Ανοιχτή πόρτα Πόρτα σε ιστορίες/χρονογραφήματα/διηγήματα

Μη μιλάς, μη γελάς, κινδυνεύει η Ελλάς! του Γιώργου Πίτσου

Spread the love

Ο  Γιώργος Πίτσος  είναι Πολιτικός Μηχανικός.

Γένος άρρεν. Ηλικία 58 ετών. Πατέρας δύο παιδιών . Επάγγελμα πολιτικός μηχανικός. Διατάξτε.

Οπλίτης ατομικής ευθύνης Α τάξεως. Στας διαταγάς σας.

Ευπειθώς αναφέρω πως με ευλαβική προσήλωση ακολουθώ τις οδηγίες σας. Νίπτω τας χείρας μου ευλαβικά. Δεν αποχωρίζομαι μάσκα και γάντια. Όταν συναντώ εχθρό, αλλάζω πεζοδρόμιο. Τηρώ αποστάσεις από συγγενείς, φίλους, συναδέλφους, δικαιώματα κι ιδανικά.

Προέχει η σωτηρία του έθνους και του Εθνάρχη μας uber alles. Στο κακό που μας βρήκε πρέπει να είμαστε όλοι ενωμένοι. Καθένας στο χαράκωμα του. Η κυβέρνηση να επιβάλλει και η αντιπολίτευση να φταίει.

Να διαφυλάσσουμε ως κόρην οφθαλμού τα δύο αντισηπτικά που μας αναλογούν και να τρώμε όλο το φαί μας , ότι κι αν μας σερβίρουν. Κάθε απόγευμα στις 18:00 να μη λείψει κανείς από το μάθημα της Εθνικής Διαπαιδαγώγησης.  Πρώτα ο σοφός καθηγητής θα μας πείσει ξανά γιατί είμαστε τυχεροί που ζούμε. Μετά ένας  ανασκουμπώμενος μαχαλόμαγκας θα μας κάνει τον ποπό κόκκινο γιατί είμαστε άτακτα παιδάκια. Και μας αρέσει και γουστάρουμε. Τζίζ.

Χαρωπά τα δυο μου χέρια τα χτυπώ. Ετοιμάζω και τη σάκα μου να πάω στο σχολείο της επιμόρφωσης που γενναιόδωρα θα πληρώσω με τα κουπόνια του χουβαρντά Εθνάρχη μας.              Παύση , στροφή προς Μαξίμου και ….βαθύς σταυρός (τρίς).

Όλα είναι λυμένα βρε κουτά.  Τακτοποιήθηκαν. Ποιος θα δουλεύει, αν θα  δουλεύει, ποιος θα πληρώνεται, αν θα πληρώνεται.  Όλες αυτές οι ελαστικές σχέσεις, είναι για να  μην κολλήσουμε. Ούτε ένσημο.

Όλα είναι φανερά βρε κουτά. Καταργήθηκαν και τα τηλεκοντρόλ γιατί είναι εστίες μικροβίων. Όπου κι αν ανοίξεις , τις ίδιες αλήθειες ακούς και βλέπεις. Ακούς; Βλέπεις;

Αυτές τις δύσκολες ώρες η σκέψη μας πρέπει να είναι στους συμπαθείς πλουσίους αυτού τού τόπου που σκληρά δοκιμάζονται. Κι αν δεν μπορούμε λόγω μέτρων να τους φιλήσουμε το χέρι για τα ξεροκόμματα που απλόχερα αφήνουν να κυλήσουν από το τραπέζι τους , ας σιωπήσουμε. Φαρμακοβιομήχανος ή Κλινικάρχης σε πανδημία. Ούτε στον χειρότερο εχθρό σου.

Γιατί χαίρεται ο κόσμος και χαμογελά πατέρα; γιατί το δεξιό ξεροκέφαλον αλλάξει εξ αιτίας μιάς πανδημίας; Γιατί ο φασίστας να γίνει δημοκράτης; Αιώνες αιματηρών και γενοκτόνων συμφορών δεν τα κατάφεραν. Πάντα οι ίδιοι θα’ ναι. Οι απέναντι.

Μπαμπά, Μαμά, θείε Κυριάκο, σας ευχαριστώ για την καινούργια μου λοβοτομή. Μού πάει, μού πάει;

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

SHARE
RELATED POSTS
Πανελλήνιες εξετάσεις στη χώρα του “φαίνεσθαι”, του Νίκου Μουτσάκη
Μαρία Καρχιλάκη
Νέα πρόκληση Άγκυρας – ο δήμαρχός της εγείρει αξιώσεις για το… σύνολο των ελληνικών νησιών, της Μαρίας Καρχιλάκη
Κατηφορίζοντας προς την πλατεία Βάθη, του Δημήτρη Κατσούλα  

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.