Ανοιχτή πόρτα Κοινωνία - Ελλάδα - Οικονομία Πόρτα στη Ψυχολογία

Μέρα της Γυναίκας, νύχτα του Άντρα, του Νίκου Σταθόπουλου

Spread the love

Το φύλο αναφέρεται στην ανατομία και την αναπαραγωγική διαδικασία, σωστά;

Αυτή τη φυσική λειτουργία, που χειραγωγείται βίαια και ελέγχεται με σιδερένια αυστηρότητα εδώ και αιώνες, από θρησκευτικές και πολιτικές εξουσίες.

Ακόμα συσκοτίζει την αλήθεια στο μυαλό εκατομμυρίων ανθρώπων η άθλια μυθολογία για τους πρωτόπλαστους, που έπλασαν για να τους ποδηγετούν οι πονηροί ηγέτες των απολίτιστων νομάδων της ερήμου.

Η ύπουλα και απάνθρωπα επιβεβλημένη στέρηση του σεξ έχει γεννήσει, χιλιετίες τώρα, ποταμούς δυστυχίας και βουνά από εγκλήματα, μαζί με την ψυχοφθόρα ενοχή για την κατανάλωση του απαγορευμένου καρπού. «Πηγή της δυστυχίας είναι ο πολιτισμός μας», αποφάνθηκε σωστά ο Φρόϋντ.

Ευγενές παρηγορητικό βάλσαμο για τη στέρηση του Έρωτα, η εξιδανίκευση και εξύμνηση του απαγορευμένου Αντικείμενου του Πόθου, μέσω της Τέχνης. Σχετική η αξία της, μόνον όση της περιγραφής του ηλιοβασιλέματος, συγκριτικά με τη θέασή του.

Είναι κορυφαίο, θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα η Αυτοδιάθεση του σώματος, που καταπατάται βάναυσα. Τη στιγμή που θα πάρει τη θέση του στα σκουπίδια το νοσηρό παραμύθι για τη γένεση και η αόρατη αλυσίδα που το συνοδεύει, όλοι οι άνθρωποι θα ξαναβρούν την ελευθερία και την αξιοπρέπειά τους.

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

SHARE
RELATED POSTS
Φώτης Χατζηδιάκος: “Η κάλπη της επόμενης Κυριακής από μηδενικής βάσης. Η επιλογή ανάμεσα στην πρόοδο και τη διαπλοκή”
Ζωγράφοι και συλλέκτες, του Μάνου Στεφανίδη
Πόρτα Ανοιχτή, Σκέψη Ανοιχτή: αν ήταν λιγότερο όμορφο;, του Κωστή Α. Μακρή

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.