Πόρτα στην Πολιτική

Κ.Αρβανίτης: «Όποιος αντέξει και όποιος ζήσει» το σχέδιο της κυβέρνησης για την επόμενη μέρα

Spread the love

Ο Κώστας Αρβανίτης  είναι Δημοσιογράφος, Ευρωβουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

«Όποιος αντέξει και όποιος ζήσει» το σχέδιο της κυβέρνησης για την επόμενη μέρα

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Kontra Channel με τον Γιώργο Μελιγγώνη μίλησε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Κώστας Αρβανίτης το βράδυ της Τετάρτης.

Ο ευρωβουλευτής, ερωτηθείς για τα μέτρα στήριξης της εργασίας που ανακοίνωσε λίγο νωρίτερα ο Πρωθυπουργός, χαρακτήρισε επικοινωνιακή φιέστα τις ανακοινώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη, καθώς τα μέτρα αυτά δεν αγγίζουν την πραγματική οικονομία: «Επιδοτείται η εκ περιτροπής εργασία και παραμένουν αόρατοι όσοι είχαν επισφαλή ή περιστασιακή εργασία. Οι εργαζόμενοι θα πρέπει να είναι πολύ ανήσυχοι. Η επικοινωνιακή φιέστα του κ. Μητσοτάκη και της κουστωδίας του μας δείχνει ότι οι άνθρωποι δεν έχουν καμία σχέση ούτε με ταμειακή μηχανή. Αυτό οφείλεται στο ότι ως επί το πλείστον οι Άριστοι δεν έχουν εργαστεί και πολύ στην πραγματική οικονομία και η αντίληψή τους γι’ αυτήν είναι μάλλον διαφορετική».

Όσον αφορά στις δηλώσεις του ΠΘ για καλή πορεία της χώρας που ανέκοψε ο κορωνοϊός, ο ευρωβουλευτής υπενθύμισε πως η οικονομία είχε αρχίσει να εμφανίζει προβλήματα πριν την πανδημία:

«Η ύφεση και η ανεργία, πριν έρθει η πανδημία, ήδη δεν ήταν σε καλή κατάσταση. Μας λένε υπερβολικά ψέματα, λες και είμαστε από άλλο πλανήτη. Δεν πήγαινε καλά η οικονομία, ούτε οι επενδυτές του κ. Γεωργιάδη είχαν μπει στο Ελληνικό» τόνισε, ενώ εκτίμησε πως τα νομοσχέδια της κυβέρνησης για την οικονομία και την εργασία δημιούργησαν μία προβληματική κατάσταση πολύ πριν τον ιό:

«Ο κορωνοϊός βοήθησε την ακραία δεξιά, που στην Ελλάδα εκφράζεται από τον Μητσοτάκη, να προχωρήσει ακόμη πιο βίαια και γρήγορα στο αφήγημα που έχει για την εργατική τάξη, τους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις. Η τακτική τους είναι ταξική, καθαρή και άριστα επικοινωνιακή, έχουν το μιντιακό σύστημα με το μέρος τους».

Κλείνοντας, ο ευρωβουλευτής εκτίμησε πως οι εκλογές είναι θέμα μηνών, σχολιάζοντας πως «Στην κυβέρνηση νομίζουν ότι κερδίζουν χρόνο πριν σκάσει η πραγματική πολιτική τους στα κεφάλια των πολιτών. Οι εκλογές είναι θέμα μηνών. Μια σοβαρή κυβέρνηση, μετά την πρώτη, έκτακτη δέσμη μέτρων εν μέσω κρίσης, εφαρμόζει μια δεύτερη δέσμη για το πέρας του χρόνου. Όχι για τέλος Σεπτέμβρη. Τί θα γίνει μετά τις 30/9; Αυτό αφήνει να εννοείται μια λογική αγέλης και “μετά βλέπουμε, όποιος αντέξει, όποιος ζήσει”».

SHARE
RELATED POSTS
Βασίλειο της Δανιμαρκίας;…, του Γιώργου Σαράφογλου
Ή δεν έχουν σχέδιο ή το χάος είναι το σχέδιό τους, του Κώστα Αρβανίτη (video)
thessaloniki-212x300.jpg
Το Ποτάμι στη Θεσσαλονίκη σήμερα Κυριακή στις 7:00μμ-Ζωντανή μετάδοση από τη ΝΕΡΙΤ

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.