Ανοιχτή πόρτα

Κύριε Μητσοτάκη, αφαιρέστε πια τις παρωπίδες, του Δημήτρη Κατσούλα

Spread the love

Δημήτρης Κατσούλας

Δημήτρης Κατσούλας

Και να που η εφημερίδα ‘ΤΑ ΝΕΑ’ – στο φύλλο της 26ης  Ιανουαρίου 2023 – θυμήθηκε και έκανε πράξη το σλόγκαν που εξ αρχής πρέσβευε: ‘Ο ενημερωμένος αναγνώστης, είναι καλύτερα προστατευμένος’, με την δημοσίευση άρθρου στο οποίο μεταξύ άλλων έγραφε: ‘…Δεν μπορεί να πυροβολούμε τον αγγελιαφόρο {αναφερόμενη φυσικά στον πρόεδρο της ΑΔΑΕ κο Ράμμο), επειδή δεν μας αρέσει το μήνυμα’, o οποίος πρόεδρος της ΑΔΑΕ εκόμισε προς τον Πρόεδρο της Βουλής κο Τασούλα επιστολή αναφερομένη σε όλα εκείνα τα στοιχεία των ελέγχων που συνέλεξε σχετικώς με τις υποκλοπές, επί των οποίων  φέρεται έτοιμος να απαντήσει ο πρωθυπουργός απαντώντας στην πρόταση μομφής που έχει θέσει η Αξιωματική αντιπολίτευση. 

Στο σημείο αυτό, ένας παραλληλισμός του εν λόγω άρθρου με την ‘ανυπακοή’ του Πρακτορείου ειδήσεων Al Jazeera στους σχετικούς ελέγχους και τους περιορισμούς των κωδικοποιημένων ζωντανών μηνυμάτων όπου απέστελνε προς τα απανταχού μέλη της η Αλ Κάιντα,  που είχε εισηγηθεί και επιβάλει εν έτει 2001η τότε Αμερικανική κυβέρνηση υπό τον George Bush (τον νεώτερο) και με το Πρακτορείο να έρχεται σε αντιπαράθεση με αυτές τις  συστάσεις, αιτιολογώντας δε την στάση του μετέδωσε ότι ‘…Δεν δεχόμαστε εντολές ούτε από τους Ταλιμπάν ούτε από τον Λευκό Οίκο. Το τι θα μεταδώσουμε ή όχι εναπόκειται στην δική μας κρίση, ημών των δημοσιογράφων και μόνο’, θα ήταν χρήσιμος πιστεύω (ο παραλληλισμός ) να αξιολογηθεί δεόντως. 

Τοποθετώντας – υποθετικώς – τον Έλληνα πρωθυπουργό Μητσοτάκη εις αυτήν του Αμερικανού George Bush θέση, ευκόλως εξάγεται το συμπέρασμα ότι μόνον ως προς ένα σημείο μπορεί να ταυτίζονται: σε αυτό της συσκότισης της αλήθειας, παντί τρόπω. Τώρα, το εάν υπάρχει και δεύτερο, αυτό ας μου επιτραπεί να το περιορίσω – αν και κραυγάζει, ε!, – είναι ο Κεντρώος χώρος, εκείνον δηλαδή όπου μέχρι εχθές τον είχε δεδομένο, και όπως λένε στο χωριό μου: ‘Τον είχε στην παντελόνα’, στα σίγουρα δικό του, διότι γνωστόν και στην Κουμουνδούρου ότι δικός τους δεν ήταν. Μέχρι εχθές, όμως… 

SHARE
RELATED POSTS
Πολάκης εν δράσει χωρίς κυβερνητική αντίδραση; Μα όπου να’ναι έρχεται η σειρά σου, της Τζίνας Δαβιλά
Ο πιο υπάκουος υπήκοος, του Νότη Μαυρουδή
Επανεφευρίσκοντας την δημοκρατία, του Νίκου Βασιλειάδη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.