Πόρτα στη Δωδεκάνησο

Νότιο Αιγαίο: Μη επιστρεπτέα προκαταβολή – Πρόγραμμα ΝΗΣΙδΑ

Spread the love

Θα το βρείτε: σε “Πολιτεία”, “Πρωτοπορία” Αθήνας-Θεσσαλονίκης-Πάτρας, “Ιανός” Αθήνας και Θεσσαλονίκης, και σε όλα τα βιβλιοπωλεία της Ελλάδας και του εξωτερικού που θα ζητηθεί σε 2-5 ημέρες. β) ΗΠΑ μέσω του “Εθνικού Κήρυκα”. γ)στις εκδόσεις Φίλντισι  on line, με μειλ ή τηλεφωνικά

όλα τα συγγραφικά έσοδα θα διατεθούν σε οικογένειες με παιδικό καρκίνο.

 

Η μη επιστρεπτέα προκαταβολή αποτελεί “ανάσα” για πολλούς επιχειρηματίες. Η αρχική τοποθέτηση της Περιφερειακής Αρχής (όπως ανέφερε ο Περιφερειάρχης στο Περιφερειακό Συμβούλιο της 30ής Σεπτεμβρίου 2020) για διεκδίκηση και διάθεση συνολικά 49 εκατομμυρίων ευρώ, δυστυχώς χάθηκε στη μετάφραση, ενώ αργότερα… χάθηκαν και οι δηλώσεις από τα πρακτικά. Έπειτα, η έγγραφη τοποθέτηση του επάρχου Κω-Νισύρου κ. Καμπανή, πως θα δοθούν 39 εκ ευρώ τελικά (από τις 12 Οκτωβρίου 2020), δημιούργησε προσδοκίες, οι οποίες όμως γρήγορα εξανεμίστηκαν όταν η Περιφερειακή Αρχή ανακοίνωσε το επίσημο ποσό, το ύψος του οποίου έφτασε τα 30 εκατομμύρια ευρώ. Πρόσφατα δόθηκε μια αύξηση της τάξης των 5 εκατομμυρίων ευρώ, δείγμα του πόσο ανάγκη έχουν οι επιχειρηματίες την επιχορήγηση αυτή και πόσο πίεσαν για να αυξηθεί το ποσό, με ένα χαμηλό ομολογουμένως και σε σύγκριση με άλλες περιφέρειες νούμερο.

Η Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου με δελτίο τύπου που εξέδωσε στα ΜΜΕ, ζήτησε να αυξηθεί το πόσο των 35 εκατομμύριων, αναλογιζόμενη αφενός το γεγονός πως δεν θα λάβουν επιχορήγηση όλες οι πληττόμενες  επιχειρήσεις και αφετέρου πως όσες λάβουν, το ποσό θα είναι πολύ μικρό σε σύγκριση με επιχειρήσεις άλλων περιφερειών, ενισχύοντας τον αθέμιτο ανταγωνισμό. Ανταποκρινόμενοι στις μεγάλες ανάγκες των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων των νησιών του Νοτίου Αιγαίου, προτείνουμε λύσεις και προτάσσουμε το συμφέρον των συμπολιτών μας. Φαίνεται όμως ότι έως σήμερα η Περιφερειακή Αρχή παραμένει εφησυχασμένη στα θετικά σχόλια που ακούει στα πέριξ του γραφείου του Περιφερειάρχη και δεν κάνει καμία προσπάθεια για επιπλέον διευκολύνσεις των συμπατριωτών μας.

Επιπρόσθετα, τα λογιστικά γραφεία και οι οικονομικοί σύμβουλοι τον τελευταίο καιρό καταθέτουν διαρκώς αιτήματα περί της επιστρεπτέας προκαταβολής, αιτήματα αναστολών, παρατάσεων κλπ. Ένας κλάδος που έχει σηκώσει τεράστιο βάρος αυτή την περίοδο, ίσως δυσανάλογο των δυνατοτήτων του και σίγουρα επιπρόσθετο του ήδη βεβαρημένου φόρτου εργασίας. Παρόλαυτα, με αίσθημα ευθύνης ο κλάδος των λογιστών συνεχίζει απρόσκοπτα το έργο του, όχι μόνο προετοιμάζοντας τις αιτήσεις των πελατών τους σε κλίμα έντασης και άγχους, αλλά βρίσκοντας και χρόνο για προτάσεις επί του συνολικού προγράμματος. Και αυτές οι προτάσεις δεν λαμβάνονται καν υπόψη!

Ζητούμε από την Περιφερειακή Αρχή να αυξήσει το συνολικό ποσό, διεκδικώντας περισσότερους πόρους. Έστω η αύξηση στις προσφάτως λεχθείσες και εξίσου σύντομα ξεχασμένες εξαγγελίες των 49 εκατομμύριων ευρώ.

Επιπλέον, ζητούμε να δοθεί  άμεσα παράταση, ούτως ώστε να προλάβουν να καταθέσουν τα δίκαια αιτήματα τους όσο το δυνατόν περισσότεροι επιχειρηματίες.

Για τη Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου

SHARE
RELATED POSTS
“Η τσάμπα πολιτική μαγκιά του κ Χατζημάρκου αποδεικνύει ότι δεν αντιλαμβάνεται τη θεσμικότητα και την σημασία του ρόλου του.”Απάντηση “Συμμαχίας Νοτίου Αιγαίου” στην ΠΝΑι
Χωρίς ΑΤΜ η Κάσος- Ποιος ευθύνεται;
12735842_10154628239208266_1962369317_n.jpg
Δρόμοι κοινοί από παλιούς συνοδοιπόρους

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.