Πόρτα σε ιστορίες/χρονογραφήματα/διηγήματα

Κάνουν ήρωα τον Βαξεβάνη, του Γιώργου Αρκουλή

Spread the love

Γιώργος Αρκουλής
Γιώργος Αρκουλής

Έγινε κι’ αυτό…

Θα έπεσε, ίσως στην αντίληψή σας ότι δημοσιογράφος (με θητείες σε πόστα του κλάδου) ζήτησε από την διοίκηση της ΕΣΗΕΑ να διαγράψει τον  (συνάδελφό του!) Βαξεβάνη, επειδή κατά την γνώμη του, ο εκδότης του Documento ασκεί σκληρή κριτική στο κυβερνητικό έργο κλπ. Εννοείται ότι η πρόεδρος Αντωνιάδου δεν μπορούσε να κάνει δεκτό το εν λόγω αίτημα διότι –και να υπήρχε παράβαση, που δεν υπήρχε- το ΔΣ δεν έχει δικαιοδοσία διαγραφής (και ας είχε σταλεί άλλοτε  μήνυμα στο Πειθαρχικό συμβούλιο για εκείνον τον έρημο τον Καψώχα, όταν θεωρήθηκε -κακώς- ότι ο εν λόγω άριστος σχολιαστής είχε προσβάλει τον αρχηγό –τότε- της αντιπολίτευσης. Που σημαίνει ότι μόνο το Πειθαρχικό μπορεί να επιβάλει ποινές αν διαπιστωθεί παράβαση του καταστατικού.

Από την άλλη, διάβασα ότι ένα σάϊτ, κάπου στην κεντρική Πελοπόννησο, επιτέθηκε με σφοδρότητα επίσης σε βάρος  του Βαξεβάνη για την τακτική του σε βάρος της κυβέρνησης κλπ. Πλάκα δεν έχει; Δηλαδή σχεδόν ΟΛΑ τα  ΜΜΕ (και πιθανώς και τα γραφεία δημοσκοπήσεων…) να αβαντάρουν μαζικά την κυβέρνηση, αλλά η τελευταία να ενοχλείται από τη ΜΟΝΑΔΙΚΗ φωνή που ασκεί κριτική, σε μια χώρα που θεωρείται πως είναι δημοκρατική. Νομίζω πως αυτή η τακτική ηρωποιεί τον Βαξεβάνη, ο οποίος –πάντως- έχει δημιουργήσει πλήθος εχθρών στην δεξιά παράταξη, επειδή, προφανώς,   πριν καταλήξει θαυμαστής του ΣυΡιζΑ, ήταν «άνθρωπος του Ρουσσόπουλου», δηλαδή έκλεινε για τα καλά το μάτι στη ΝΔ (του Κωστάκη Καραμανλή βεβαίως, βεβαίως).

* Στο μεταξύ, συνεχίστηκε χθες η παρωδία των πλέϊ οφ και πλέϊ άουτ, στο ποδόσφαιρο, η οποία αποδεικνύεται απίστευτη αγγαρεία για όλους: παίκτες, διαιτητές, τηλεθεατές. Ερωτώ: ποιος ο λόγος να ταλαιπωρούνται Ατρόμητος και Λαμία για το τίποτα; Και, γιατί να βασανίζεται ο Παναθηναϊκός με προπονητή που έχει ήδη το ένα πόδι στην έξοδο, όταν αυτή η ομάδα –τιμωρημένη από την ΟΥΕΦΑ- δεν έχει κάτι να βάλει στο ταμείο της.

ΥΓ: Ούτε καν μερικά φράγκα από την διάθεση εισιτηρίων!

Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.  

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

SHARE
RELATED POSTS
Τα ΚΤΕΛ, του Δημήτρη Κατσούλα
Η Μάνα του Λαού, του Μάνου Στεφανίδη
Η Κιάρα, του Κωστή Α. Μακρή

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.