Πόρτα στη Δωδεκάνησο

Κατά της “Δημοκρατικής” προσέφυγε δικαστικά ο κος Φ. Χατζηδιάκος – Τι γράφει η μηνυτήρια αναφορά, ποιοι θα είναι οι μάρτυρες υπεράσπισης, ποιο το επίμαχο άρθρο

Spread the love

Στα δικαστήρια με πολυσέλιδη μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε σε βάρος της εφημερίδας “ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ”, προσέφυγε ο τέως Δήμαρχος Ρόδου κος Φώτης Χατζηδιάκος, αξιώνοντας έτσι να ασκηθούν ποινικές διώξεις σε βάρος των αρμοδίων της εφημερίδας.

Είχαν προηγηθεί δημοσιεύματα συκοφαντικά και υβριστικά (όπως παραδέχθηκε η ίδια η εφημερίδα με κείμενο ανάκλησης και αποκατάστασης του τέως δημάρχου, σε ολοσέλιδο δημοσίευμα της 14ης Αυγούστου 2019) σε βάρος του προσώπου του εν ενεργεία δημάρχου Ρόδου, τόσο την ημέρα των εκλογών όσο και το προηγούμενο χρονικό διάστημα.

Στην 25σέλιδη μηνυτήρια αναφορά σε βάρος του εκδότη και διευθυντή της εφημερίδας Δαμιανού Αθανασίου, ο Φώτης Χατζηδιάκος, ζητά την ποινική δίωξη παντός υπευθύνου, αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο  να αξιώσει χρηματική αποζημίωση (ανάλογη της περίπτωσης)  για ηθική βλάβη ενώπιον των πολιτικών δικαστηρίων, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, προτείνει για μάρτυρες υπεράσπισης (σε πρώτη φάση) τους:

Γιώργο Γιαννόπουλο, αρχιτέκτονα,  πρώην Δήμαρχο Ρόδου.
Βαγγέλη Μανδρακό, γιατρό, πρώην πρόεδρο δημοτικού συμβουλίου Ρόδου
Γιάννη Τσιγάρο, φοροτεχνικό, πρώην πρόεδρο δημ. Συμβουλίου Ρόδου
Βασίλη Λαμπρινό  δικηγόρο, νυν Δήμαρχο Ηρακλείου Κρήτης
Γεώργιο Μαραγκό, ηλεκτρολόγο μηχανικό, τέως Δήμαρχο Σύρου.

Στη μηνυτήρια αναφορά αναφέρεται μεταξύ άλλων:

«Ο εγκαλούμενος είναι εκδότης, ιδιοκτήτης και διευθυντής της ημερήσιας πρωινής εφημερίδας Ρόδου «η δημοκρατική της Ρόδου». Καθ’ όλη τη διάρκεια της παρούσας δημοτικής θητείας (σχεδόν 5 έτη) κατά την οποία υπηρετώ ως Δήμαρχος Ρόδου, δημοσίευε διαρκώς άρθρα, σχόλια, γελοιογραφίες με τα οποία επιτίθετο προσωπικά σε εμένα, απαξίωνε επιλεκτικά το έργο μου.

Πολλές φορές στα δημοσιεύματά που αφορούσαν θέματα του δήμου Ρόδου, χρησιμοποιούσε διαστρεβλωτικούς και παραπλανητικούς τίτλους, αντίθετους με το περιεχόμενο του δημοσιεύματος, προφανώς για να δημιουργήσει σύγχυση και να υποβαθμίσει το έργο μου.

Επανειλημμένα αναφερόταν επιλεκτικά μειωτικά για το πρόσωπό μου, προσβάλλοντάς με έντονα, επιχειρώντας να επηρεάσει τους αναγνώστες του αρνητικά κατά του προσώπου μου. Η τακτική αυτή είχε ξεκινήσει ήδη πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014 όταν συστηματικά, φανερά και με τ’ επιτάσεως μέσω της εφημερίδος του, υποστήριζε την υποψηφιότητα του τότε ανθυποψηφίου μου κ. Χατζή Χατζηευθυμίου, ο οποίος είχε καταλάβει τότε την 3η θέση. Αυτή η σε βάρος μου απαξιωτική και προσβλητική πρακτική μέσω του εντύπου του, εντάθηκε από τις 5 Αυγούστου 2018 όταν ο ανθυποψήφιος μου κ. Αντώνης Καμπουράκης προανήγγειλε την υποψηφιότητά του για τον δήμο Ρόδου και η ίδια τακτική σε βάρος μου συνεχίστηκε και καθ’ όλη τη διάρκεια της μακράς προεκλογικής περιόδου, όπου εντελώς φανερά εκθείαζε τον ανθυποψήφιο μου και εντέλει εκλεγέντα Δήμαρχο Ρόδου, κ. Αντώνη Καμπουράκη, ενώ διαρκώς κατέκρινε εμένα και την προσωπικότητά μου.

Είναι προφανές ότι στα πλαίσια της ελευθερίας του τύπου και της άσκησης πολιτικής και κοινωνικής κριτικής, ανεχόμουν τα σχόλια τις επικρίσεις και πολλές φορές τις προσβλητικές σε βάρος μου δημοσιεύσεις, στηλιτεύοντάς τις όμως σε δημόσιες συνεντεύξεις μου παρουσία τόσον του ίδιου ή δημοσιογράφου της εφημερίδας του.

Οι σε βάρος μου δημοσιεύσεις πολλές φορές υπερέβαιναν το μέτρο της δημόσιας κριτικής και των αξιολογικών κρίσεων και πολλές φορές συνεργάτες και συμπολίτες μου, με προέτρεψαν να υποβάλλω μήνυση σε βάρος του, για τις καταφανώς εξυβριστικές, συκοφαντικές και ποινικά κολάσιμες δημοσιεύσεις.

Ως νομικός, σεβόμενος το δικαίωμα της ελευθερίας του τύπου και του δικαιώματος άσκησης κριτικής στα δημόσια πρόσωπα, αλλά κυρίως πιστεύοντας ότι ο πρώτος πολίτης του δήμου πρέπει να είναι υπεράνω αντιπαραθέσεων και να δείχνει ανωτερότητα σε οποιαδήποτε πρόκληση, απέφευγα να υποβάλλω μήνυση εναντίον του για τα όσα υβριστικά, δυσφημιστικά δημοσιεύματα σε βάρος μου. Πλέον αυτού, με συνέδεε μία μακρόχρονη προσωπική σχέση με τον πατέρα του εγκαλούμενου, αφού προ δεκαετιών σε 2 σοβαρές σε βάρος του ποινικές δίκες με μηνυτές του τον πρώην νομάρχη και τον πρώην αστυνομικό διευθυντή, για συκοφαντική δυσφήμιση δια του τύπου, είχα αναλάβει την υπεράσπισή του.

Δυστυχώς, την ανοχή μου και την ευπρέπεια ο εγκαλούμενος την εξέλαβε ως αδυναμία, και θεώρησε σκόπιμο ότι θα μπορούσε να με πλήξει καίρια σε συγκεκριμένη ημερομηνία, αυτήν της Κυριακής 2-6-2019 ημέρα των επαναληπτικών εκλογών για την εκλογή δημάρχου, με τη δημοσίευση θρασύτατου, συκοφαντικού, εξυβριστικού, ευτελιστικού σε βάρος μου άρθρου, το οποίο με ραδιουργία προέβαλε με προσβλητικό τρόπο σε τρείς διαφορετικές σελίδες της εφημερίδας και στην ιστοσελίδα που διατηρεί με τον ίδιο τίτλο στο διαδίκτυο, με το οποίο με εξυβρίζει πολλαπλώς, προσβάλλει την τιμή και την υπόληψή μου και παραβιάζει την εκλογική νομοθεσία, εξαπατώντας τους εκλογείς αναγνώστες του, τους οποίους προτρέπει, είτε να απέχουν από την εκλογική διαδικασία, είτε να με καταψηφίσουν.

Ειδικότερα, την Κυριακή 2 Ιουνίου 2019, δηλαδή την ημέρα του δεύτερου γύρου των δημοτικών εκλογών για τον δήμο Ρόδου, μεταξύ της δικής μου υποψηφιότητας και της υποψηφιότητας του κ. Αντώνη Καμπουράκη, ο εγκαλούμενος, δημοσίευσε στην πρώτη σελίδα (ως πρώτο εξώφυλλο) μία γελοιογραφία που χρησιμοποίησε ως ολοσέλιδο εξωτερικό φύλλο, απαξιωτική και εξυβριστική σε βάρος μου, σε συνδυασμό με την 3η σελίδα της άνω εφημερίδας του, όπου με πηχυαίους τίτλους, δίπλα στη φωτογραφία μου, μου αποδίδει με δόλο ψευδείς, συκοφαντικούς ισχυρισμούς, εν γνώσει της αναλήθειας τους και ακολούθως, στην 7η σελίδα αυτής, με ολοσέλιδο συκοφαντικό, ευτελιστικό και εξυβριστικό σε βάρος μου, ανυπόγραφο άρθρο, το οποίο χαρακτηρίζει ως δήθεν «πολιτικό σχόλιο», με μόνη αναφορά στο τέλος «η δημοκρατική».

Προφανής η πρόθεση και ο δόλος του εγκαλούμενου αφενός μεν να πλήξει την προσωπικότητά μου, να προσβάλει την τιμή και την υπόληψή μου, αλλά και να επηρεάσει το εκλογικό σώμα, μέσω των αναγνωστών του εντύπου της εφημερίδας του, αλλά και της ιστοσελίδας που διατηρεί μέσω του διαδικτύου με τον τίτλο της άνω εφημερίδας του, καθώς και του προσωπικού του λογαριασμού στο facebook. Ο εγκαλούμενος χρησιμοποίησε, υβριστικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς σε βάρος μου, ισχυρισμούς ψευδών γεγονότων εν γνώσει της αναλήθειας αυτών, που πληρούν την αντικειμενική υπόσταση των αδικημάτων της εξύβρισης, της απλής και συκοφαντικής δυσφήμισης και της παραβίασης της εκλογικής νομοθεσίας και ιδία της εξαπάτησης των εκλογέων.

Ο εγκαλούμενος στο 3ο φύλλο της 2ας Ιουνίου 2019 της εφημερίδας «η δημοκρατική της Ρόδου», αναγράφει με πηχυαίους εξυβριστικούς τίτλους, παραπλεύρως της φωτογραφίας μου αήθεις χαρακτηρισμούς και συκοφαντικούς ισχυρισμούς σε βάρος μου, που προσβάλουν την τιμή και την υπόληψή μου και εξαπατούν το εκλογικό σώμα. Ειδικότερα, στην 3η σελίδα (δεύτερο εξώφυλλο) αναγράφει:

ΣΗΜΕΡΑ «ΜΙΛΟΥΝ» ΟΙ ΠΡΟΔΟΜΕΝΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ
Να «ανταμειφθεί» ο χειρότερος δήμαρχος όλων των εποχών!

Παραδίδει σήμερα ένα νησί σε πολύ χειρότερη κατάσταση απ’ ό,τι το παρέλαβε Δεν είναι μόνο ο «αψύς» χαρακτήρας και η υπέρμετρη αλαζονεία που επέδειξε, αλλά και η αχαριστία, η εμπάθεια, η προκλητικότητα και η ανικανότητα που «ζυγίζονται» σήμερα. Αντί της παραγωγής έργου και του σεβασμού προς τον πολίτη, στηρίχθηκε στα fake news, στη λάσπη, στη συκοφαντία και σε ναζιστικής μορφής ατελέσφορη προπαγάνδα.

Στη διάρκεια της θητείας του έσπειρε ανέμους και σήμερα θα θερίσει θύελλες.
Ακολούθως στην 7η σελίδα εκτίθεται το ολοσέλιδο υβριστικό, συκοφαντικό και προς εξαπάτηση των ψηφοφόρων εκείνης της ημέρας και εκείνης της μοναδικής στη Ρόδο εκλογικής διαδικασίας για την ανάδειξη του δημάρχου Ρόδου, μεταξύ εμένα και του κ. Αντώνη Καμπουράκη τα ακόλουθα, τα οποία ο ίδιος χαρακτηρίζει ως δήθεν «πολιτικό σχόλιο» και επαναλαμβάνει εκ νέου”.

Το αποκορύφωμα  της συκοφαντίας

“Το αποκορύφωμα της συκοφαντικής εναντίον μου επίθεσης – αναφέρει στη μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε στον Εισαγγελέα Ρόδου ο Φώτης Χατζηδιάκος, αναγράφεται στην 9η και 10η παράγραφο του κατάπτυστου άρθρου του, στο χωρίο, όπου αναφέρεται σε δήθεν εμπλοκή μου με τα «συμφέροντα».

Ειδικότερα κατά το δημοσίευμα:

«Συνηθίζει να λέει και μάλιστα χωρίς και να κοκκινίζει ότι «πολέμησε, όσο κανείς άλλος τα συμφέροντα», ενώ και οι τοίχοι γνωρίζουν ότι υπήρξε ο καλύτερος και πλέον αποτελεσματικός υπηρέτης τους. Στις περισσότερες μάλιστα των περιπτώσεων παρέδωσε χρυσοφόρες επιχειρήσεις της Ρόδου σε «ξένους» (μη Ρόδιους), αγνοώντας επιδεικτικά τους ντόπιους επιχειρηματίες, ακόμα και τους πιο επιτυχημένους».
Η αναφορά αυτή είναι σαφέστατα συκοφαντική, αφού ο εγκαλούμενος εν γνώσει της αναλήθειας των γραφομένων του, αναφέρει ότι δήθεν εγώ διατηρώ σχέσεις με συμφέροντα, τα οποία μάλιστα και υπηρετώ.

Εκ του περιεχομένου δε αυτών και λόγω της ιδιότητας του εγκαλούντος ως δημοσιογράφου, είναι προφανές ότι αυτός τελεί σε πλήρη γνώση της αναλήθειας των αναγραφομένων του.
Μάλιστα, γνωρίζει πάρα πολύ καλά, ότι το σύνολο των επιχειρήσεων που αξιοποίησε η δημοτική αρχή επ’ ωφελεία του δήμου, παραχωρήθηκαν προς ενοικίαση, κατόπιν νόμιμων διαγωνισμών, οι προκηρύξεις των οποίων δημοσιεύθηκαν στην εφημερίδα του.

Είναι δε γνωστό στον εγκαλούμενο και στο στενό του περιβάλλον, που επιμελήθηκε του επαίσχυντου, κατάπτυστου και συκοφαντικού και εξυβριστικού σε βάρος μου άρθρου ότι, στη ζωή μου, τόσο κατά την ενασχόλησή μου με τα κοινά όσο και κατά την άσκηση της μακρόχρονης μάχιμης δικηγορίας, ουδέποτε υπηρέτησα και ουδέποτε υπέκυψα σε «άνομα συμφέροντα». Γι’ αυτό και ο λόγος που υφίσταμαι αυτή την επαίσχυντη επίθεση, όπως και ο λόγος που δεν αναδείχθηκα αριθμητικά νικητής, σ αυτές τις εκλογές, είναι γιατί δεν υπέκυψα και δεν εξυπηρέτησα παράνομα συμφέροντα και εκβιασμούς.»

Γιατί δεν πρόκειται να κάνει πίσω ο τέως δήμαρχος

Στην αναφορά του τέλος ο τέως  Δήμαρχος Φ. Χατζηδιάκος ξεκαθαρίζει ότι:

«Επειδή ασκώ μάχιμη δικηγορία από 35ετίας και παράλληλα έχω υπερβεί 20ετή παρουσία σε θέσεις ευθύνης της τοπικής αυτοδιοίκησης, πάντοτε εκλεγόμενος από τους Ροδίους-ες και Δωδεκανησίους συμπολίτες μου, έχω τη δυνατότητα διάκρισης και την εμπειρία της ανοχής της δημοσιογραφικής κριτικής ακόμη και όταν υπερέβαινε τα διαγραφόμενα από τον ποινικό νόμο πλαίσια και στις περιπτώσεις που ήταν ιδιαίτερα άδικη και σκληρή προς το πρόσωπό μου, πράγμα που δεν μπορώ να ανεχθώ με τα άνω συκοφαντικά και επαίσχυντα δημοσιεύματα.

Επειδή η μηνυόμενη συμπεριφορά του εγκαλούμενου έχει υπερβεί το μέτρο, ήταν στοχευμένη και κατευθυνόμενη με πλήρη δόλο του εγκαλούμενου σε βάρος μου, τη συγκεκριμένη ημερομηνία των επαναληπτικών εκλογών, με τη στόχευση, την κατασκευή και διακίνηση ψευδών, εξόχως χαλκευμένων και τεχνηέντως διατυπωμένων ψευδών γεγονότων, με σαφή στόχο την τρώση της τιμής και της υπόληψής μου.

Επειδή μετά την εικοσαετή και πλέον προσφορά μου από θεσμικές θέσεις στα τοπικά πράγματα της Ρόδου, έχω υποχρέωση και όχι επιλογή, απέναντι στους συμπολίτες μου, τον θεσμό που τιμήθηκα να υπηρετώ, την οικογένειά μου και τον ίδιο μου τον εαυτό, να αντισταθώ κατά της συκοφαντίας, τους ψεύδους και της δόλιας συμπεριφοράς που δηλητηριάζει την κοινωνία μας.

Το κείμενο αναδίπλωσης της εφημερίδας, με το οποίο επιχειρήθηκε να αποκατασταθεί ο τέως δήμαρχος Φώτης Χατζηδιάκος

Επειδή έχω χρέος, υποχρέωση και καθήκον να καταγγείλω ενώπιον Σας τις άνω αξιόποινες συμπεριφορές και πρακτικές για την ποινική δίωξη του εγκαλούμενου, με την επιφύλαξη κάθε δικαιώματός μου για την αποκατάσταση της ηθικής μου βλάβης στα αστικά δικαστήρια για τη διεκδίκηση αποζημίωσης την οποία από τούδε δηλώνω ότι θα εκχωρήσω στο ίδρυμα Υποτροφιών Δωδεκανήσου, του οποίου είχα την τιμή να είμαι υπότροφος ως φοιτητής και μετέπειτα πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου αυτού, με τη θεσμική ιδιότητα του Δημάρχου Ρόδου.  Επειδή τα ανωτέρω σε βάρος μου αδικήματα τελέστηκαν δια του τύπου, μέσω της ημερήσιας τοπικής εφημερίδας η “Δημοκρατική της Ρόδου”, εκδότης διευθυντής και ιδιοκτήτης της οποίας είναι ο εγκαλούμενος, καθώς και τις ηλεκτρονικές σελίδες της εφημερίδας αλλά και την προσωπική του εκδότη και διευθυντή αυτής, ο οποίος και υπέχει ποινική ευθύνη κατά τον νόμο 1092/38 όπως τροποποιήθηκε και ισχύει σήμερα. Για τους λόγους αυτού ζητώ,  την κατά νόμο άσκηση ποινικής δίωξης κατά του εγκαλούμενου, για τα ως άνω αναφερόμενα αδικήματα».

Η θεαματική αναδίπλωση της “ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ”
Με ολοσέλιδο δημοσίευμα της η εφημερίδα “ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ”, είχε επιχειρήσει στις 14 Αυγούστου, αμέσως μετά την εξώδικη δήλωση πρόσκληση που είχε αποστείλει ο Φώτης Χατζηδιάκος, επιχείρησε να αποκαταστήσει τον Δήμαρχο Φώτη Χατζηδιάκο, ανακαλώντας μία προς μία όλες τις κατηγορίες σε βάρος του, χαρακτηρίζοντάς τες κατά περίπτωση είτε ψευδής είτε αναληθείς, είτε υβριστικές και συκοφαντικές.
Στο δημοσίευμα αναφέρονταν:
«Η “ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ” ΑΝΑΚΑΛΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΘΙΣΤΑ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΡΟΔΟΥ ΦΩΤΗ ΧΑΤΖΗΔΙΑΚΟ.
Μετά τη δημοσίευση του από 2-6-2019 δημοσιεύματος της εφημερίδας μας και αφού λάβαμε την από 9-8-2019 έγγραφη εξώδικο δήλωση- πρόσκληση περί ανάκλησης και αποκατάστασης από τον Δήμαρχο Ρόδου Φώτη Χατζηδιάκο, οφείλουμε να αποκαταστήσουμε την τιμή και την υπόληψη του ανακαλώντας τις υβριστικές φράσεις και τους συκοφαντικούς ισχυρισμούς που εκθέσαμε με το δημοσίευμά μας.» Ακολουθεί μία προς μία ανάκληση όλων των χαρακτηρισμών και των κατηγοριών που είχαν διατυπωθεί σε βάρος του.

Ακολουθεί το πλήρες δημοσίευμα της “Δημοκρατικής” κατά του κου Φώτη Χατζηδιάκου κατά την 2α Ιουνίου 2019 ημέρα της διεξαγωγής εκλογών 

Να “ανταμειφθεί” ο χειρότερος δήμαρχος όλων των εποχών!!

Από την πρώτη ημέρα που ανέλαβε τα καθήκοντά του ως δήμαρχος Ρόδου ο Φώτης Χατζηδιάκος, χάρις στο στήσιμο μιας ναζιστικής, αισχρής και άτιμης προπαγάνδας κατά του πρώην δημάρχου Χατζή Χατζηευθυμίου, με ολόκληρα κοντάρια λάσπης, ψεύδους, fake news και δολοφονίας χαρακτήρων, αθλιότητες που οδήγησαν σε καταδίκες από τη Δικαιοσύνη, μέχρι και το νέο στήσιμο της κάλπης για να κριθούν από τον ροδιακό λαό πράξεις και παραλείψεις ΔΕΝ ΕΧΕΙ βρεθεί πολίτης που να μην έχει δηλώσει ή διακηρύξει ότι πρόκειται για τον χειρότερο δήμαρχο, που ανέδειξε ποτέ η Ρόδος.

Εξαιρούνται μετρημένοι στα δάχτυλα ωφελημένοι και οσφυοκάμπτες, οι οποίοι γνώριζαν μεν με ποιον άνθρωπο είχαν να κάνουν, αλλά το κοινό συμφέρον, της άσκησης δηλαδή της εξουσίας, δεν τους άφησε περιθώρια για αποχώρηση. Σεμνοί και ταπεινοί πρώην συνεργάτες του, όμως, ων ουκ έστιν αριθμός, δεν τον άντεξαν και αφού κατάγγειλαν δημοσίως τις πρακτικές του, γεμάτες αλαζονεία και αυταρχισμό, απεχώρησαν.

Η όλη θητεία του Φώτη Χατζηδιάκου, που διακρίθηκε ως τουρίστας, επισκεπτόμενος σχεδόν ολόκληρη την υφήλιο «εις υγείαν των κορόιδων» και ως άνθρωπος των πανηγυριών, των εορτών, του χορού, των γευμάτων και των διασκεδάσεων ήταν μια σκέτη αποτυχία, αλλά και ευθεία προσβολή προς την τιμή και την αξιοπρέπεια του υπερήφανου ροδιακού λαού.

Αλλά και πέραν αυτών των ευτελών «προσόντων» του, έγραψε μοναδική ιστορία και ως αλαζόνας, λαϊκιστής της χειρίστης μορφής, αχάριστος, άφιλος, εμπαθής, κακός, εκδικητικός και μοχθηρός.

Έχει καταγραφεί από εκατοντάδες συμπατριώτες μας ότι καθ’ όλη την πολιτική διαδρομή του, την οποίαν οικοδόμησε χάρις στους αγώνες άλλων (καθώς μέχρι τότε δεν τον γνώριζε ούτε ο θυρωρός της πολυκατοικίας του) δεν υπήρξε ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ άνθρωπος που τον ευεργέτησε και δεν τον πλήρωσε με τα… αργύρια της ανοικτής παλάμης. Υπήρξε και εξακολουθεί να είναι, μέχρι και την ώρα της κάλπης, ένας Ιούδας.

Όμως ένας δήμαρχος, ιδιαιτέρως σε μία ευρωπαϊκή πόλη σαν την Ρόδο, με την μοναδική ιστορία και πολιτισμό, μια πόλη καύχημα για ολόκληρη την ανθρωπότητα (χωρίς υπερβολή και πλεονάζοντα πατριωτισμό) πρέπει, εκτός των άλλων, να διαθέτει χαρακτήρα, ήθος και ύφος και με την όλη συμπεριφορά και την δράση του, να αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση και όχι προς αποφυγή, δήμαρχο που να εμπνέει και να καθοδηγεί, να διδάσκει αγάπη και σεβασμό προς τα κοινά και όχι πραγματικό μίσος προς την πολιτική, ακόμα και προς την αυτοδιοίκηση.

Η κάλπη που σήμερα στήθηκε πρέπει να αποτελέσει πραγματικό τιμωρό, όχι για λόγους εκδικήσεως (η δημοκρατία είναι το πολίτευμα της ανοχής, όχι όμως και της λήθης) αλλά για να αποτρέψει τυχόν άλλους, που θα ήθελαν να ακολουθήσουν το κοινωνικώς και πολιτικώς καταδικαστέο παράδειγμά του.

Αλλά και στον τομέα της προσφοράς, της αντιμετώπισης της καθημερινότητας των πολιτών, των έργων υποδομής, του κυκλοφοριακού, της καθαριότητας και εν γένει της εμφάνισης της πόλης και της εμπέδωσης αισθήματος ασφαλείας, όχι απλώς απέτυχε παταγωδώς, αλλά παραδίδει και ένα νησί σε χειρότερη κατάσταση απ’ ό,τι την παρέλαβε από τον προκάτοχό του, τον Στάθη Κουσουρνά, έναν δήμαρχο που διακρίθηκε για το ύφος και το ήθος του και που πάντως προσπάθησε υπέρ το δέον, καθώς εκλήθη να βάλει μια τάξη στις αταξίες ενός πρόχειρου και προβληματικού «Καλλικράτη».

Συνηθίζει να λέει και μάλιστα χωρίς και να κοκκινίζει ότι «πολέμησε, όσο κανείς άλλος τα συμφέροντα», ενώ και οι τοίχοι γνωρίζουν ότι υπήρξε ο καλύτερος και πλέον αποτελεσματικός υπηρέτης τους.

Στις περισσότερες μάλιστα των περιπτώσεων παρέδωσε χρυσοφόρες επιχειρήσεις της Ρόδου σε «ξένους» (μη Ρόδιους), αγνοώντας επιδεικτικά τους ντόπιους επιχειρηματίες, ακόμα και τους πιο επιτυχημένους.

Τους τελευταίους μήνες, διαισθανόμενος ότι έρχεται το τέλος του και ότι η ορμή των χειμάρρων της αγανάκτησης και της θείας δίκης θα τον παρέσυρε, όπως παρέσυραν τα ορμητικά νερά στην γέφυρα Κρεμαστής αθώους πολίτες (ήδη παραπέμπονται σε δίκη οι φερόμενοι ως υπαίτιοι), προσπάθησε να αλλάξει γραμμή πλεύσης και να αρχίσει να εκτελεί ή να συνεχίσει να εκτελεί κάποια έργα, πιστεύοντας προφανώς ότι θα μπορούσε να ρίξει στάχτη στα μάτια ενός υπερήφανου λαού, του ροδιακού, που δεν ανέχεται ούτε την προσβολή, ούτε την κοροϊδία.

Οι σκαλωσιές στο Δημαρχείο και στο Εθνικό Θέατρο, μνημεία πρωτοφανούς ανευθυνότητας και ανικανότητας, το κυκλοφοριακό χάος που επικρατεί σε ολόκληρη την πόλη και ιδιαιτέρως στο κέντρο, η έλλειψη επαρκούς καθαριότητας και η κατάσταση του οδικού δικτύου μέσα κι έξω από την πόλη, στέκονται ακόμα και σήμερα «όρθια» για να θυμίζουν ότι τα «έργα» της νύχτας και της σπασμένης βιτρίνας τα βλέπει η μέρα και γελά.

Για όλους τους παραπάνω λόγους και για άλλους πολλούς ων ουκ έστιν αριθμός και για τους οποίους θα χρειαζόταν εκατοντάδες σελίδες για περιγραφή και εξιστόρηση, ο σημερινός δήμαρχος Φώτης Χατζηδιάκος, ο χειρότερος δήμαρχος που ανέδειξε ποτέ η μαρτυρική μεν, πλην υπερήφανη Ρόδος, θα πρέπει να καταψηφιστεί.

Προς γνώση και συμμόρφωση όλων των δημάρχων του μέλλοντος ότι ο ροδιακός λαός δεν επιλέγει ανίκανους δημάρχους και αλαζόνες αλλ’ ότι αρνείται και απορρίπτει την ανικανότητα και ευτέλεια ως «προσόντα» του πρώτου πολίτη της πόλεως.

Η «δημοκρατική»

SHARE
RELATED POSTS
Ασταμάτητα περιοδεύει ο Δήμαρχος Ρόδου κος Χατζηδιάκος με τον συνδυασμό “Ρόδος Δύναμη Πολιτών” στις υπηρεσίες
Η μεγαλοπρέπεια της Μεσαιωνικής Πόλης Ρόδου στους θησαυρούς της Unesco από τη Γαλλική tv – Η Ρόδος παντού!
Γιώργος Νικητιάδης για τον θάνατο του Βασίλη Πίτση

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.