Πόρτα στη Δωδεκάνησο

Μανώλης Γλυνός: Για τη Γυναίκα που είναι πάντα στην πρώτη γραμμή

Spread the love

Ο Μανώλης Γλυνός είναι Οδοντίατρος και ο επικεφαλής της παράταξης Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου

Μήνυμα του κ.Μανώλη Γλυνού για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Όλες τις γυναίκες όπου και αν βρίσκονται αλλά και τις νησιώτισσες μας σε Δωδεκάνησα και Κυκλάδες  τιμούμε σήμερα. Τις τιμούμε και αναγνωρίζουμε όσα καθημερινά κάνουν στο περιβάλλον τους και γενικότερα στην κοινωνία.

Όσα  έγιναν στο πέρασμα του χρόνου, οι λεγόμενες κοινωνικές κατακτήσεις δεν στάθηκαν ικανές,  να γκρεμίσουν τα στερεότυπα και να ισοπεδώσουν τις διακρίσεις  και τις ανισότητες σε βάρος των γυναικών και ας  έχουν φθάσει να πρωτοπορούν ακόμη και  σε ανδροκρατούμενα επαγγέλματα .

Οι γυναίκες εργάζονται   στον  ιδιωτικό και το δημόσιο τομέα χωρίς ακόμη να έχουν αποκτήσει ίσα δικαιώματα με τους άνδρες.

Η οικονομική κρίση έγινε η αιτία, να επιδεινωθεί η κατάσταση και να γιγαντωθούν οι ανισότητες  και οι διακρίσεις κατά των γυναικών.

Κάποιες έμειναν χωρίς δουλειά και  χρειάστηκε να επιστρατεύσουν, όλες τις δυνάμεις και τις γνώσεις τους, για να επανέλθουν  στην αγορά εργασίας.

Άλλες έπεσαν θύματα σεξουαλικής  παρενόχλησης στη δουλειά τους. Χρειάστηκε να περάσουν χρόνια για να δημιουργηθεί ένα  κίνημα, μια πλατφόρμα, που να  ρίχνει φως στις σκοτεινές αυτές υποθέσεις και να  ωθεί τα θύματα να βγουν από το φόβο και να καταγγείλουν  τους θύτες.

Σήμερα οι εργαζόμενες γυναίκες,   ξαναβρέθηκαν  στο περιθώριο εξαιτίας της πανδημίας και των μέτρων που τέθηκαν σε εφαρμογή και κλυδώνισαν οικονομία και επιχειρηματικότητα. Τα lockdown τις έκλεισαν στα σπίτια τους όπου βρέθηκαν αντιμέτωπες με την ενδοοικογενειακή βία.

Δεν είναι τυχαίο που το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, αφιέρωσε τη φετινή Ημέρα της Γυναίκας στον παγκόσμιο αγώνα των γυναικών, κατά της κρίσης του COVID-19.

Και στη χώρα μας οι  γυναίκες βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του αγώνα κατά της πανδημίας του κορονοϊού, καθώς αποτελούν την πλειοψηφία των εργαζομένων που απασχολούνται στις υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης. Εργάζονται στην πρώτη γραμμή μεν αλλά δεν έχουν ίδια ανέλιξη δε, με τους άνδρες.

Τον αγώνα των γυναικών σε όλους τους τομείς τιμούμε σήμερα με την ευχή οι έχοντες την ευθύνη, να πράξουν όσα πρέπει ώστε να πάψουν οι διακρίσεις.

SHARE
RELATED POSTS
ΕΥΘΥΤΑ: δράση για την Οδική Ασφάλεια το 2012- εικόνες
Το “Κλειδί”… του Δημάρχου δέσμευσε τον Πρωθυπουργό και ξεκινά την υλοποίηση αιτημάτων: 3,5 εκ.ευρώ για τη Ροδιακή Έπαυλη
Εορτάστηκε η ημέρα Τρίτης Ηλικίας από το Δήμο Ρόδου – Ομιλία της Αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής Άννας Ζωάννου

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.