Ανοιχτή πόρτα Πρόσωπα - Αφιερώματα

Ο Άγγελος Κουτσούκης απαντά σε 8 ερωτήσεις καλωσορίζοντας με αισιοδοξία το φθινόπωρο

Spread the love

 

Σεπτέμβριος 2020-Καλωσορίζουμε το φθινόπωρο με αισιοδοξία. Οι φίλοι και αρθρογράφοι της Πόρτας, καλωσορίζουμε ιδιότυπα  την Αρχή της Ινδίκτου, όπως αποκαλείται από την Εκκλησία, απαντώντας σε 10 ερωτήσεις. Επειδή το καλοκαίρι του 2020 θα μένει ανεξίτηλο στις μνήμες μας…

Καλή Ανάγνωση!

 

Το καλοκαίρι του 2020 πήγα… στην Τήνο, όπου εντυπωσιάστηκα από την άγρια ομορφιά του νησιού, την ευγένεια των κατοίκων και τα όμορφα χωριά, είτε ορεινά, είτε κοντά στη θάλασσα. Πήγα Κρήτη-για δουλειά-πάντα όμορφη, αλλά φέτος χωρίς πολύ κόσμο, και τέλος Γιάννενα και Μέτσοβο, επειδή η ορεινή Ελλάδα πάντα με γοητεύει.  Η καλοκαιρινή Ελλάδα είναι η πιό γοητευτική περιπέτεια που μπορεί κανείς να ζήσει.  Βεβαίως, υπήρχαν τα μέτρα για τον κορωνοϊό, αλλά κανένας δεν μπόρεσε να μου εξηγήσει γιατί είναι υποχρεωτική η μάσκα στις συναυλίες, ενώ δεν είναι στα θερινά σινεμά. Έμεινα με την απορία. Ή γιατί πριν τις 12 το βράδυ δεν κυκλοφορεί ο ιός, ενώ μετά τις 12 κυκλοφορεί και κλείνουν τα πάντα.

Στην καραντίνα περισσότερο  ασχολήθηκα…με δουλειές που δεν είχα ασχοληθεί ποτέ πριν. Επειδή δεν έτυχε ή δεν είχα τον χρόνο ίσως. Εβαψα σχεδόν όλο το σπίτι και ενθουσιάστηκα από το αποτέλεσμα και την ασχολία. Ασχολήθηκα με την βεράντα και τον κήπο. Καινούργια φυτά, κλάδεμα των παλιών, η κηπουρική πάντα με ενθουσιάζει. Γενικά ασχολήθηκα με χειρωνακτικές δουλειές γιατί, ίσως, αυτό είχα ανάγκη.  Καί διάβασα, όσο διαβάζω πάντα.

Αν οι συνθήκες του 2020 ήταν διαφορετικές, προγραμμάτιζα να…έχω πάψει να προγραμματίζω εδώ και πολλά χρόνια. Δεν είμαι κάν σίγουρος αν προγραμμάτιζα ποτέ. Κάθε μέρα είναι μια καινούργια μέρα και έμαθα νωρίς στη ζωή μου, ότι  όταν ο άνθρωπος κάνει σχέδια και προγράμματα ο Θεός γελάει.

Όρθιο ψυχολογικά και σωματικά με κράτησε…η επικοινωνία μου με τους ανθρώπους που αγαπώ, για να μην πώ ότι όλη αυτή η κατάσταση μας έφερε πιο κοντά. Ορθιο , επίσης, με κράτησε η επιβεβαίωση, για μια ακόμα φορά, πόσο σαχλός είναι ο τρόπος ζωής που μας έχουν φορέσει καπέλο, πόσο σαχλή παραμένει η τηλεόραση αναπαράγοντας μπούρδες και πόσο αναξιόπιστα είναι τα τηλεοπτικά κανάλια.

Η απάντηση μου στους συνωμοσιολόγους…εν οιδα ότι ουδέν οίδα, παλιό, αλλά πάντα επίκαιρο.

Τι περιμένω από το φθινόπωρο του 2020; Να είμαστε όλοι καλά. Να κάνουμε πράγματα που μας ενδιαφέρουν. Να κλείσουμε τις τηλεοράσεις και  αντί αυτού να δούμε περισσότερες ταινίες, να διαβάσουμε περισσότερα βιβλία. Να μιλήσουμε λίγο παραπάνω με τους ανθρώπους.

Στο εμβόλιο θα πω…ας το βρούν πρώτα και βλέπουμε. Γενικά είμαι αλλεργικός στα εμβόλια.

2021: Θα ήθελα να…υπάρξουν ανατροπές.  Στον τρόπο που σκεφτόμαστε, στον τρόπο που πράττουμε, στον τρόπο που σχεδιάζουμε.  Η ζωή με έμαθε ότι…δεν σχεδιάζεται επί χάρτου, οπότε καλό είναι να είμαστε έτοιμοι για ότι προκύψει.

 

SHARE
RELATED POSTS
1026264_232523120239211_805575628_o.jpg
Ανδρών βλακωδών πάσαν εξουσίαν λάθος!, του Ηρακλή Δ. Χοροζίδη
Η φωτογραφία της ημέρας, του Μάνου Στεφανίδη
Χοντρή, χοντρότερη, χονδροειδέστατη, του Αλέξανδρου Μπέμπη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.