Πόρτα στην Πολιτική

Μόρια: Καταστροφή με σφραγίδα Μητσοτάκη, του Κώστα Αρβανίτη

Spread the love

Ο Κώστας Αρβανίτης  είναι Δημοσιογράφος, Ευρωβουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Μόρια: Καταστροφή με σφραγίδα Μητσοτάκη

Η καταστροφή στη Μόρια δεν ήταν ούτε αδιανόητη ούτε απρόβλεπτη. Ήταν κάτι που πολλοί αναμέναμε με φόβο.

Προετοιμάστηκε επί δεκατέσσερεις μήνες ανερμάτιστης πολιτικής της Κυβέρνησης Μητσοτάκη με ράβε-ξήλωνε, αδιαφανείς μπίζνες και ακροδεξιές ιδεοληψίες.

Προετοιμάστηκε από τον υγειονομικό αποκλεισμό μέσω κατάργησης για μήνες του ΑΜΚΑ για πρόσφυγες και μετανάστες.

Προετοιμάστηκε μέσα από την οιονεί μετατροπή των δομών σε κλειστές φυλακές «επ’ ευκαιρία» της πανδημίας.

Προετοιμάστηκε μέσα από την έγνοια των κυβερνητικών παραγόντων για Μυστικά Κονδύλια και απευθείας αναθέσεις και την αδιαφορία τους για ένα ολοκληρωμένο σχέδιο υγειονομικής κάλυψης των ανθρώπων στις δομές.

Προετοιμάστηκε μέσα από την απόλυτη αδιαφορία για εργαζόμενους που πετάγονται συστηματικά στο δρόμο και πληθυσμούς που κατοικούν κοντά σε δομές.

Προετοιμάστηκε με την έντεχνη καλλιέργεια του κοινωνικού αυτοματισμού που με κυβερνητική επιλογή καλλιεργήθηκε αντί της ενεργής Αλληλεγγύης.

Προετοιμάστηκε από την προσχηματική στήριξη της Ευρώπης με χαρτζιλίκια εκατομμυρίων για να αγοραστούν ακριβότερα λουκέτα και αλυσίδες για πρόσφυγες και μετανάστες.

Προετοιμάστηκε με την άρνηση ουσιαστικής αλληλεγγύης από τους 26 εταίρους της ΕΕ για πραγματική αποσυμφόρηση και διαμοιρασμό των προσφυγικών και μεταναστευτικών πληθυσμών.

Προετοιμάστηκε από την προσχηματική μετακίνηση εκτός Ελλάδας ολιγομελών ομάδων ευάλωτων πληθυσμών που προβάλλονται υπέρμετρα ως δήθεν ουσιαστική αποσυμφόρηση.

Όλα αυτά πυροδότησαν μια «ωρολογιακή βόμβα» που έσκασε, όπως ακριβώς θα είχε παραδοθεί στις φλόγες ένα χωράφι γεμάτο ξερά χόρτα, μια αποθήκη με πυρομαχικά χωρίς σωστή αποθήκευση, μια καταστροφή που έχει πάνω της το όνομα της Κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Επιτέλους, ας αναλάβουν τις ευθύνες τους έστω και τώρα. Ας σταματήσουν τη φτηνή επικοινωνία, τα παιχνίδια με τις λέξεις, τους εξυπνακισμούς περί κλειστής δομής που δήθεν θα είχε αποτρέψει το κακό.

Ας απευθυνθούν στους εταίρους της χώρας απαιτώντας αυτά που η χώρα μας δικαιούται. Ας αναλάβουν πρωτοβουλία πραγματικής Αλληλεγγύης για αποσυμφόρηση της Ελλάδας, τώρα.

Πρώτα όμως, ας ζητήσουν μια συγγνώμη. Πρώτα από τους Έλληνες πολίτες, θύματα των πολιτικών τους επιλογών και από πρόσφυγες και μετανάστες. Και φυσικά, ας αλλάξουν πολιτική, έστω και τώρα!

Με τους συναδέλφους Ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και της GUE/NGL αναλαμβάνουμε ήδη σειρά πρωτοβουλιών για να έρθει το ζήτημα στην πρώτη γραμμή της ατζέντας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, για να απαιτήσουμε την Αλληλεγγύη που δικαιούμαστε, την άμεση αναθεώρηση του Κανονισμού του Δουβλίνου, για υπάρξουν λύσεις εκεί που ο κ. Μητσοτάκης και οι ακροδεξιοί σύμβουλοί του έχουν επιλέξει μέχρι σήμερα να παίζουν το ρόλο «ασπίδας της Ευρώπης» σε βάρος των συμφερόντων της χώρας.

.

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

 

SHARE
RELATED POSTS
Πιστόλια και πιστολάκια, του ΚΥΡ
Μιχάλης Παλαιολόγου: “Με τον Φώτη Χατζηδιάκο για μεγαλύτερο έργο με την ίδια συνέπεια και περισσότερη γνώση”
Πραξικοπήματα, Pokemon, & μια σπονδή με τσίπουρο, του Νίκου Σταθόπουλου

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.