Πόρτα σε ιστορίες/χρονογραφήματα/διηγήματα

Μετρό σημαίνει πρόβλημα…, του Γιώργου Αρκουλή

Spread the love

Γιώργος Αρκουλής

Γιώργος Αρκουλής

Μέτρα για την απειλητική επάνοδο του κορωνοϊού παίρνει η κυβέρνηση, ο πολύς Χαρδαλιάς επανέρχεται στο έργο του (και στις οθόνες μας), αλλά τι να το κάνεις; ‘Οσο κάποια σημεία-κλειδιά στο πρόβλημα παραμένουν «ενεργά», δεν πρόκειται να οδηγηθούμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα και να το εξηγήσω.

Όπως είναι γνωστό, οι συρμοί του Μετρό σε ώρες αιχμής αποτελούν «βούτυρο στο ψωμί» του κάθε πεινασμένου πορτοφολά. Ταυτόχρονα, το ίδιο μέσο εξελίσσεται σε καλύτερο σύμμαχο του ιού, καθώς το μπάχαλο στα δρομολόγια, ο υπερβολικός συνωστισμός αλλά και η έλλειψη απαγόρευσης εισόδου σε όσους δεν φοράνε μάσκα, απειλούν τους πολίτες.

‘Ηταν χαρακτηριστική η άθλια εικόνα χθες στις 10.45 το πρωϊ στην αποβάθρα του μετρό στο Σύνταγμα, που ήταν φίσκα από επιβάτες στην αναμονή, συν πλήθος τουριστών, μιας και ήταν η σειρά να μπεί στον σταθμό συρμός με προορισμό το αεροδρόμιο. Παρατήρησα αρκετούς νέους να αγνοούν τις υποδείξεις προφύλαξης, κάποιες κυρίες με υπερβολικό βάρος να κάθονται σε θέση όπου είχε μείνει μόνο το κορδονάκι αλλά όχι το κίτρινο σημείωμα με απαγορευτική σήμανση κλπ. Μιλάμε για κόλαση, που σίγουρα αχρηστεύει οποιαδήποτε ντιρεκτίβα Χαρδαλιά, και που δεν θέλει πολύ να απειλήσει και πάλι την καθημερινότητά μας.

Τον λόγο έχουν οι υπεύθυνοι.

ΥΓ: Αν τους έχει μείνει ίχνος ευαισθησίας.

SHARE
RELATED POSTS
Έρως Παντοκράτωρ, του Νίκου Σταθόπουλου
“Κι αν σου κάτσει;”, του Νίκου Βασιλειάδη
Η αταξινόμητη, της Μαρίνας-Μαρίας Βασιλείου

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.