Το σχόλιο της ημέρας

Μακρόν-Μητσοτάκης: βρείτε τις διαφορές, του Νίκου Βασιλειάδη

Spread the love

Νίκος Βασιλειάδης

 

Ας πάρουμε σαν παράδειγμα την Γαλλία, μια και έχει την τιμητική της λόγω της εθνικής εορτής την 14η Ιουλίου με την πτώση της Βαστίλλης και τον θρίαμβο του διαφωτισμού απέναντι στον σκοταδισμό και τον φανατισμό. Τί έγινε στην Γαλλία;

Βγήκε καλή ώρα ο Μακρόν και είπε στους Γάλλους πως αν θέλουν να φάνε σε κάποιο εστιατόριο της χώρας, με την συμβία τους, επίσημη ή ανεπίσημη, αυτό δεν μπορούν να το κάνουν χωρίς πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης. Αυτό…πόνεσε, διότι στη Γαλλία το δείπνο σε ρεστοράν δεν είναι θέμα διασκέδασης είναι τρόπος ζωής.

Μετά ανακοίνωσε πως κάθε εργαζόμενος σε μονάδα Υγείας ή Πρόνοιας, του δημόσιου ή ιδιωτικού τομέα, σε νοσοκομεία, κλινικές, γηροκομεία, άσυλα ή μονάδες φιλοξενίας, παντού και σε όλες τις κατηγορίες μισθωτών ή συμβασιούχων, είναι υποχρεωμένος να εμβολιαστεί, αλλιώς από την 16η Σεπτεμβρίου και μετά δεν θα πληρώνεται. Είναι ζήτημα δημόσιας υγείας. Τέρμα τα αστεία δηλαδή.

Δύο λεπτά της ώρας μετά τις ανακοινώσεις του Μακρόν η ηλεκτρονική πλατφόρμα για ραντεβού εμβολιασμού έπεσε από τον φόρτο των κλήσεων. Ο ρυθμός υποβολής των αιτημάτων ήταν της τάξης των 20.000 ανά λεπτό. Το απόλυτο ρεκόρ.

Μέσα σε δύο λεπτά κατέρρευσε ως χάρτινος πύργος όλο το οικοδόμημα επιχειρημάτων και αμφιβολιών των αρνητών των εμβολίων. Μέσα σε δύο λεπτά όλες οι θεωρίες για παρενέργειες στη γονιμότητα, καρδιοπάθειες, θρομβώσεις, παραλύσεις, ηλεκτρονικά «τσιπάκια» κλπ πήγαν περίπατο.

Γιατί; Γιατί σε ένα ευνομούμενο δυτικό κράτος δεν μπορεί ο αρνητισμός να επιβάλει σε όλους τους πολίτες που έχουν συμμορφωθεί με την επιταγή του ορθολογισμού την στέρηση βασικών προσωπικών, κοινωνικών και οικονομικών ελευθεριών. Τόσο απλά τόσο ξεκάθαρα.

Αυτά που ακούγονται στην Ελλάδα περί συνταγματικότητας ή μη είναι φληναφήματα.

Και εν τέλει ευτυχώς που όταν η ανθρωπότητα γνώρισε τα εμβόλια και τα αντιβιοτικά δεν υπήρχαν social media. Αλλιώς δεν θα υπήρχαμε καν.

 

CATERING-ΣΥΝΕΔΡΙΑ-ΓΑΜΟΙ-ΒΑΠΤΙΣΕΙΣ-ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

                                  ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΠΑΥΛΟΥ 5085133, ΡΟΔΟΣ 2241069007
                                  ΛΕΩΦ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 24, 85104, ΡΟΔΟΣ 2241005085
                                  3Ο ΧΛΜ ΡΟΔΟΥ-ΛΙΝΔΟΥ, 85132, ΡΟΔΟΣ 2241005080
                                  ΒΕΝΕΤΟΚΛΕΩΝ 37, 85132, ΡΟΔΟΣ 2241037957
                                  ΠΗΓΕΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ, 85150, ΡΟΔΟΣ 2241037090

PANE DI CAPO ΣΤΙΣ ΠΗΓΕΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

SHARE
RELATED POSTS
Άγγελοι και Διάολοι! – Angels and Devils!, του Γιώργου Σαράφογλου-George Sarafoglou
Kostis A. Makris
Άγγελοι και Δαίμονες, του Κωστή Α. Μακρή
Ουκρανική η σαλάτα μας. Όχι Ρώσικη, του Κωστή Α.Μακρή

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.