Πόρτα στην Πολιτική

Κατώτεροι των περιστάσεων (Αντί-λογος), του Βασίλη Κουτσίλα

Spread the love

 

Ο Βασίλης Κουτσίλας είναι Δημοσιογράφος και Υπεύθυνος του Εθνικού Κήρυκα Γραφείου Αθήνας

Ήταν μια μεγάλη ευκαιρία ο κορωνοϊός για τον ΣΥΡΙΖΑ, το κόμμα της αριστεράς και της προόδου (βεβαίως), να πάρει τα πάνω του. Να βγει από το τέλμα στο οποίο έχει περιέλθει εξαιτίας της ανερμάτιστης διακυβέρνησης της χώρας τα προηγούμενα χρόνια. Ήταν μια ευκαιρία να βγει μπροστά, να δείξει σε όλους ότι αυτά που μας λέει τόσα χρόνια για αλληλεγγύη, για συμπαράσταση στους αδύναμους τα πιστεύει και ότι δεν είναι (όπως πολλοί από εμάς υποπτευόμαστε βάσιμα) φούμαρα. Να βάλει τα στελέχη του κόμματος να οργανώσουν εθελοντικές δράσεις για τις ευπαθείς ομάδες. Να στηρίξει με κάθε τρόπο την επιστημονική κοινότητα που με αγωνία καλεί τον κόσμο να μείνει στα σπίτια του και να τηρεί συγκεκριμένους κανόνες προκειμένου να βγούμε από όλη αυτή την κατάσταση.

Αντ’ αυτού ο ΣΥΡΙΖΑ έχει επιλέξει να κάνει την γνωστή του λαϊκίστικη αντιπολίτευση αγνοώντας την πραγματικότητα. Ο λόγος του είναι μονίμως καταγγελτικός (εξαιρείται κάποιες φορές ο Τσίπρας που προσφέρει μια κάποια συναίνεση, αλλά όχι επειδή το πιστεύει αλλά επειδή φοβάται ότι θα βρει απέναντί του όλη την κοινωνία). Βουλευτές του κόμματος και άλλα στελέχη, χαμηλότερα ή υψηλότερα στην ιεραρχία, περιδιαβαίνουν τα κανάλια και τα ραδιόφωνα (και βέβαια τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπου εκεί αναλαμβάνουν δράση και οι παρατρεχάμενοί τους, άλλοτε με το ονοματεπώνυμό του, άλλοτε κρυπτόμενοι πίσω από την ψευδωνυμία) διακινώντας τις γνωστές ασυναρτησίες: ότι η πανδημία ανέδειξε τα στραβά του καπιταλισμού, ότι η κυβέρνηση δεν έκανε το ένα, δεν έκανε το άλλο, ότι τα μέτρα δεν είναι σωστά, ότι ο Τσιόδρας ψέλνει, άρα δεν κάνει για τη θέση αυτή, ότι οι θάνατοι είναι περισσότεροι και μας τους κρύβουν και ότι μας έκλεισαν στα σπίτια γιατί προετοιμάζουν χούντα. Εφτασαν μάλιστα στο σημείο να βρίσκουν χίλιες δύο δικαιολογίες για να μη δώσουν και τον μισό μισθό τους (οι βουλευτές) όπως συμβολικά -περισσότερο- ζήτησε ο Μητσοτάκης.

Με λίγα λόγια, ακόμα και ως αντιπολίτευση οι σύντροφοι αποδεικνύονται περίτρανα κατώτεροι των περιστάσεων.

Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του. Δημοσιεύεται και στον έντυπο “Ε.Κ.” των Η.Π.Α.

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

 

SHARE
RELATED POSTS
Ζητείται επειγόντως …ένα καζανάκι!, του Σπύρου Ντασιώτη
…Όταν είμαι κακός είμαι κακός κι όταν είμαι καλός είμαι χειρότερος…, του Νίκου Βασιλειάδη
«ΡΟΔΟΣ ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΛΙΤΩΝ»: Δοκιμασμένοι ή εγνωσμένης αξίας αυτοδιοικητικοί και πολίτες οι 50 πρώτοι υποψήφιοι με τον Δήμαρχο Ρόδου κο Φ.Χατζηδιάκο

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.