Ανοιχτή πόρτα Κοινωνία - Ελλάδα - Οικονομία

Μόνο για «πατρικείους»…, του Γιώργου Αρκουλή

Spread the love

Μόνο στη Ρόδο

Αποστόλου Παύλου 50, Βενετοκλέων, 

Pane di capo: Λεωφόρος Ρόδου-Λίνδου (ύψος ΙΚΑ), Λεωφόρος Κρεμαστής & «Πηγές Καλλιθέας»

Γιώργος Αρκουλής

Γιώργος Αρκουλής

Χρειάστηκε χθες να αγοράσω λίγο συνάλλαγμα, κάτι απλό και εύκολο, αφού μου αρκούσαν 300 στερλίνες. Σκέφτηκα λοιπόν να πεταχτώ στο φαραωνικό κτίριο του κυρίου Στουρνάρα (εννοώ την Τράπεζα της Ελλάδος) από την είσοδο της οδού Σταδίου, την πόρτα της οποίας δείχνει με το αριστερό χέρι τεντωμένο, ο έφιππος στρατηγός Θεόδωρος Κολοκοτρώνης (για άλλους δείχνει το μπάρα Galaxy μέσα στην στοά). Σκέφτηκα την ΤτΕ, επειδή, παραδοσιακά (από τις δημοσιογραφικές εξορμήσεις στο εξωτερικό) γνώριζα πως στο γκισέ η εξυπηρέτηση ήταν άμεση, η γραφειοκρατία ελάχιστη και η προμήθεια από ελάχιστη έως καθόλου.

Αμ δε! Σήμερα ισχύουν άλλα κόλπα, και το φέουδο του κορυφαίου τραπεζίτη δεν γουστάρει να βλέπει «στα πόδια» του την πλέμπα. Συνάλλαγμα, λοιπόν, προσφέρεται μόνο σε επιχειρηματίες και λοιπά στελέχη του εμπορίου. Οι απλοί πολίτες που θέλουν να το παίξουν λίγες ημέρες τουρίστες, καλά θα κάνουν να πάνε στις λοιπές Τράπεζες –προτείνεται μάλιστα η Εθνική…- ή αν θέλουν να αποφύγουν την ουρά τότε ας σπεύσουν στα ανταλλακτήρια του Συντάγματος, της Ομόνοιας και του αεροδρομίου. Δηλαδή κατ’ ευθείαν στο χαράτσι της μεγάλης προμήθειες…

Προσέξτε όμως τον αστερίσκο: Μπορεί οποιοσδήποτε να αγοράσει συνάλλαγμα από την ΤτΕ, αλλά όχι από το κεντρικό κτίριο, αλλά σε όλα τα υποκαταστήματα των λοιπών Νομών της χώρας. Με άλλα λόγια σου λένε αν θέλεις να εξυπηρετηθείς, τράβα στον Πειραιά ή στην Λιβαδειά, ή στην Καλαμάτα να εξυπηρετηθείς.

Κατά τα άλλα, επειδή με ενόχλησε τόσο η «κεντρική απαγόρευση» όσο και η σπέκουλα, προτίμησα να πάω στην Φιλελλήνων, όπου το κατάστημα της Alpha Bank συνήθως δεν έχει πολύ κόσμο και οι υπάλληλοι είναι ευγενείς και με χαμόγελο. Όπως το περίμενα τους βρήκα, μου ζήτησαν όμως να κάνω αίτηση διότι «δεν υπήρχαν διαθέσιμα» (λες και τους ζητούσα φράγκα Γουαδελούπης…) και «μετά από δύο ημέρες ξαναπεράστε»!

ΥΓ: Και όλη αυτή η περιπέτεια στην πρωτεύουσα μιας χώρας που κατά τους μήνες του φουλ τουρισμού, τζιράρει τεράστια ποσά σε εγγλέζικο συνάλλαγμα!

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

SHARE
RELATED POSTS
Οι υποσχέσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη και η «καρπαζιά» των Βρυξελλών, του Δημήτρη Κατσούλα
Μαρία Καρχιλάκη
Τα ίχνη του ISIS στην Αθήνα (vid), της Μαρίας Καρχιλάκη
Τι είναι η Ευρώπη; Ποιος την κυβερνάει;, της Αθηνάς Αντωνιάδου
2 Σχόλια
  • Gina Davila
    27 Ιουνίου 2019 at 08:35

    Καλημέρα!
    @ Γιώργο Σαράφογλου: “Το «μαγαζί» που λέγεται Ελλάδα”, όπως λες τυχαίνει να παίρνει το “χρίσμα” για τη διακυβέρνησή του από τους Αμερικανούς κάθε φορά. Με δικό σου άρθρο τα ζήσαμε και στην Πόρτα… Οι όποιοι “τριτοκοσμικοί”, οι όποιες “τριτοκοσμικότητες” προκύπτουν δεν έρχονται από το πουθενά. Καλό ξημέρωμα στην άλλη πλευρά του πλανήτη!

  • Γιώργος Σαράφογλου
    27 Ιουνίου 2019 at 07:05

    Ζω στην Αμερική και επισκέπτομαι την Ελλάδα κάθε χρόνο. Έχω πολλες και καλλιτερες ιστορίες με τράπεζες από αυτήν απο διαφορα μέρη της Ελλαδασ, αλλά ας της αφήσουμε. Το «μαγαζί» που λέγεται Ελλάδα και τυγχάνει να είναι και σε κεντρική περίοπτη θέση έχει και είχε ανέκαθεν τους χειρότερους διαχειριστές και ιδιοκτήτες που δεν έχουν ιδέα πώς να το «δουλέψουν» και γι’ αυτό το χρεοκόπησαν κιολας! Όσο για τις τράπεζες και συνάλλαγμα, παίρνω όσα χρειάζομαι από την Αμερική και αν χρειαστώ περισσότερα ευρώ για κάτι έκτακτο πάω σε ανταλλακτήριο στον Πειραιά και η προμήθεια είναι η ίδια ή και λιγότερη από τράπεζα καμμία φορά. Η απορία μου είναι ότι σε ένα χρεοκοπημένο κράτος με τράπεζες που δεν δίνουν εύκολα λεφτά, πού βρίσκεται όλος αυτός ο κόσμος εκεί μέσα σε ουρές και τι κάνει; Μου λένε ότι λογαριασμούς πληρώνει και συντάξεις εξαργυρώνει. Τριτοκοσμικές μέθοδοι! Δυστυχως έχουμε πολύ δρόμο ακόμα.

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.