Ανοιχτή πόρτα Πόρτα στον Κόσμο

Οι Φόροι στην Φόρα!, του Γιώργου Σαράφογλου-Trump’s MonopolyTax!, by George Sarafoglou

Spread the love

Γιώργος Σαράφογλου

 

Η εφημερίδα New York Times(NYT) εχθές έσκασε μια «βόμβα» που το ωστικό της κύμα ταρακούνησε συθέμελα τον Τραμπ – αν και το αποκάλεσε fake news (ψευδή νέα) και το οποίο θα έχει επιπτώσεις στην εκλογική κούρσα.

Η ΝΥΤ αποκάλυψε ότι έχει στοιχεία των φορολογικών δηλώσεων του Τραμπ που δείχνουν ότι από τα τελευταία 15 χρόνια δεν έχει πληρώσει ομοσπονδιακούς φόρους τα 10 χρόνια. Επίσης ότι για τα έτη 2016 και 2017 πλήρωσε μόνο $750, δηλαδή λιγότερα από κάποιον που δηλώνει $20 χιλ. ετήσιο μισθό!

Ο Τραμπ αρνείται να δημοσιοποιήσει τα φορολογικά του από τον προηγούμενο προεκλογικό αγώνα δίνοντας κουτές δικαιολογίες ότι δήθεν βρίσκονται σε εξεταστική διαδικασία με την Εφορία και δεν γίνεται ενώ στην πραγματικότητα μπορεί να γίνει.

Στις επόμενες ημέρες θα υπάρξουν κι άλλα στοιχεία που θα μονοπωλήσουν την επικαιρότητα.

Στην Αμερική μπορεί να γλιτώσεις την φυλακή ακόμα κι αν είσαι δολοφόνος (Al Capone, OJ Simpson, κ.α.) αλλά αν μπλέξεις στα γρανάζια του IRS (Internal Revenue Service-εφορία) κλάφτα Χαραλάμπη, δεν γλιτώνεις, κατευθείαν στη «στενή»! (Al Capone, κ.α.)

Η περιέργεια μου είναι πώς θα τον δικαιολογήσει η βάση του που στη πλειονότητα της δεν έχει “a pot piss in” (ένα καθίκι να κατουρήσει μέσα) και πληρώνει τους φόρους της σαν που$τ¥$!

A cartoon based on the revelation by The New York Times yesterday that Trump has not paid Federal Income Tax in 10 of the last 15 years and has paid a total of $750 for the years 2016 and 2017!

Trump the Monopoly player was paying his taxes with Monopoly money, however the IRS and the American law abiding taxpayers are not amused!

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

SHARE
RELATED POSTS
Η ιστορία της Κόκκινης Πόλης, του Σταύρου Θεοδωράκη
Γιατί πήγα στην τουρκική Πρεσβεία, του Σταύρου Θεοδωράκη
Το αλφαβητάρι του σεξ: απ’ το Α ως το Ω από τον Θάνο Ασκητή
Εδώ…Πολυτεχνείο;, του Γιώργου Σαράφογλου – by George Sarafoglou

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.