Το σχόλιο της ημέρας

Ξηλώστε τον!, της Αναστασίας Φωκά

Spread the love

Αναστασία Φωκά

Αναστασία Φωκά

Απέχω χρόνια από πολιτικούς σχολιασμούς και άρθρα, αλλά και όσο ασχολιόμουν με αυτά, προσπαθούσα να είμαι όσο πιο αντικειμενική γίνεται, διατυπώνοντας γνώμη με βάση την γνώση και την κρίση που κέρδισα όλα αυτά τα χρόνια της ζωής μου.
Πολλά αναπάντητα ερωτήματα έχω και έχουμε ως πολίτες αυτής της χώρας, χρόνια τώρα, για θέματα που μας αφορούν. Ψηφίζουμε και εκλέγουμε μια κυβέρνηση και στην ουσία τους εξουσιοδοτούμε να μας εκπροσωπούν και να λειτουργούν με βάση το κοινό καλό. Σίγουρα οι υπουργοί και οι εκάστοτε σύμβουλοι τους είναι στις θέσεις τους με βάση κάποια κριτήρια και μπορούν να διαχειριστούν το χαρτοφυλάκιο που τους αντιστοιχεί.
Σίγουρα δεν θεωρώ τον εαυτό μου άξια να κρίνει την εργασία του καθενός. Δεν έχω την γνώση ακριβώς για το ποιες είναι οι αρμοδιότητες τους. Παρόλα αυτά θεωρώ ότι είμαι άξια να κρίνω συμπεριφορές. Και νιώθω πλέον ότι η συμπεριφορά, αλλά κυρίως ο λόγος του κ. Άδωνι Γεωργιάδη, έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο. Θα συμφωνήσω με τον “Φιλελεύθερο” της Κύπρου για τις αστοχίες στο λόγο του κ. υπουργού. Τις κατηγορίες ότι στην Κύπρο χρησιμοποιούν κατώτερης ποιότητας μοριακού τεστ, για να δικαιολογήσει την χαμηλή τιμή τους. Πραγματικά, η συμπεριφορά του συγκεκριμένου υπουργού υποβιβάζει το έργο της κυβέρνησης. Θυμίζει καταστάσεις και λόγους ξεπερασμένους, απαρχαιωμένους που θα έπρεπε να “ξηλώνονται” και να απομακρύνονται άμεσα.
Για να είμαι δίκαιη θα πω ότι υπάρχουν πολλές αστοχίες από την κυβέρνηση όσον αφορά το θέμα του Covid. Παρόλα αυτά, το πρωτόγνωρο της κατάστασης και η διάσταση της πανδημίας αφήνουν περιθώρια λάθους και φυσικά στον παρανομαστή θα λέγαμε ότι έχει γίνει μια αξιόλογη προσπάθεια για την διαχείρηση του, όχι μόνο από πράξεις, αλλά και από στάσεις ανθρώπων.
Στην συγκεκριμένη περίπτωση όμως, ο κ. Γεωργιάδης ας αναλογιστεί ότι μιλάει σε ανθρώπους και με κρίση και με γνώση και θα έπρεπε να είναι προσεχτικός. Να δείχνει σεβασμό και όχι έπαρση λες και είναι στο χωράφι του πατέρα του. Η εξουσία δεν του δίνει κανένα τέτοιο δικαίωμα. Ας κοιτάξει λοιπόν, πώς θα βρει λύσεις για να μπορεί ο πολίτης να ανταπεξέλθει στο κόστος των τεστ, με βάση τον κατώτατο μισθό και ας αφήσει κατά μέρους τα υπόλοιπα. Και φυσικά να δώσει λύση και στο γεγονός ότι ακόμα και τα self test διαφέρουν σε τιμή από φαρμακείο σε φαρμακείο, κάτι που δεν δικαιολογείται σε μια τέτοια περιόδο. Πρόκειται για μια σοβαρή αισχροκέρδεια την οποία ο πολίτης δεν μπορεί ακόμα να αξιολογήσει, γιατί είναι υπό τον φόβο του Covid και της συγκεχυμένης πληροφορίας που παρέχεται από τους αρμόδιους φορείς.
Ο λόγος του όμως και πάλι, θίγει την αξιοπρέπεια μας. Οπότε…

Αναστασία Φωκά

SHARE
RELATED POSTS
Το λαχείο, του Κωστή Α. Μακρή
Kostis A. Makris
Λέξεις στο τετράγωνο “Ο Φασίστας στην Ελλάδα”, του Κωστή Α. Μακρή
10407173_694836297277488_178531332991092873_n.jpg
SCRIPTA NON MANENT, του Κώστα Χατζηαντωνίου

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.