Editorial

Ομορφιά, αυτό είναι το ζητούμενο, της Τζίνας Δαβιλά

Spread the love

Το πιο ωραίο μακιγιάζ για μια γυναίκα είναι το πάθος. Αλλά είναι πιο εύκολο να αγοράσει κανείς καλλυντικά.

Yves Saint-Laurent, 1936-2008, Γάλλος σχεδιαστής μόδας

Μόνο στη Ρόδο

Αποστόλου Παύλου 50, Βενετοκλέων, Ασγούρου

Πηγές Καλλιθέας Ρόδου

Το πιο όμορφο στη ζωή είναι να βλέπεις ομορφιά. Να ασχολείσαι με την ομορφιά. Να ασχολείσαι με τα όμορφα δηλαδή, τα αρμονικά, τα ευχάριστα, τα τρυφερά και γελαστά. Κι αν δεν μπορείς να βρεις την Ομορφιά, μπορείς να την δημιουργήσεις.

Η ασχήμια, η ακαλαισθησία, η τσαπατσουλιά, η βρωμιά λερώνει την ψυχούλα, αφαιρεί ενέργεια, θολώνει τη σκέψη, ακινητοποιεί το σώμα. Τα σκουπίδια, τα άσχημα σπίτια, τα μισοβαμμένα κτήρια, τα άσχημα αυτοκίνητα, τα παραμελημένα σώματα, η παραμελημένη εμφάνιση, ό,τι δεν συνάδει με την αισθητική, την αρμονική εικόνα, δημιουργεί κακή διάθεση, λύπη, θυμό, κατήφεια, μιζέρια. Αφαιρεί διάθεση για ζωή. Δείχνει την άσχημη πλευρά της ζωής, που δεν ταυτίζεται με βιασμούς, κακοποιήσεις, πολέμους, λοιμούς.

Τα ΜΜΕ γέμισαν από ασχήμια. Κακία, αρρώστια, θάνατο.

Εμείς στο iPorta.gr αποστρεφόμαστε την κακία, τη μιζέρια, την αδικία, την κακογουστιά, την κακοπροαίρεση, την ακαλαισθησία. Γι’αυτό θα μιλάμε για τα όμορφα. Την Ευγένεια, την Καλοσύνη, τη Φιλία, την Αγάπη, την Ομορφιά, την Αρμονία τη Καθαριότητα. Τον σεβασμό προ καθετί που προάγει ένα υψηλό επίπεδο ζωής και δεν ταυτίζεται με τα χρήματα, αλλά με την εσωτερική καλλιέργεια.  Προσπαθούμε να σας δίνουμε την όμορφη διάσταση της ζωής, την ελπίδα, την αισιοδοξία, τη χαρά, την αλήθεια με μια προοπτική ελπίδας, ακόμα και μέσα από τα πολιτικά μας κείμενα. Τον πρώτο μήνα του καλοκαιριού, θα χορέψουμε ανάλαφρα.

Θα γίνουμε σαν τα χελιδόνια που φέρνουν την Άνοιξη. Θα σας φέρουμε την δική μας άνοιξη. Με αγάπη και όραμα.

Θέλουμε να μιλήσουμε για το Περιβάλλον, για τα Ελάφια και για τα Άλογα. Τα δυο ομορφότερα, ευγενέστερα καθαρότερα ζώα του πλανήτη που αποζητούν την καθαριότητα, την Φύση , το σεβασμό προς κάθετι που βοηθά στην επιβίωσή τους. Περιβάλλον και χώρο που προάγει πολιτισμό, υγεία, αισθητική. Τα αιώνια Σύμβολα Ομορφιάς, Αρχοντιάς, Ευγένειας. Για αυτά τα θαυμάσια θηλαστικά που με την παρουσία τους υπενθυμίζουν την σοφία της Φύσης.Τα μοναδικά θηλαστικά που δεν είναι αρπακτικά. Που δεν φοβούνται τον  άνθρωπο γιατί δεν είναι στη φύση τους η αρπαγή, είναι η ήπια επιβίωση. Που δίνουν τα ωραιότερα μαθήματα χαρακτήρα, αρκεί να έχεις μάτια και αυτιά ανοιχτά. Να έχεις ψυχή δεκτική για το φως και την ευγένεια.

Θα μιλήσουμε για τούτο το περιβάλλον που δίνει υγεία στον άνθρωπο, όταν υγιής είναι και ο τρόπος σκέψης του μεγαλύτερου αρπακτικού του πλανήτη, του ανθρώπου.

Θέλουμε να τιμήσουμε την Ανακύκλωση, την Προστασία στο Περιβάλλον και στη Άγρια Ζωή. 

Θα τιμήσουμε την Ομορφιά και την Αισθητική. Μέσα μας και γύρω μας.

Στην ομορφιά τούτος ο μήνας αφιερωμένος, στην Ομορφιά και το έμφυτο μεγαλείο των ωραιότερων θηλαστικών του Πλανήτη που ζητούν για τα ίδια και για τους Ανθρώπους περιβάλλον υγιές. Οι λύσεις είναι εδώ. Αυτό που ίσως λείπει είναι η γνώση και η πρόθεση.

Καλό μήνα, καλό καλοκαίρι!

Τζίνα Δαβιλά

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.   

The article expresses the views of the author      

iPorta.gr 

SHARE
RELATED POSTS
Αντι- editorial: ο δεκάλογος του καλοκαιριού, της Τζίνας Δαβιλά
Ο Άλκης, το αγόρι με την φούστα και η Ελλάδα που ξύπνησε από ύπνο βαθύ, της Ωραιοζήλης-Τζίνας Δαβιλά
Εύθραυστες ισορροπίες, της Ωραιοζήλης (Τζίνας) Δαβιλά-Δαμασκηνού

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.