Πόρτα στην Πολιτική

Μ.Κόνσολας: «Η ζωή και ο τουρισμός δεν μπορεί και δεν πρέπει να σταματήσουν. Μπορούμε να είμαστε ασφαλείς τηρώντας όλα τα μέτρα»

Spread the love

ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Η ζωή και ο τουρισμός δεν μπορεί και δεν πρέπει να σταματήσουν. Μπορούμε να είμαστε ασφαλείς τηρώντας όλα τα μέτρα»

 Τους τρεις στόχους της κυβέρνησης για την επανεκκίνηση του τουρισμού, περιέγραψε ο Υφυπουργός Τουρισμού,  κ. Μάνος Κόνσολας, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής στη συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Τουρισμού.

 Ο κ. Κονσολας τόνισε ότι πρώτος στόχος είναι να κερδίσουμε ό, τι μπορούμε από μια χρονιά που μέχρι πριν λίγο καιρό θεωρούνταν χαμένη για τον τουρισμό μας.

 Ο δεύτερος στόχος, είναι η στήριξη των εργαζομένων, η διατήρηση της απασχόλησης και των θέσεων εργασίας μέσα από την κάλυψη του μισθολογικού κόστους, την επέκταση του επιδόματος ανεργίας για τους εποχικά εργαζόμενους  και τη μείωση του ορίου των ενσήμων για την ένταξη στο ταμείο ανεργίας.

 Ως τρίτο στόχο ο κ. Κόνσολας έθεσε την ενίσχυση των επιχειρήσεων με την παροχή ρευστότητας μέσα από δάνεια με την εγγύηση του δημοσίου και την ένταξη τους στη δεύτερη φάση της επιστρεπτέας προκαταβολής.

 Ο Υφυπουργός Τουρισμού που ήταν από τους πρώτους που είχαν προτείνει δημόσια τη μείωση του ΦΠΑ στις μεταφορές, τόνισε ότι η απόφαση του Πρωθυπουργού για τη μείωση του ΦΠΑ ενισχύει την ανταγωνιστικότητα του ελληνικού τουρισμού.

 Ο κ. Κόνσολας, μεταξύ άλλων, επισήμανε ότι:

 «Η ζωή  και ο τουρισμός δεν πρέπει και δεν μπορεί να σταματήσουν. 

Μπορούμε να είμαστε ασφαλείς, χωρίς να υποκύπτουμε στο φόβο αλλά λαμβάνοντας όλα τα αναγκαία και απαραίτητα μέτρα. 

 Η τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων  θα ενισχύσει την εικόνα της χώρας, ως ασφαλούς τουριστικού προορισμού , στους επισκέπτες μας θα γίνονται δειγματοληπτικά τεστ ενώ θα υπάρξει ενίσχυση και προετοιμασία των δομών υγείας σε όλους τους τουριστικούς προορισμούς με την εκπόνηση ειδικών επιχειρησιακών σχεδίων». 

 Αναφερόμενος στις θεσμικές πρωτοβουλίες του Υπουργείου Τουρισμού, ο κ. Κόνσολας τόνισε ότι είναι έτοιμα δύο ακόμα νομοσχέδια. 

 Το πρώτο αφορά στη  μεγαλύτερη μεταρρύθμιση που έχει γίνει ποτέ στο χώρο της τουριστικής εκπαίδευσης και έρευνας και το δεύτερο στη διαμόρφωση των συνθηκών για την περιφερειακή τουριστική ανάπτυξη και τον μετασχηματισμό των Περιφερειακών Υπηρεσιών Τουρισμού του Υπουργείου σε πολυδύναμα κέντρα παραγωγής τουριστικής πολιτικής.

SHARE
RELATED POSTS
Μακεδονικό και Κομφούκιος, του Πάνου Μπιτσαξή
2018… Η ζωή κυλάει δίχως να ρωτάει, του Πάνου Μπιτσαξή
Παύλος Γερουλάνος: Τα προβλήματα θα τα λύσω από τον δρόμο, όχι από το γραφείο

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.