Πόρτα στη Δωδεκάνησο

Οι απολυόμενοι της Δ.Ε.Υ.Α.Ρ. και η προκήρυξη του ΑΣΕΠ, του Φώτη Χατζηδιάκου (τ.Δημάρχου Ρόδου)

Spread the love

Ο κ. Φώτης Χατζηδιάκος είναι Δικηγόρος και διετέλεσε Δήμαρχος Ρόδου της θητείας 2014-2019. Έχει υπηρετήσει την αυτοδιοίκηση 20 χρόνια και ως Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου. 

 

Οι απολυόμενοι της Δ.Ε.Υ.Α.Ρ. και η προκήρυξη του ΑΣΕΠ

 Προφανώς αιφνιδιασμένη η νέα δημοτική αρχή από την υπ’ αρ. 5/2020 απόφαση του 7ου Τμήματος Ελεγκτικού Συνεδρίου, με την οποία απειλείται άμεσα η απόλυση 57 εργαζομένων, αναζητά εσπευσμένα λύσεις για την επαναπρόσληψή τους.

Βέβαια, για να είμαστε ακριβοδίκαιοι, δεν ήταν δική της ευθύνη, όμως οι υπεύθυνοι για την επί 15ετή ομηρία των εργαζομένων, έχουν ονοματεπώνυμο και τους γνωρίζουμε όλοι, ασχέτως αν τώρα αυτοί διαρρηγνύουν τα ιμάτια τους.

Εμείς, κατά την διάρκεια της θητείας μας έστω και στα όρια της νομιμότητας επί 5ετία, κρατήσαμε τους εργαζομένους και ταυτόχρονα επιδιώξαμε με 2 νομοθετικές ρυθμίσεις αλλά και επανειλημμένες παραστάσεις μας στο Ελεγκτικό Συνέδριο να νομιμοποιήσουμε την εργασιακή σχέση, κάτι που δυστυχώς δεν τελεσφόρησε, αφού το Ελεγκτικό Συνέδριο δεν συγχώρησε τις αστοχίες και τα «αμαρτήματα του παρελθόντος».

Τώρα επιδιώκεται νέα νομοθετική ρύθμιση, άλλως επαναπρόσληψη, με πρόσθετη μοριοδότηση των εργαζομένων, τους οποίους πράγματι χρειάζεται η Δ.Ε.Υ.Α.Ρ. Μακάρι να επιτευχθεί.

Εμείς ως παράταξη αγωνιούμε μαζί με τους εργαζόμενους και στηρίζουμε οποιαδήποτε πρόσφορη νόμιμη λύση προταθεί, για να διασφαλιστούν τα εργασιακά τους δικαιώματα, αφού πράγματι εξυπηρετούν πάγιες και διαρκείς ανάγκες της επιχείρησης και δεν είναι νοητό ύστερα από 15 χρόνια να στερηθούν 57 οικογένειες τα προς το ζην.

Παράλληλα είναι γεγονός ότι η ΔΕΥΑΡ θα αποδυναμωθεί πλήρως στερούμενη τις υπηρεσίες τόσων εργαζομένων και δεν θα μπορέσει να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της έναντι του τόπου και των δημοτών.

Όμως πρέπει να επισημαίνονται και οι αστοχίες και οι παραλήψεις που διογκώνουν ακόμη περισσότερο το πρόβλημα.

Στην προκειμένη περίπτωση, αν οι εργαζόμενοι δεν δικαιωθούν δικαστικά, σε ποιες θέσεις θα προσληφθούν αφού η νέα διοίκηση της ΔΕΥΑΡ ζήτησε από το ΑΣΕΠ τον περιορισμό των προσλήψεων διοικητικού και τεχνικού προσωπικού, αντί αυτών που είχαν εγκριθεί με αίτημα της προηγούμενης διοίκησης, παρά τις έντονες αντιδράσεις και αντιρρήσεις των εκπροσώπων μας στο Δ.Σ. της ΔΕΥΑΡ, δημοτικών συμβούλων της παράταξης μας κ. Α. Πάλλα και κ. Δ. Ζανετούλη .

Γιαυτό επιβάλλεται άμεσα υποβολή νέου αιτήματος στο ΥΠΕΣ και ΑΣΕΠ όσον αφορά των αριθμό των προσλήψεων ώστε να συμπληρωθούν οι προβλεπόμενες οργανικές θέσεις. Διαφορετικά τις αστοχίες αυτές θα τις πληρώσουν σήμερα οι εργαζόμενοι και αύριο ο τόπος.

Αυτά τα προβλήματα πρέπει να μας ενώνουν ώστε να πετυχαίνουμε την καλύτερη δυνατή λύση τόσο για τους εργαζόμενους όσο και τον τόπο.

Για την δημοτική παράταξη

«ΡΟΔΟΣ ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΛΙΤΩΝ»

Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ

ΦΩΤΗΣ ΧΑΤΖΗΔΙΑΚΟΣ

SHARE
RELATED POSTS
Μελεκούνια και Honey Bars στο “Big Apple”!, του Γιώργου Σαράφογλου
Συλλυπητήρια ανακοίνωση για τον Υπαστυνόμου Α’  Χλουβεράκη Γεώργιο
Συλλυπητήριο μήνυμα του Μανώλη Γλυνού για την απώλεια του Γιώργου Ξενάκη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.