Πόρτα στην Πολιτική

Κώστας Αρβανίτης: “Με Μυστικά Κονδύλια η Κυβέρνηση Επενδύει στον Φόβο”

Spread the love

Ο Κώστας Αρβανίτης  είναι Δημοσιογράφος, Ευρωβουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Με Μυστικά Κονδύλια η Κυβέρνηση Επενδύει στον Φόβο

Στο Ράδιο Παρατηρητής και στην εκπομπή της Νατάσας Βαφειάδου φιλοξενήθηκε σήμερα το πρωί ο Κώστας Αρβανίτης. Ο Ευρωβουλευτής αναφέρθηκε εκτενώς στην εκτυλισσόμενη επιχείρηση «Ειρήνη» και την επικίνδυνη στάση της κυβέρνησης:

«Για την επιχείρηση “Ειρήνη”, ελάχιστα έχουν ακουστεί και αυτό εξυπηρετεί τη ΝΔ, με την ακραία πολιτική της και εξυπηρετεί φυσικά και τη λογική του “Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής”, ο οποίος απ’ ότι φάνηκε, σημαίνει για την ευρωπαϊκή ηγεσία ευκαιρία φωτογράφισης στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ, με παράλληλες δηλώσεις φιλίας για την Τουρκία, που εκμεταλλεύτηκε τον ανθρώπινο πόνο με τον χειρότερο τρόπο. Ο στόχος είναι οι φυσικοί πόροι της ευρύτερης περιοχής, περιοχή στην οποία ανήκει κι η Ελλάδα. Δημιουργούν τεράστιες ροές. Κάνουν την Ευρώπη φρούριο και την Ελλάδα φυλακή.

»Η Επιχείρηση “Ειρήνη” θεωρητικά είναι σχέδιο για την πάταξη του λαθρεμπορίου όπλων, που όμως προβλέπει καμπ με πρόσφυγες από τη Λιβύη στην Κρήτη και αγνοεί παντελώς τα χερσαία σύνορα, έχει την υπογραφή της Ελληνικής κυβέρνησης. Η κυβέρνηση οφείλει να ενημερώσει τον λαό για το τι έχει υπογράψει εξ ονόματός του. Τα ΜΜΕ που είναι; Γιατί δεν λένε κουβέντα για το θέμα;»

Ο Ευρωβουλευτής και μέλος της Επιτροπής LIBE για τις Πολιτικές Ελευθερίες, τη Δικαιοσύνη και τις Εσωτερικές Υποθέσεις, έκανε ιδιαίτερη μνεία στα σκοτεινά σημεία του μεταναστευτικού νομοσχεδίου της κυβέρνησης για τα μυστικά κονδύλια, καθώς και τις αντιδράσεις που έχει προκαλέσει αυτό στους Ευρωπαϊκούς Θεσμούς:

«Το άλλο μεγάλο θέμα είναι τα μυστικά κονδύλια του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου. Εμείς καταθέτουμε ερώτηση στην Κομισιόν, την οποία συνυπογράφουν ευρωβουλευτές πολλών πολιτικών ομάδων, ανάμεσα τους και ο πρόεδρος της Επιτροπής LIBE. Είναι δυνατόν να υπάρχουν μυστικά κονδύλια σε αυτό το υπουργείο; Να τα κάνουν τι στο μεταναστευτικό; Η Επίτροπος Γιοχάνσον διατύπωσε αντιρρήσεις και επιφυλάξεις σε αρκετά, και ο κ. Μηταράκης, προσπαθώντας να το μαζέψει, είπε ότι η κυβέρνηση θα ενημερώνει την βουλή σχετικά, όποτε το κρίνει απαραίτητο».

«Η δεξιά έχει μια αγάπη για αυτού του τύπου τα κονδύλια. Θυμίζω τα μυστικά κονδύλια του Υπ. Πολιτισμού επί Σαμαρά. Μην εκπλαγείτε αν σε λίγο καιρό μιλάμε ξανά για απευθείας αναθέσεις σε ημέτερους για την κατασκευή δομών», για να καταλήξει πως «Το βέβαιο είναι ότι, σε λίγο καιρό, η κυβέρνηση θα σηκώσει πάλι αφήγημα φόβου, ίσως με αφορμή την ένταση με την Τουρκία. Αντί για την ενότητα και τη διεκδίκηση των εθνικών συμφερόντων, θα επενδύσουν στον φόβο».

SHARE
RELATED POSTS
Η κάθοδος των δισεκατομμυρίων, του Πάνου Μπιτσαξή
Ηλίας Καραβόλιας
Να φτιάξουμε το πλεόνασμα της Λογικής, τoυ Ηλία Καραβόλια
Δημήτρης Κουφοντίνας, του Πάνου Μπιτσαξή

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.