Πόρτα στη Δωδεκάνησο

Μ.Γλυνός: Αποτυχία στη διαχείριση της πανδημίας από την Περ. Νοτίου Αιγαίου. Σιωπή, ατολμία, ανευθυνότητα, αναλγησία

Spread the love

Ο Μανώλης Γλυνός είναι Οδοντίατρος και ο επικεφαλής της παράταξης Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου

Την αποτυχία   στη διαχείριση της πανδημίας  αποδεικνύει η χθεσινή ανακοίνωση με την οποία οι Δήμοι Ρόδου και Καλύμνου,  έχουν ενταχθεί στο «βαθύ κόκκινο» του Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας.

Η σιωπή  της Περιφέρειας  που ακολούθησε μετά την ανακοίνωση της απόφασης, από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκο Χαρδαλιά εγείρει ερωτηματικά.

Μη νομίζει κανείς πως η περιφερειακή αρχή  «πιάστηκε στον ύπνο». Δεν αιφνιδιάστηκε γιατί γνώριζε. Γιατί δεν ζήτησε τα στοιχεία, που αφορούν τον αριθμό των κρουσμάτων τα οποία οδήγησαν στο να ενταχθεί ο Δήμος Ρόδου στο βαθύ κόκκινο του Χάρτη υγειονομικής ασφάλειας και προστασίας; Είναι τόσα πολλά που  να δικαιολογούν  το νέο σκληρό lockdown εν μέσω lockdown στη Ρόδο;

Τελικά πληρώνουμε την χαλάρωση ή την «τοπική απαίτηση» να μην γίνει το νοσοκομείο Ρόδου ποτέ αναφοράς; Γιατί αυτή  είναι η αιτία  που το ΓΝΡ δεν ενισχύεται με γιατρούς και νοσηλευτές.

Η  σιωπή και η ατολμία της Περιφέρειας, δεν αποτελεί απάντηση στους επιχειρηματίες, που διαλύονται όντας χωρίς στήριξη,  στους ξενοδόχους που δεν ξέρουν τι να κάνουν και στους εργαζόμενους στον τουρισμό,  που  και  χωρίς εισοδήματα είναι  και  δεν  γνωρίζουν αν και πότε θα ξεκινήσουν να εργάζονται.

Είναι  ανευθυνότητα και αναλγησία  απέναντι στα δύο νησιά και τους  κατοίκους τους που θα δοκιμαστούν σκληρά.

SHARE
RELATED POSTS
Αναβαθμίζεται ο δημοτικός φωτισμός στη Μεσαιωνική Πόλη και το  Μανδράκι 
Παρουσίαση της ποιητικής συλλογής της Καλλιόπης Κουντούρη “Γράμματα στην Περσεφόνη” το Σάββατο 20.11.2021
Νέο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα του Παν/μίου Αιγαίου από τον Αντιπρύτανη κ.Σπύρο Συρόπουλο

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.