Αθλητικά/Αθλητισμό

Λιοντάρια με μασέλες…, του Γιώργου Αρκουλή

Spread the love

Γιώργος Αρκουλής

Στο πρόσφατο σχόλιο (5 Ιουνίου) για την Αγγλία, είχα επισημάνει ότι αυτή η ομάδα, με εξαίρεση τον Χάρυ Κέϊν της Τόττεναμ, δεν διαθέτει παίκτες – κλάση, οι οποίοι θα μπορούσαν να βοηθήσουν τον -έτσι κι’ αλλιώς- μέτριο προπονητή Σάουθγκέϊτ. Χθες βράδυ στο γηπεδάκι της Γουλβς, η Αγγλία, λοιπόν, έβαλε τις βάσεις για υποβιβασμό της, στην δεύτερη κατηγορία της διοργάνωσης (αν συμβεί θα βρεθεί μαζί με την Ελλάδα!), χάνοντας 0-4 από την Ουγγαρία` οι παίκτες της οποίας αγωνίστηκαν ομαδικά και ψυχωμένα και διέθεταν έναν σπουδαίο γκολτζή, τον Σάλαϊ.

Δεν θα ήταν υπερβολή να υποστηριχτεί ότι τα…λιοντάρια του αγγλικού ποδοσφαίρου απειλούν να «δαγκώσουν» με ασταθείς μασέλες και όχι με αιχμηρά «δόντια», τι άλλο; Το ότι η χθεσινή ενδεκάδα ήταν πειραματικού χαρακτήρα δεν λέει ακριβώς τίποτα, καθώς τα αμυντικά κενά ήταν φανερά ακόμη και σε θεατές με χαμηλή όραση, ενώ η απουσία αριστεροπόδαρων δείχνει να επηρεάζει τον σχεδιασμό.

Οι Ούγγροι, ιστορικά, δεν φοβούνται τους ‘Αγγλους, με αφετηρία το εμβληματικό 3-6 επί εποχής Πούσκας και εφέτος με τη νίκη στην έδρα της για την τρέχουσα διοργάνωση. ‘Όμως ένας διασυρμός αντιπάλου με τέσσερα γκολ εκτός έδρας ήταν γι’ αυτούς ένα αποτέλεσμα υπέροχο, σαρωτικό και εντελώς δίκαιο.

Στο μεταξύ, την ώρα του ρεζιλέματος των ‘Αγγλων από τους Μαγυάρους (απόδοση 8 προς 1 το διπλό – μην ξεχνάμε τα στοιχήματα…), η πολύ φιλότιμη Ουαλία πάλεψε γερά στο Ρόττερνταμ τους ανώτερους (και φαβορί) Ολλανδούς, χάνοντας στην εκπνοή 3-2, ενώ -τέλος- η Σκωτία στο αφιλόξενο Ερεβάν φρόντισε για την (βρετανική) τιμή των όπλων, νικώντας 1-4 την Αρμενία.

Το τελευταίο αποτέλεσμα, μάλλον θα ενοχλήσει σήμερα για τα καλά τους «γαλαζοαίματους» του Νησιού!

‘Η μήπως κάνω λάθος;

SHARE
RELATED POSTS
Για τον “Παβαρότι των γηπέδων”, του Γιώργου Αρκουλή
Τώρα έμειναν επτά!, του Γιώργου Αρκουλή
Μια σκοτεινή «απογραφή»… , του Γιώργου Αρκουλή 

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.