Πόρτα σε ιστορίες/χρονογραφήματα/διηγήματα

Κάποια μέρα θα γίνεις δική μου, της Μαρίας Σκαμπαρδώνη

Spread the love

Μόνο στη Ρόδο

Αποστόλου Παύλου 50, Βενετοκλέων (έναντι Σταδίου ΔΙΑΓΟΡΑΣ), «Πηγές Καλλιθέας»

Λεωφόρος Ρόδου-Λίνδου στο ύψος του ΙΚΑ & Λεωφόρος Κρεμαστής

Μαρία Σκαμπαρδώνη είναι Δημοσιογράφος και Αναγνώστρια της iΠόρτας

Κάποια μέρα θα γίνεις δική μου. Κάποια μέρα θα μου πεις ότι με αγαπάς, ακόμα και αν τώρα μου το αρνείσαι επίμονα. Σαν κύμα ορμητικό θα σκάσεις μέσα στην αγκαλιά μου και εγώ θα σε κλείσω δυνατά να μη μου φύγεις. Δε θα ρωτήσω τίποτα, δε θα με ενδιαφέρει κανένα ‘’γιατί’’ και ‘’πώς’’, μόνο που γύρισες θα μου φτάνει.
Δεν έχει σημασία που τώρα χάνεσαι σε παρέες, σε γιορτές, σε ανέμελες καλοκαιρινές βραδιές. Δε με νοιάζει που σε συντροφιές άλλες χάνεσαι, σε αγκαλιές ξυπνάς το πρωί άλλες και γυρίζεις ολούθε. Δεν έχει σημασία αν τώρα μακριά σου με διώχνεις, αν φοράς ένα σκληρό πρόσωπο αδιαφορίας και αδυσώπητα αφήνεις τις μέρες μου να μικραίνουν από την πικρία.

Κάποια μέρα θα ζητήσεις την αγάπη μου. Θα ψάξεις να με βρεις για να μου ζητήσεις συγγνώμη και να μου πεις πως από λάθος ανθρώπινο μου φερόσουν σκληρά. Θα μου πεις πως κατάλαβες πως είμαι ότι καλύτερο σου συνέβη και πως μπορούμε όλα να τα χτίσουμε ξανά από την αρχή.

Δεν αξίζει να χαλάω την καρδιά μου, δε χρειάζεται να θλίβομαι, έτσι και αλλιώς κάποτε σε εμένα θα ανήκεις. Δε θα μπορέσουν άλλοι εραστές ή συντροφιές ανούσιες να με αντικαταστήσουν, δε θα μπορέσει κανείς να με βγάλει από μέσα σου.

Κάποια μέρα θα γίνεις δική μου. Δε γνωρίζω τη μέρα, την ημερομηνία, τη χρονιά, τη στιγμή. Αλλά το ξέρω, το αισθάνομαι, το σήμερα δεν με πτοεί. Γνωρίζω πως η ζωή είναι σωστή, ακόμα και αν αργήσει ποτέ της δεν ξεχνάει.

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του. 

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

 

SHARE
RELATED POSTS
24 Ιουλίου 1974… η δημοκρατία αποκαθίσταται, του Νίκου Βασιλειάδη
Της εφηβείας;, του Γιάννη Στουραΐτη
Μία ημέρα μεταξύ λεωφορείου και σινεμά, του Δημήτρη Κατσούλα

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.