Πρόσωπα - Αφιερώματα

Μια Τετάρτη συννεφιασμένη…, του Γιώργου Αρκουλή

Spread the love

Catering-Συνέδρια-Γάμοι-Βαπτίσεις-Εκδηλώσεις

Απ.Παύλου 50 (Ανάληψη)-Βενετοκλέων (Στ.Διαγόρας)-Ρόδου-Λίνδου (ΙΚΑ)-Λεωφ.Κρεμαστής-Πηγές Καλλιθέας (Μάϊος-Οκτώβριος)

 

Λίγη ώρα μετά τον (πολιτικό) αποχαιρετισμό από τον Δημήτρη Τσαλαπάτη στον εξαίρετο συνάδελφο Κώστα Μπετινάκη, χθες σε αίθουσα του κοιμητηρίου Κηφισιάς, έγινε γνωστή η είδηση για την απώλεια της Δάφνης Σκούρα. Της άλλοτε σεμνής και ευαίσθητης ηθοποιό, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 95 ετών. Και ήταν αληθινά έκπληξη η ανάρτηση μιας φωτογραφίας του 1959 από σκηνή της ταινίας «Συννεφιασμένη Κυριακή» με την Σκούρα να έχει στο πλάϊ της τον γόη της εποχής Μιχάλη Νικολινάκο. Ένα ομορφόπαιδο από τα Μανιάτικα του Πειραιά, που ήταν λίγο ηθοποιός, λίγο ζωγράφος, αλλά  και πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών περιοδικού Τύπου!

Στη φωτογραφία, την οποία ανακάλυψε και ανάρτησε  στο Διαδίκτυο  ο απίστευτος «Theios Thanassis», σύντροφος (και ακόλουθος) στο twitter, εικονίζεται επίσης  η πιτσιρίκα –τότε- Ρίκα Διαλυνά –άλλη καλλονή της εποχής- ενώ υπήρχε πληροφορία και για τον Βασίλη Τσιτσάνη. Σε αυτό το φιλμ της Δάφνης Σκούρα τραγούδησε ο Τρικαλινός βάρδος για πρώτη φορά το διασημότερο τραγούδι του, που είχε δώσει και τον τίτλο στην ταινία.

Βέβαια, η Δάφνη Σκούρα δεν υπήρξε τόσο κινηματογραφική περσόνα, όσο πρωταγωνίστρια πάνω στην θεατρική σκηνή, παίζοντας πλάϊ σε σπουδαίους συναδέλφους της (Κατράκη, Χατζίσκο, Φωτόπουλο, Καλλέργη), αλλά και αγωνίστρια σε δύσκολα χρόνια από πολιτική άποψη. ‘Αφησε και συγγραφικό έργο. Όλα αυτά συνιστούν μια σπουδαία προσωπικότητα, που βέβαια δεν μπήκε τυχαία στην καλλιτεχνική ζωή. Μαθήτρια της Κοτοπούλη και της Σχολής του Εθνικού θεάτρου ήταν, άλλωστε. Και πάντα συνεπής και παρούσα σε κάθε μορφής αγώνες.

Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

SHARE
RELATED POSTS
Παναγιώτης Μαδούρος: νέος εξαιρετικός ετών 19. Κι όμως υπάρχει ακόμη ελπίδα, της Τζίνας Δαβιλά
Υπάρχουν καλές ειδήσεις;, του Αλέξανδρου Μπέμπη
“ΑΘΗΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ” – Το όνομα της παράταξης του Παύλου Γερουλάνου για Δήμο Αθηναίων [video]

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.