Υγεία

Κεράσια για καλή υγεία!, της Δρ. Δέσποινας Κατσώχη

Spread the love

Η Δρ. Δέσποινα Κατσώχη είναι ογκολόγος – ακτινοθεραπευτής, εξειδικευμένη στις νεότερες τεχνικές της ακτινοθεραπευτικής ογκολογίας και στους συνδυασμούς των θεραπευτικών ογκολογικών σχημάτων.

Η χρωστική ουσία ανθοκυάνη, χαρίζει το κόκκινο χρώμα στα κεράσια, διατροφικό αντιοξειδωτικό που μαζί με άλλες πολύτιμες ουσίες τα καθιστούν διατροφικό όπλο!

Βιταμίνες. Πλούσια σε βιταμίνες Α, C, Β (Β1, Β2, Β3) και φυλλικό οξύ.

Ανθοκυανίνες. Με αντικαρκινική δράση όπως το ελλαγικό οξύ τους .

Φυτοστερόλες. Φυτοχημικές ουσίες που συμβάλουν στη μείωση της χοληστερόλης.

Μεταλλικά άλατα και ιχνοστοιχεία. Δρουν ανακουφιστικά σε ρευματικούς πόνους, αρθρίτιδα και ουρική αρθρίτιδα καθώς ελέγχουν την υπερβολική παραγωγή ουρικού οξέος στο αίμα.

Μελατονίνη. Επιβραδύνει τη γήρανση, ενισχύει τον καλό ύπνο και προστατεύει το καρδιαγγειακό σύστημα.

Οργανικά οξέα και φυτικές ίνες. Αντιμετωπίζουν τη δυσκοιλιότητα και συμβάλουν στην καλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος.

Αποτοξίνωση του οργανισμού. Είναι διουρητικά και ευνοούν την καλή λειτουργία του ουροποιητικού συστήματος ενώ βοηθούν συκώτι και νεφρά ν’ απαλλαγούν από τοξικές ουσίες.

Απώλεια κιλών. Προκαλούν κορεσμό και έχουν λίγες θερμίδες.

Κατά της τερηδόνας. Αποτρέπουν τη δημιουργία οδοντικής πλάκας.

Κατά της αναιμίας. Λόγω της περιεκτικότητάς τους σε σίδηρο. Προσφέρουν επίσης ασβέστιο, μαγνήσιο, κάλιο, χαλκό και πρωτεΐνες.

Διατροφικές συμβουλές. Μην επιλέγετε κεράσια γδαρμένα ή παραμορφωμένα. Τοποθετείστε τα στη συντήρηση του ψυγείου για να διατηρηθούν φρέσκα. Καλό είναι να τα καταναλώσετε σύντομα αφού τα πλύνετε με άφθονο ζεστό νερό.

 

SHARE
RELATED POSTS
Προφυλαχθείτε από την τροφική δηλητηρίαση!, της Δρ Δέσποινας Κατσώχη
Πότε το νερό είναι επικίνδυνο;, της Δρ. Δέσποινας Κατσώχη
Μήνας Ιανουάριος, αφιερωμένος στον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας, της Δρ Δέσποινας Κατσώχη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.