Πόρτα στην Πολιτική

Κώστας Αρβανίτης: “Οι Αστυνομικοί-Χούλιγκανς και ο Τσαμπουκάς της Επιβολής βλάπτουν τη Δημοκρατία” – video

Spread the love

Συμμετοχή του Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Κώστα Αρβανίτη, στη χθεσινή εκπομπή «ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ 7» στο OPEN:

Άθήνα  – 28 Φεβρουαρίου 2020

 Οι Αστυνομικοί-Χούλιγκανς και ο Τσαμπουκάς της Επιβολής βλάπτουν τη Δημοκρατία

Στο στούντιο του OPEN, και την εκπομπή ΏΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ 7 με τους Άκη Παυλόπουλο, Ντόρα Κουτροκόη και Γιάννη Σαραντάκο φιλοξενήθηκε χθες Παρασκευή 28/2 ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και της GUE/NGL και τακτικό μέλος της επιτροπής LIBE για τις Πολιτικές Ελευθερίες, τη Δικαιοσύνη και τις Εσωτερικές Υποθέσεις, Κώστας Αρβανίτης.

Σε σχέση με την ευρωπαϊκή διάσταση του προσφυγικού-μεταναστευτικού ζητήματος ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, επισήμανε τους κινδύνους των γενικεύσεων που αφορούν στην στάση της Ε.Ε. «Η Ευρώπη δεν είναι ενιαία», είπε χαρακτηριστικά. «Δείτε για παράδειγμα την Ευρώπη του Βίσεγκραντ. Το ακραίο της αφήγημά πρέπει να απομονωθεί. Ακόμα και η ευρωπαϊκή δεξιά έχει σοβαρές επιφυλάξεις και αντιδράσεις για αυτήν την Ορμπανική πολιτική. Διανύουμε μια κρίσιμη εποχή και, συν τοις άλλοις, οφείλουμε να προβληματιστούμε για την στάση των ΗΠΑ, της ΕΕ και βεβαίως της Ρωσίας στην ευρύτερη περιοχή, απέναντι στον Ερντογάν, έναν “παίχτη” απρόβλεπτο, που δεν είναι καλός συνομιλητής».

Ο Κώστας Αρβανίτης αναφέρθηκε εκτενώς στην αποτυχία της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη να διαχειριστεί αποτελεσματικά το προσφυγικό. «Η διαχείριση του προσφυγικού από την κυβέρνηση, είναι ολόκληρη ένα τεράστιο λάθος. Στην αρχή έλεγα ότι συσσωρεύτηκαν απλά πολλά λάθη, τώρα αρχίσω να πιστεύω ότι αυτή ήταν η στρατηγική τους. Η στρατηγική του Μητσοτάκη ήταν να δημιουργήσει ένταση (πιθανώς χωρίς να προβλέπει τις εξελίξεις με τον κορωνοϊό ή την Τουρκία) και να αξιοποιήσει επικοινωνιακά την εικόνα της μαζικής αποβίβασης αστυνομικών δυνάμεων στα νησιά», ανέφερε, για να συμπληρώσει σκωπτικά, «Κι ύστερα βγήκε ο κ. Γεραπετρίτης και δήλωσε ότι η αποστολή ολοκληρώθηκε. Ποια αποστολή; Να πάρει ο πεθερός του τη δουλειά;»

«Η σύνδεση που επιχειρήθηκε ανάμεσα στο προσφυγικό και τον κορωνοϊό είναι σε απόλυτα λάθος βάση. Να εξηγηθώ: Ο εμβολιασμός στη Μόρια σταμάτησε τον Σεπτέμβρη. Όταν έχεις τόσους συγκεντρωμένους ανθρώπους ανεμβολίαστους, πρόβλημα δε θα είναι ο κορωνοϊός, θα είναι κάποια, άλλη, κοινή γρίπη. Το ίδιο ζήτημα απασχολούσε και τους εργαζομένους στη δομή στα Διαβατά, στη Θεσσαλονίκη, όπου βρισκόμουν εχθές. Η κυβέρνηση διόρθωσε το λάθος της και εξέδωσε έναν προσωρινό ΑΜΚΑ, που όμως, μέχρι να εκδοθεί και να λειτουργήσει, υπάρχει καθυστέρηση μηνών. Το πρόβλημα λοιπόν είναι πως το λάθος ή η επιλογή του Μητσοτάκη να εμπλέξει το θέμα του κορωνοϊού στο προσφυγικό, είναι αστήρικτο. Και φυσικά, δίνει χώρο σε ακροδεξιές αντιλήψεις, που γενικεύουν και ομαδοποιούν τα φαινόμενα αυτά αυθαίρετα. Ειδικά από τη στιγμή που ο κορωνοϊός δεν έφτασε στη χώρα μας με βάρκες από τη Συρία αλλά με business class πτήση από την Ιταλία».

Για τα επεισόδια στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου: «Η εισβολή ανθρώπων στο ξενοδοχείο που κοιμούνταν οι αστυνομικοί είναι απολύτως καταδικαστέα. Αλλά αυτό δεν πρέπει να μας κάνει να ξεχνάμε τις τελευταίες εικόνες, από την αποχώρηση των αστυνομικών δυνάμεων, όπου ορμούν δεκάδες αστυνομικοί, σαν ανεξέλεγκτοι χούλιγκανς, με πολιτικά και κράνη, να κτυπούν βάναυσα τους πολίτες, ξεχνώντας την ιδιότητα τους και το εθνόσημο που φέρουν. Ο κ. Χρυσοχοΐδης έχει αποτύχει πλήρως. Όλο το αφήγημα του «Νόμου και της Τάξης», ο τσαμπουκάς της επιβολής δεν βοηθάει ούτε τη Δημοκρατία, ούτε τη Νέα Δημοκρατία».

Κλείνοντας, ο Κώστας Αρβανίτης αναφέρθηκε στην εκδήλωση -Συνέντευξη Τύπου που διοργάνωσε το γραφείο του: «Σήμερα, παίρνουμε μια πρωτοβουλία, διοργανώνουμε μια εκδήλωση σε λίγη ώρα στο Πνευματικό κέντρο Αθηναίων, για το θέμα των Αγνοουμένων. Δεν υπάρχει ενιαία βάση δεδομένων για την αναζήτηση των αγνοουμένων, από τους αγνοούμενους της Κύπρου, μέχρι τους πρόσφυγες. Θέτουμε επιτακτικά αυτό το ζήτημα, συνομιλούμε με ειδικούς επιστήμονες, και προτείνουμε λύσεις για την επίλυσή του».

SHARE
RELATED POSTS
Η ανταπάντηση στον κ. Χατζημάρκο, του Γιώργου Γκούφα (Νάξος)
Πέφτει η νύχτα στο Παλέρμο, του Κώστα Αρβανίτη
Ούτε τα προσχήματα ( ΑΝΤΙ-Λόγος), του Βασίλη Κουτσίλα

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.