδική και απορρίπτοντες όλες τις άλλες. Το χειρότερο δε είναι ότι δεν πρόσεξαν το φρόνιμο πνεύμα των πατέρων και νόμισαν ότι και εκείνοι προτείνουν τα παραδείγματά τους ως αποκλειστικές ερμηνείες. Τοιουτοτρόπως οι εκπροσωπούντες το πρώτον ρεύμα, δεχόμενοι ως ερμηνευτική αρχή ότι ο προφήτης αναφέρεται κατ’ ευθείαν σε ένα πρόσωπο των έσχατων καιρών, τον μέγιστο εχθρό της Εκκλησίας, μεταποίησαν το πατερικό «βενέδικτος», σε κύριον όνομα Βενέδικτος και συμπέραναν ότι αυτός είναι ο πάπας Βενέδικτος Η’ (1012-1024), ο οποίος πρώτος υπεστήριξε επισήμως την σφαλερά προσθήκη «και εκ του Υιού» στο Σύμβολο της πίστεως και δίχασε την Εκκλησία. Επίσης παρατηρήθηκε ότι, αν προσθέσουμε όσα γράμματα του τίτλου Vicarius Filli Dei παριστάνουν αριθμούς, έχουμε τον αριθμό 666 (V+Ι+C+I+V+Ι+L+Ι+D+I=666).. Βραδύτερον ευρέθη ότι τον αριθμό 666 δίδουν και τα ονόματα Μοαμέτισ (=Μωάμεθ), Οτμάνεσ (Οθωμανός), ολ-οσμάνεσ (γένος οθωμανικόν)…. Ως αντίχριστοι επίσης προβλήθηκαν και άλλοι δυνάστες όπως ο Ναπολέων, ο Γουλιέλμος Β’ της Γερμανίας υποκινητής του Α’ παγκοσμίου πολέμου, ο Χίτλερ, ο Λένιν και ο Στάλιν, εκ των οποίων το όνομα του δευτέρου δίδει ακριβώς τον αριθμό 666 (Γ’ + ο’ + υ’ + λ’ + ι’ + ε’ + λ’ + μ’ + ο’ + ς’ +Β’ = 666. Άλλος υποστήριξε ότι ο αριθμός 666 είναι σύμβολο της αοριστίας και εκφράζει το χάος των αρχαίων. Αλλ’ η ερμηνεία αυτή είναι πολύ αόριστη. Τέλος υπήρξε και κάποιος, ο οποίος υποστήριξε ως αντίχριστο τον εαυτόν του, και αυτός ήταν ο Νίτσε!»

Αυτά τα ολίγα καλοί μου άνθρωποι και περιμένω, όταν πάρουν τις νέες ταυτότητες, τις αντίστοιχες κινητοποιήσεις των «πιστών» για (π.χ.) τα διπλώματα οδήγησης, τις κάρτες visa ή MasterCard, τις κάρτες sim των κινητών κ. α. άλλων «σατανικών» 666…

Τελειώνοντας θα πω μία φράση που άκουσα – ὅταν ἤμουν παιδί στό Ἀγρίνιο -από τον μακαριστό Επίσκοπο Καλλίνικο, μετέπειτα καθαγιασθέντα  (ἅγιος Καλλίνικος, Μητροπολίτης Ἐδέσσης) : «Αλλού τρέχει το βουτσί» !! βουτσί» =  Εκ του αρχαιοελληνικού βυττίον. Το μεγάλο βαρέλι].

SHARE
RELATED POSTS
Η θάλασσα μέσα μου, του Μάνου Στεφανίδη
Στο δυνατό φως, του Κωστή Α. Μακρή
Το Κιβώτιο και οι Διανοούμενοι, του Μάνου Στεφανίδη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.