Ανοιχτή πόρτα

Με εξαιρετικές επιλογές ο 31ος ετήσιος «Επίλογος», του Γιώργου Αρκουλή

Spread the love

Ο Γιώργος Αρκουλής είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Πρόσφατα βιβλία του: Οι Πανιώνιοι δεν πλήττουν ποτέ-50 χρόνια παρασκήνιο” και “Εθνικός Πειραιώς: Ιστορία γράφουν και οι δεύτεροι”. Το βιβλίο του “Για τον Απόλλωνα που αγαπήσαμε” διατίθεται από το γήπεδο του Ριζούπολης «Γεώργιος Καμάρας», με ευθύνη του ΔΣ του ερασιτέχνη Απόλλωνα, αλλά και από ορισμένα επιλεγμένα βιβλιοπωλεία. Έχει ενταχθεί ως έργο, στο πλαίσιο του εορτασμού μνήμης για τα 100 χρόνια από την καταστροφή της Σμύρνης.

Γιώργος Αρκουλής

Αυτή τη φορά -31η κατά σειρά- η παρουσίαση της σπουδαίας ετήσιας έκδοσης Πολιτισμού «Επίλογος» (Βραβείο Ακαδημίας Αθηνών), προχθές στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, συνοδεύτηκε με τιμητική εκδήλωση για δύο  καταξιωμένους ανθρώπους της τέχνης τους. Της δημοφιλούς Θεσσαλονικιάς ερμηνεύτριας Μαρινέλας και του εξαιρετικού Θρακιώτη συγγραφέα Γιάννη Ξανθούλη. Την εκδήλωση στην κατάμεστη αίθουσα «Δημήτρης Μητρόπουλος», παρουσίασε ο επίσης Θρακιώτης ηθοποιός Γρηγόρης Βαλτινός, ενώ τα δύο ολιγόλεπτα βίντεο που προβλήθηκαν για τους πρωταγωνιστές της βραδιάς, ενθουσίασαν το κοινό που ξέσπασε σε παρατεταμένο χειροκρότημα, αναγκάζοντας τον Βαλτινό να σχολιάσει: « Ίσως παγκοσμίως να ήταν το μεγαλύτερο σε διάρκεια χειροκρότημα για προβολή βίντεο»!

Παραβρέθηκαν στελέχη της Πολιτικής (Προκόπης Παυλόπουλος, Σία Αναγνωστοπούλου κ.ά.), του θεάτρου (Σταμάτης Φασουλής) του τραγουδιού (Μανώλης Μητσιάς), ενώ την εκδήλωση χαιρέτησε ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού Χάρης Ρώμας. Για τους τιμώμενους μίλησε η δημοφιλής πρωταγωνίστρια Κάτια Δανδουλάκη (Μαρινέλα) και ο εκδότης της «Διόπτρας» Κ. Παπαδόπουλος, της εταιρίας που παρά την επιμονή της -κακώς κατά την γνώμη μου, αφού η μικρή φόρμα έχει πάρει τα πάνω της τα τελευταία χρόνια- να αγνοεί το διήγημα, εντούτοις θεωρείται από τους σημαντικούς σύγχρονους εκδοτικούς Οίκους, έχοντας ως «σημαιοφόρο» τον Ξανθούλη.

Να σημειωθεί ότι αυτή την φορά, απουσίασε λόγω (προσωρινού, όπως έγινε γνωστό) προβλήματος υγείας η «ψυχή» του «Επίλογου», Κώστας Γεωργουσόπουλος, όμως οι έτεροι του διευθυντηρίου, δηλαδή  ο Τάκης Βλαστός και ο Γιάννης Μπασκόζος (διαχρονικά παθιασμένοι με την έκδοση ) ήταν εκεί, προκειμένου να υποδεχτούν τους καλεσμένους. ‘Οσο για την «παράσταση», αυτήν την «έκλεψε» με την  σύντομη ομιλία του ο πολυτάλαντος τιμώμενος Γιάννης Ξανθούλης . ‘Ήταν απολαυστικός!

Για όσους δεν έτυχε ποτέ να ξεφυλλίσουν τον ογκώδη και καλαίσθητο «Επίλογο», να καταθέσω πως πρόκειται για ό,τι σημαντικότερο κυκλοφορεί κάθε τέλος του χρόνου, με τον απολογισμό -πάντα με αυστηρή επιλογή από σπουδαίους αρθρογράφους σε κάθε τομέα- για το Θέατρο, την Μουσική, τον Χορό, τις εκδόσεις, και τα Εικαστικά πεπραγμένα.

SHARE
RELATED POSTS
Η Κύπρος ανοίγει τα τουριστικά χαρτιά της, του Γιώργου Αρκουλή
«Ιδεολογική στάμπα πολίτη…», του Δρ Πάνου Καπώνη
Τώρα έχει σειρά το φρεσκάρισμα των νοσοκομείων, του Δημήτρη Κατσούλα

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.