Ανοιχτή πόρτα

Ο Αετός και…τ’ Αετόπουλα! – Our kite flying day!, του Γιώργου Σαράφογλου-George Sarafoglou

Spread the love

Ο Γιώργος Σαράφογλου είναι σκιτσογράφος-γελοιογράφος και επιχειρηματίας. Διαβιεί στην Νέα Υόρκη. George Sarafoglou is a political cartoonist and businessman. He lives in New York City.

Ο Αετός🪁 και…τ’ Αετόπουλα! – Our kite flying day!

Καθαρή Δευτέρα χθες και αποφασίσαμε με τον φίλο αετό-κατασκευαστή Αντώνη να πάμε παραθαλάσσια στο Douglaston Manor να πετάξουμε τον αετό που μου έφτιαξε πέρυσι.

Ανοίγω παρένθεση.
Ήταν λίγο πριν αρχίσει η Ρωσική επίθεση στην Ουκρανία που ανέθεσα στον Αντώνη την κατασκευή του αετού.
Με ρωτάει ο Αντώνης τι χρώματα θέλω να έχει ο αετός. Τα ελληνικά χρώματα, μπλε και άσπρο του απαντώ και ένα λεπτό αργότερα προσθέτω «δεν βάζεις και ένα κομμάτι κίτρινο για τον ήλιο της Ελλάδας»;

Τον έφτιαξε λοιπόν και τον κρέμασα πέρυσι τέτοιον καιρό στο μαγαζί μου το Greek Islands. Ο πόλεμος εντωμεταξύ είχε αρχίσει και ξαφνικά οι πελάτες άρχισαν να με συγχαίρουν που έβαλα την ουκρανική σημαία ως ένδειξη υποστήριξης τους!
Στη αρχή τους έλεγα ότι ήταν από σύμπτωση αλλά μετά απλά συμφωνούσα, λέγαμε για τον κακό Πούτιν που τα άρχισε όλα και τελείωνε εκεί.
Κλείνει η παρένθεση.

Πήραμε λοιπόν μία λαγάνα, λίγη ταραμοσαλάτα, ελιές, τουρσί, μαρούλια, φρέσκα κρεμμυδάκια και 2 μπουκαλάκια ούζο…α ναι, και τον αετό και κάναμε κούλουμα στο πόδι!

Η ημέρα είχε αρκετό φαί, ποτό, διάθεση, γαλανούς ουρανούς, ήλιο και το μόνο που δεν είχε αρκετό ήταν αεράκι για να πάει ο αετός ψηλά ψηλά ψηλά!

Τέλος πάντων, πέταξε πιό χαμηλά και δεν μας πολύ πείραξε γιατί το είδαμε αλλιώς το θέμα. Αν πέταγε πολύ ψηλά υπήρχε ο κίνδυνος να μας το καταρρίψει ο Μπάιντεν!

Στο τέλος πήρε και κάνα δυό βουτιές κατακόρυφες με ανώμαλες προσγειώσεις, τον μαζέψαμε και μην ανησυχείτε, αναπαύεται στο αετό-νοσοκομείο και περιμένει τον «χειρούργο»!…τον Αντώνη!

Υ.Γ. – Η κατάσταση του αετού είναι ελεγχόμενη! Όσο για τα αετόπουλα, ατενίζουν το μέλλον με αισιοδοξία και ευελπιστούν ότι σύντομα οι αιθέρες θα είναι και πάλι δικοί τους!
—————————

Yesterday was the Greek holiday of Clean Monday which starts the period of lent.
From this day on and for 40 days the Greek Orthodox have to abstain from eating meats.

On this day (Clean Monday) is also a tradition to go outdoors, have a picnic and fly a kite!

So yesterday my friend Adonis and I went to Douglaston Manor with some traditional fare and the kite that he had constructed for me and we had a great time eating, drinking and “flying”!

The only problem was that the wind was not strong enough to take our kite to the stratosphere!…which coming to think of it it probably saved our kite from being shot down by the U.S. Air Force!

So it flew in lower altitudes and in the end it took a couple of dives that landed it in the kite hospital. Now it’s awaiting Adonis the surgeon to operate on it and hopefully fully recover to fly again soon!
It’s condition is stable optimistic!

IMG_7835 IMG_7841

 

SHARE
RELATED POSTS
Το αδιευκρίνιστο λογισμικό της ψήφου, του Ηλία Καραβόλια 
ΚερκόΠορτα, του Γιάννη Γερμανού
8η Μάρτη – Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα των Γυναικών

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.