Πόρτα στη Δωδεκάνησο

Μια οφειλόμενη απάντηση προς το Εργατικό Κέντρο Ρόδου

Spread the love

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση διαπιστώσαμε τα άμεσα αντανακλαστικά του Εργατικού Κέντρου Ρόδου σε μια μικρή σημερινή μας αναφορά σ΄ αυτό σχετικά με τις ρουσφετολογικές προσλήψεις στο Δήμο Ρόδου. Μακάρι τα αντανακλαστικά αυτά να τα είχατε επιδείξει και πέρσι και να τα δείχνετε πάντα όταν προασπίζεστε τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Μας ικανοποίησε ακόμη η άμεση παρέμβασή σας στο δήμο, για τα μέλη της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ (και μέλη σας) που δεν προσλήφθηκαν φέτος. Μακάρι να είχατε παρέμβει και πέρσι όταν έμειναν εκτός 12 μέλη της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ, ίσως φέτος δεν θα σας έκριναν αναρμόδιους.

Μα πως είναι δυνατόν να μην εισακούεστε από τον δήμο; Όταν πρόεδροι των σωματείων σας και μέλη της διοίκησης σας, ήταν υποψήφιοι και άμεσοι συνεργάτες και πρωτοπαλίκαρα του δημάρχου, τώρα γιατί είστε αναρμόδιοι;

Όσο για τις προσλήψεις επί της δημαρχιακής μας θητείας ασφαλώς δεν ζητήσαμε την γνώμη σας. Ούτε όμως ήρθαν σ’ εσάς εργαζόμενοι να διαμαρτυρηθούν για ρουσφετολογικές και άδικες προσλήψεις. Γιατί απλούστατα, τότε όλα γινόντουσαν με διαφάνεια, αξιοκρατία και ανοικτές διαδικασίες, όχι όπως τώρα με σκοτεινές διαδρομές, αδιαφάνεια και προσλήψεις ημετέρων.

Όσον αφορά τους δικαιούχους των 300 ευρώ, όταν εμείς σας προειδοποιήσαμε ότι σας κοροϊδεύουν, εσείς «διαρρηγνύοντας τα ιμάτια σας» μας επιτεθήκατε, πιστεύοντας ότι έτσι θα είχατε την εύνοια της δημοτικής αρχής. Τώρα που εξαπατηθήκατε, είστε και πάλι «αναρμόδιοι» και ζητάτε από εμάς να ζητήσουμε τα στοιχεία τα οποία εσείς επεξεργαστήκατε μαζί με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο;

Τέλος «αγαπητοί φίλοι», επειδή δεν αντιληφθήκατε ότι το σημερινό δελτίο εκδόθηκε από το γραφείο τύπου της παράταξής μας και όχι από τον επικεφαλής μας, εσείς διαπράξατε το ατόπημα να στραφείτε κατά του κ. Χατζηδιάκου ατομικά. Ασφαλώς θα πρέπει να γνωρίζετε ότι o τέως δήμαρχος «γνωρίζεται» πολύ καλά και με το νυν και με τον τέως πρόεδρο του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου, και με αρκετά γνήσια μέλη αυτού, τιμά και σέβεται τους καθαρούς αγώνες και τους καθαρούς αγωνιστές και στηρίζει διαχρονικά τα δικαιώματα των εργαζομένων. Ουδέποτε εξαπολύει επιθέσεις, όμως δεν διστάζει όταν χρειαστεί να απονέμει «τα του Καίσαρος τω Καίσαρι…»

Ακόμη γνωρίζετε πολύ καλά ότι και η παράταξη μας διαθέτει αρκετούς αληθινούς συνδικαλιστές, που υπηρέτησαν και υπηρετούν ανιδιοτελώς το εργατικό κέντρο και τους αγώνες των εργαζομένων, γι’ αυτό έχουν την απαίτηση η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου να στέκεται στο ύψος των εκάστοτε περιστάσεων. Γι’ αυτό σταματήσετε να συμπλέετε μ’ αυτούς που είναι απέναντι στα συμφέροντα των εργαζομένων.

Υ.Γ. Με την ευκαιρία της επικοινωνίας μας: Επειδή μας έγινε καταγγελία ότι μεγάλη ξενοδοχειακή μονάδα απέλυσε την πλειοψηφία των μακρόχρονα εργαζομένων ξενοδοχοϋπαλλήλων της και τους επαναπροσέλαβε μέσω παρένθετης εταιρείας, χάνοντας όμως τα εργασιακά τους δικαιώματα, εμείς δηλώσαμε «αναρμόδιοι» και τους παραπέμψαμε στο Εργατικό Κέντρο. Μήπως αποτελεί θέμα της μεθαυριανής εκλογοαπολογιστικής σας συνέλευσης ή «ο φόβος φυλάει τα έρμα»;

Το Γραφείο Τύπου

της δημοτικής παράταξης

«ΡΟΔΟΣ ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΛΙΤΩΝ»

SHARE
RELATED POSTS
Ε όχι, δεν θα “δείξω” κάτι που δεν είμαι …, του Γιώργου Σάββενα
Μανώλης Γλυνός: Επαφές του Υποψήφιου Περιφερειάρχη Ν.Αιγαίου στη Σύρο, ακολουθούν Τήνος, Μύκονος
Για το Φως που λέει τ’όνομά του, για τον τόπο που αγάπησε περισσότερο από την οικογένειά του, του Γιώργου Χατζηδιάκου

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.