Πόρτα σε ιστορίες/χρονογραφήματα/διηγήματα

Κείμενο συμπαράστασης προς τον Δήμαρχο Αλίμου, του Μάνου Στεφανίδη

Spread the love

Ο Μάνος Στεφανίδης είναι Ιστορικός Τέχνης και Αναπληρωτής Καθηγητής στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του ΕΚΠΑ

Κείμενο σχετικό με την κατάντια της δημόσιας γλυπτικής που μου θύμισε ο Δημήτρης Αληθεινός επ’ ευκαιρία των προβλημάτων που αντιμετωπίζει με τις κρατικές υπηρεσίες ο δήμαρχος Αλίμου. Έγκλημά του; Το ότι επιδιώκει να στήσει γλυπτά στην πόλη του και να δημιουργήσει μία σύγχρονη, δημοτική πινακοθήκη.

Επίσης ο Δημήτρης Αληθεινός είχε την έμπνευση να συντάξουμε ένα κείμενο συμπαράστασης προς τον δήμαρχο και γενικότερης διαμαρτυρίας για τα όσα, τουλάχιστον περίεργα, συμβαίνουν στον δήμο του από το φιλόκαλο και ευαίσθητο κράτος.

Διαμαρτυρία

Ο Δημήτρης Αληθεινός μού τηλεφώνησε χτες, αφού διάβασε το κείμενο μου σχετικά με τα απαράδεκτα που συμβαίνουν στον Δήμο Αλίμου και μου πρότεινε ένα κείμενο συμπαράστασης προς τον δήμαρχο, υπογεγραμμένο από όποιον καλλιτέχνη ή φιλότεχνο θα το επιθυμούσε. Βρήκα την ιδέα του εξαιρετική και ιδού το κείμενο που από κοινού συντάξαμε:

“Οι υπογεγραμμένοι καλλιτέχνες και φίλοι της τέχνης εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας προς τον φιλότεχνο δήμαρχο Αλίμου κ. Ανδρέα Κονδύλη, του οποίου το έργο και αναγνωρίζουμε και υποστηρίζουμε. Συγχρόνως διαμαρτυρόμαστε για τον απαράδεκτο, προσωπικό διωγμό που υφίσταται επειδή απλώς αγαπάει την ζωγραφική και τη γλυπτική κι επειδή προωθεί τις τέχνες στο δήμο του. Οι κρατικές υπηρεσίες οφείλουν και πρέπει να ελέγχουν κάθε πιθανή παράβαση του νόμου, οφείλουν όμως κι αυτές να δείχνουν και σεβασμό και σοβαρότητα όταν πρόκειται για θέματα που προφανώς αγνοούν και που προφανέστερα τις υπερβαίνουν. Τα συμβαίνοντα στο δήμο Αλίμου αποδεικνύουν το πως αντιμετωπίζεται η τέχνη από την κάθε επίσημη “εξουσία”. Και βέβαια αποτελούν αρνητικό παράδειγμα για όποιον άλλον δήμο θα ήθελε να αναλάβει ανάλογη, πολιτιστική πολιτική”.

Όσοι καλλιτέχνες ή φιλότεχνοι συμφωνούν με το ανωτέρω κείμενο, ας προσθέσουν εδώ το όνομα τους.

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.  

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

SHARE
RELATED POSTS
I am sharing ‘Να πιστεύεις στον εαυτό σου’ with you, της Δέσποινας Γρηγοριάδη
Το χάλι (μας) κάτω απ’ το χαλί…, του Νότη Μαυρουδή
Εσωτερικές ανασκαφές, του Δημήτρη Κατσούλα

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.