Ανοιχτή πόρτα Κοινωνία - Ελλάδα - Οικονομία Πόρτα στην Πολιτική

“ΟΥΑΟΥ”, του Γιώργου Σαράφογλου

Spread the love

Γιώργος Σαράφογλου

Πέρασαν 4 χρόνια από το περίφημο “ΟΥΑΟΥ” που αναφώνησε ο Βαρουφακης στον Νταισελμπλουμ κατά την πρώτη τους επίσημη συνάντηση στο Υπουργείο Οικονομικών λίγες μέρες μετά τις εκλογές τον Ιανουάριο του 2015.

Στο σημερινό του τουίτ ο Γιανης γράφει: «Σαν σήμερα, πριν 4 χρόνια, έλεγα στον Ντάισελμπλουμ ότι η ελληνική κυβέρνηση παύει να συνεργάζεται με την τρόικα, πως μόνο υπουργοί θα συνομιλούσαν με Ελληνες υπουργούς, πως οποιαδήποτε συμφωνία θα βασίζεται στη ριζική αναδιάρθρωση του χρέους. Το έως σήμερα μίσος τους, τιμή μου».

Η απάντηση τότε του Γερουν Νταισελμπλουμ όταν άκουσε την τοποθέτηση του Βαρουφάκη ότι παύει η ελληνική κυβέρνηση την συνεργασία της με την Τρόικα ήταν: “Μόλις σκότωσες την Τρόικα και χωρίς την Τρόικα είστε μόνοι σας”. Ο Βαρουφακης αντέδρασε έκπληκτος απαντώντας χαμηλόφωνα “Ουάου”!

Ήταν η εποχή που οι “πρώτη φορά αριστερά” το έπαιζαν “μάγκες”! Τελικά έμαθαν, κοντά τους μάθαμε κι εμείς και τα μόνα ΟΥΑΟΥ που ακούγονται έκτοτε και μέχρι τις μέρες μας είναι τα δικά μας!

Υ.Γ. Παραθέτω μερικά σκίτσα εκείνης της εποχής από το Αρχείο μου με ήρωα τον Γιανη και το πέρασμα του από την πολιτική σκηνή μας.

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.  

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

SHARE
RELATED POSTS
230815174543_3408.jpg
Το ινστιτούτο Stratfor επισημαίνει τους κινδύνους των πρόωρων εκλογών
Να μην έχει σαν τη Χαλκιδική, του Αλέξανδρου Μπέμπη
Habemus Πρόεδρο! Ή, Άρωμα γυναίκας, του Μάνου Στεφανίδη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.