Ανοιχτή πόρτα Πόρτα σε ιστορίες/χρονογραφήματα/διηγήματα

Μια παιδική προσευχή, με πολλές προσδοκίες, του Δημήτρη Κατσούλα

Spread the love

Δημήτρης Κατσούλας

Δημήτρης Κατσούλας

Θεούλη μου, βοήθησέ με να γίνω λουλουδάκι για να φυτρώνω εκεί που τα παιδάκια τσαλαβουτούν στις λάσπες των καταυλισμών τους. Να με κόβουν οι φίλοι μου για να με μυρίζουν, και τα κοριτσάκια σαν και ‘μένα να στολίζουν με τα ανθάκια μου τα μαλάκια τους όλες τις εποχές του χρόνου.

Θεούλη μου, βοήθησέ με να γίνω ένα μικρό ψαράκι, κι αν με τη βοήθειά σου με κάνεις και δελφινάκι, εγώ θα σου το χρωστώ, γιατί θα ταξιδεύω σε όλες τις θάλασσες του κόσμου με μπουνάτσα, παρέα με τους φίλους μου τα προσφυγόπουλα. Να κάνω τεράστιες βουτιές στα σκοτεινά νερά και να βγάζω στην επιφάνεια τα πνιγμένα αδελφάκια μου που βρίσκονται στα βάθη των ωκεανών του κόσμου.

Θεούλη μου, βοήθησέ με να γίνω ένας τεράστιος ήλιος για να ζεσταίνω τα χεράκια τους τα παγωμένα, κι ύστερα να λιάζω τα αντίσκηνα τους που λυγίζουν από το βάρος του χιονιού και να το λιώνω.

Θεούλη μου, βοήθησέ με να γίνω μια μεγάλη πέτρα, κι ύστερα να σπάζω σε μικρές, μικρές πετρούλες για να με παίζουν οι φίλοι μου στις στεγνές τους αυλές πεντόβολα ή κουτσό ή ακόμα να με χτίζουν και σπιτάκι για να θυμούνται το δικό τους που κάποτε βομβαρδίστηκε από τους μοχθηρούς αυτής της πλάσης.

Θεούλη μου, βοήθησέ με να γίνω πουλάκι και μετά με τη βοήθεια σου να με κάνεις ένα μεγάλο περιστέρι με τεράστιες φτερούγες όπου επάνω τους θα ανεβαίνουν εκείνα τα κυνηγημένα παιδάκια για να τα πηγαίνω ταξίδια στις χώρες από όπου διώχτηκαν για να βλέπουν εάν υπάρχει η γειτονιά τους ακόμα, κι όταν θα κουράζονται να τους απλώνω τα φτερά μου να κουρνιάζουν αποκάτω για να βρίσκουν μια ζεστή αγκαλιά.

Θεούλη μου, βοήθησε με να γίνω ένα μικρό πανέμορφο ζωάκι. Σκυλάκι θα ήθελα να με κάνεις μετά, για να κουνάω την φουντωτή ουρίτσα μου, να χοροπηδάω, και να ξεκαρδίζονται οι φίλοι μου στα γέλια.

Θεούλη μου, βοήθησέ με να γίνω ένας καλός άνθρωπος σαν τους γονείς μου, να μιλώ με ζεστά λογάκια όπως αυτοί για να δίνω κουράγιο και ελπίδα σε όλα τα παιδάκια του κόσμου,  και εδώ στην Ελλάδα, αλλά περισσότερο στα άλλα μέρη του κόσμου όπου τους έτυχαν οι πόλεμοι, και αντί για ήλιο όταν ξυπνούν το πρωί βλέπουν στις πόρτες τους τις κάνες των τουφεκιών των κακών του κόσμου, που άλλοι βέβαια τους βάζουν για να σκοτώνουν.

Σε ευχαριστώ Θεούλη μου, και ελπίζοντας στην μεγαλοσύνη Σου, είμαι σίγουρη ότι θα πραγματοποιήσεις το ταπεινό μου αυτό όνειρο.

Με την πίστη μου σε Εσένα

Deema, ετών 5

 1.Επειδή είμαι μικρή ακόμα και δεν μπορώ να γράψω καλά, την  προσευχή μου αυτή την έγραψα σε συνεργασία με τους γονείς μου. Απλά, τους την υπαγόρευα. 2.Αύριο το απόγευμα περιμένω τους φίλους μου στο Σιδηροδρομικό Πάρκο της πόλης μας να περάσουμε όμορφες στιγμές.

 

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

SHARE
RELATED POSTS
Σφαιροποίησις, αυτή η άγνωστη, της Ματίνας Ράπτη-Μιλήλη
Ο παράξενος Τιμόλαος Μιμουλές, του Κωστή Α. Μακρή
10952239_812754752104921_890473789808019852_n.jpg
Η τελευταία πράξη: κατηγορούμενος ο Ζαρίφης που πέταξε το σκυλί από τον γ’ όροφο, της Μάρθας Πουλτίδου

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.