ΕΥ ΖΗΝ

“Η Πόρτα” προτείνει: «Δύναμη ψυχής» στην ΕΡΤ3 με τον Αντόνιο Μπαντέρας και Έμα Τόμσον

Spread the love

Το πολιτικό δράμα-θρίλερ «Δύναμη ψυχής» (Imagining Argentina),συμπαραγωγής Ισπανίας – Αγγλίας -ΗΠΑ 2003, έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι τηλεθεατές της ΕΡΤ3, το Σάββατο του Λαζάρου 31 Μαρτίου 2018 στις 22:00.

Υπόθεση: 1976, Μπουένος Άιρες – Αργεντινή. Σ’ ένα κλίμα πολιτικής καταπίεσης, όποιος τολμά να ασκήσει κριτική εναντίον του δικτατορικού καθεστώτος που βρίσκεται στην εξουσία, εξαφανίζεται μυστηριωδώς. Ο θεατρικός συγγραφέας Κάρλος Ρουέντα γυρίζει μια μέρα στο σπίτι του και ανακαλύπτει ότι η γυναίκα του Σεσίλια έχει πέσει θύμα απαγωγής εξαιτίας ενός άρθρου που έγραψε στην τοπική εφημερίδα.

Ο Κάρλος θα συναντήσει και άλλους ανθρώπους που έχουν χάσει αγαπημένα τους πρόσωπα για να συνειδητοποιήσει ότι έχει την ικανότητα να δει στα μάτια τους τη μοίρα αυτών που αγαπάνε. Όλοι αρχίζουν να τον επισκέπτονται για να μάθουν νέα για τους δικούς τους, ο ίδιος, όμως, δεν μπορεί να εντοπίσει τη Σεσίλια παρά μόνο τα μέρη στα οποία εκείνη βρέθηκε. Ό,τι και να κάνει, είναι πάντα ένα βήμα πίσω από την αγαπημένη του. Στο μεταξύ, η Σεσίλια ετοιμάζει τη δική της, επικίνδυνη απόδραση.

Η ταινία είναι μεταφορά του ομότιτλου βραβευμένου μυθιστορήματος του Λόρενς Θόρντον και ήταν υποψήφια για Χρυσό Λέοντα (Κρίστοφερ Χάμπτον) στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας 2003.

Σκηνοθεσία: Κρίστοφερ Χάμπτον.

Παίζουν: Αντόνιο Μπαντέρας, Έμα Τόμσον, Κλερ Μπλουμ, Φερνάντο Τιέλβε, Λετίσια Ντολέρα, Ρούμπεν Μπλέιντς, Μαρία Κάναλς Μπαρέρα, Κούνο Μπέκερ.

Διάρκεια: 107΄.

SHARE
RELATED POSTS
Όσα πρέπει να μάθεις για το Νεμέα Αγιωργίτικο,, του Στράτου Καραγαβριηλίδη
Δήμος Ρόδου: Δημιουργία Ανοιχτών Κέντρων Εμπορίου & η πορεία του Τεχνικού Προγράμματος
Άγιος Φανούριος ο Νεοφανής, ο Μεγαλομάρτυρας των 12 βασανιστηρίων – 27 Αυγούστου

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.