Πόρτα στην Πολιτική

Κάτι παραπάνω θα ξέρει και ο Νικήτας…, του Κώστα Αρβανίτη

Spread the love

Ο Κώστας Αρβανίτης  είναι Δημοσιογράφος, Ευρωβουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία, Τακτικό μέλος LIBE (Επιτροπής Δικαιωμάτων) & αναπληρωματικό μέλος της Επιτροπής Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων (EMPL) του Ε/Κ

Φυσικά και όλο το επικοινωνιακό απαράτ που στηρίζει την κυβέρνηση θα ρίξει όλους τους προβολείς πάνω στις μετρημένες και σοβαρές δηλώσεις και αποφάσεις του Πρωθυπουργού. Όμως, ανάμεσα στις πολύ προσεκτικά επιλεγμένες λέξεις και τα επαρκώς δραματικά σχήματα λόγου, δεν μπορεί να κρυφτεί η μεγαλύτερη ιδεολογική αναδίπλωση στη σύγχρονη ιστορία της χώρας.

Εκόντες άκοντες οι κυβερνητικοί έχουν αποσύρει από την κυκλοφορία όλες τις γελοίες ιδεοληπτικές αναφορές στην αγαπημένη τους εδώ και δεκαετίες διαμάχη μεταξύ Δημόσιου και Ιδιωτικού αγαθού.

Μάλιστα, ο Νικήτας Κακλαμάνης προχτές θεώρησε σκόπιμο να ρίξει και μια χαρακτηριστική «ντουφεκιά»-παρακαταθήκη για την συζήτηση της επόμενης μέρας. Κάτι παραπάνω θα ξέρει…

Στο τοπίο αυτό, όσο κι αν το άμεσο πολιτικό αποτέλεσμα δεν μπορεί παρά να ευνοεί τον Κεντρικό Διαχειριστή και τους περί αυτόν, η μεγάλη ιδεολογική μάχη της επόμενης μέρας αφορά το κομβικό ζήτημα της σύγκρουσης περί Δημόσιου και Ιδιωτικού Αγαθού.

Στη διαμάχη αυτή, ο ΣΥΡΙΖΑ και η Αριστερά ξεκινούν από προνομιακή αφετηρία. Οι πολιτικές της τετραετίας, η στήριξη της Δημόσιας Υγείας αλλά και η σταθερή προσήλωση σε αυτό που οι σημερινοί κυβερνώντες για χρόνια ελεεινολογούσαν ως “Ιδεοληπτικό Κρατισμό”, αυτά εξοπλίζουν τα χέρια των πραγματικά ιδεοληπτικών (από την αντίστροφη μεριά, ωστόσο) που σήμερα κυβερνούν τον τόπο.

Στη διαμάχη αυτή, θα είναι τραγικό σφάλμα αν ο ΣΥΡΙΖΑ και η Αριστερά επιτρέψουν στον αντίπαλο να καταλάβει το γήπεδο και να επικρατήσει. Η παγκόσμια τραγωδία που ξεδιπλώνεται μπροστά μας είναι ταυτόχρονα και η συντριβή των νεοφιλελεύθερων ιδεοληψιών που βασάνισαν και υπονόμευσαν τα δοκιμαζόμενα σήμερα συστήματα Υγείας, μέσα από τις -άλλοτε ύπουλες άλλοτε ανοιχτές- απόπειρες ιδιωτικοποίησής τους.

Επειδή λοιπόν όσοι σωθούν θα σωθούν επειδή υπάρχουν ακόμη και αντέχουν τα Δημόσια Συστήματα και οι άνθρωποι που εργάζονται σ’ αυτά, είναι πρώτιστο πολιτικό καθήκον η πραγματικότητα αυτή να βρει αντανάκλαση και στην πολιτική.

Ας καταφέρει η πραγματικότητα να χαλάσει το καθημαγμένο νεοφιλελεύθερο αφήγημα.

Ας μην αφήσει η Αριστερά και αυτή τη φορά την επικοινωνία να νικήσει την αλήθεια.

Κάτι παραπάνω θα ξέρει και ο Νικήτας…

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.  

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

SHARE
RELATED POSTS
15-2.jpg
ΥΠΕΞ: Δυνάμεις στην Τουρκία δεν επιθυμούν τη συνεννόηση και τις σχέσεις καλής γειτονίας
Οι κοπέλες, η κυρία και τα παιδιά που δεν ουρλιάζουν στην Πομπηία, του Νίκου Σταθόπουλου
“Δεν αντέχουμε άλλο. Θέλω να πάρουμε πίσω τις ζωές μας”, του Αντώνη Η. Διαματάρη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.