Πόρτα στην Πολιτική

Μεταπράτες της ανθρώπινης δυστυχίας (ΑΝΤΙ-Λόγος), του Βασίλη Κουτσίλα

Spread the love

Ο Βασίλης Κουτσίλας είναι Δημοσιογράφος και Υπεύθυνος του Εθνικού Κήρυκα Γραφείου Αθήνας

Είναι αλήθεια ότι είχα περιέργεια να ακούσω ποιον θα πρότεινε για Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο… ανατρεπτικός Γιάνης Βαρουφάκης. Έβαζα στοίχημα ότι η πρότασή του ως προς τη σοβαρότητά της θα ήταν ανάλογη με τα λαχουρένια πουκάμισα που φορούσε και πήγαινε στη Βουλή το καλοκαίρι του 2015 – όταν όλοι οι υπόλοιποι «καιγόμασταν» αλλά αυτός έκανε πλάκα μαζί μας, παρέα βέβαια με τους υπόλοιπους συντρόφους του. Επεσα έξω. Ο γραφικός Γιάνης (στον οποίο ο Αλέξης είχε αναθέσει να παραστήσει τον υπουργό των Οικονομικών στην πιο κρίσιμη περίοδο της σύγχρονης Ιστορίας μας) αυτή τη φορά για να τραβήξει πάνω του την προσοχή επένδυσε όχι στη φαιδρότητα (όπως κάνει συνήθως) αλλά στη χυδαιότητα: προτείνει για πρόεδρο της Δημοκρατίας την Μάγδα Φύσσα προσπαθώντας να μας πείσει ότι τιμά την ίδια και τη μνήμη του γιου της, Παύλου Φύσσα. Στην ουσία όμως κάνει ακριβώς το αντίθετο.

Προσβάλει τη μνήμη του νεκρού και προσβάλει και την μητέρα του, τον πόνο της οποίας εκμεταλλεύεται -την πρότεινε μάλιστα χωρίς καν να την έχει ρωτήσει προηγουμένως και αναγκάστηκε η γυναίκα μέσα στον όλο πόνο της να βγάλει ανακοίνωση για να ξεκαθαρίσει ότι δεν έχει πρόθεση να ασχοληθεί με την πολιτική. Ο ανορθόγραφος Γιάνης εμφανίστηκε στη ζωή μας μέσα από την κάπνα των μνημονίων εκμεταλλευόμενος την ανθρώπινη δυστυχία που γεννούσε η κρίση.

Δεν θα μπορούσε να μην συνεχίσει την «καριέρα» του στο ίδιο τέμπο.

Παλιά ήταν τα παιδιά «που λιποθυμούσαν απ’ την πείνα στα σχολεία», οι χρεοκοπημένοι και οι άνεργοι «που αυτοκτονούσαν», σήμερα η Μάγδα Φύσσα, αύριο όλο και κάποιος άλλος θα βρεθεί.

 Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του. Δημοσιεύεται και στον έντυπο “Ε.Κ.”

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

SHARE
RELATED POSTS
Ηλίας Καραβόλιας
Πίσω από τα συνθήματα, του Ηλία Καραβόλια
Στην Κέρκυρα την Μ.Τετάρτη ο Σταύρος Θεοδωράκης με το βαν του ΠΟΤΑΜΙου για τις Ευρωεκλογές 2019
Ηλίας Καραβόλιας
Κατάσχεση Λογικής, τoυ Ηλία Καραβόλια

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.