Ανοιχτή πόρτα Κοινωνία - Ελλάδα - Οικονομία

Η πτώση, του Νίκου Βασιλειάδη

Spread the love

Νίκος Βασιλειάδης

llll.png

Η είδηση της τραγωδίας του νεαρού πατέρα που σκότωσε το 4 ετών αγοράκι του και μετά αυτοκτόνησε μου έφερε στο νου ένα μακάβριο ανέκδοτο. Την ιστορία του τύπου που πέφτει από τον πεντηκοστό όροφο μιας πολυκατοικίας. Καθώς έπεφτε, έλεγε συνεχώς για να καθησυχάσει τον εαυτό του: Ως εδώ όλα καλά, ως εδώ όλα καλά. Σημασία δεν έχει η πτώση, αλλά η πρόσκρουση. Αυτό είναι το moto μιας κουρασμένης απελπισμένης φτασμένης στα όριά της κοινωνίας, μιας κοινωνίας που αγκομαχά για να ακολουθήσει τα ακριβέστερα καρδιογραφήματα του καπιταλιστικού συστήματος.

Κάθε σφυγμός και μια σφαίρα στην καρδιά της, μια άκοπα χαμένη ζωή. Αν κάποιος θα μπορούσε να αποτελεί την τριβή για αυτή την πτώση, αυτός θα ήταν η μικρομεσαία τάξη, που υποτίθεται πως θα πρέπει να έχει εξασφαλίσει (ως έναν βαθμό) την οικονομική ευημερία της. Αυτή όμως είναι πια εξαθλιωμένη, ανήμπορη, κουμπωμένη-οχυρωμένη στη καμπαρντίνα του συμβιβασμού της προσπαθώντας να περισώσει κάτι από τα κεκτημένα της.

Μια μικρομεσαία τάξη που αγκαλιάζει τις νεκρικές ταφόπλακες σιωπής, δεχόμενη ευλαβικά μια άλλη τρομοκρατία. Την τρομοκρατία και τρομολαγνεία των M.M.E. και της εργασίας-δουλείας. Η κακοποίηση είναι πνευματική. Η (δια)μόρφωση, για τη μικρομεσαία τάξη, σημαίνει φθορά. Και με μια πεισμωμένη αδιαφορία, όχι μόνο δεν εξομαλύνεις την πτώση, αλλά και την επιταχύνεις. Η σύγκρουση είναι αναπόφευκτη.

Η είδηση:

Με καραμπίνα σκότωσε 27χρονος τον τετράχρονο γιο του και στη συνέχεια αυτοκτόνησε, μέσα στο σπίτι τους, στην οδό οδό Τυμφρηστού 12 στο Χαλάνδρι. Οι αστυνομικοί που έφτασαν στο διαμέρισμα βρέθηκαν μπροστά στο αποτρόπαιο θέαμα του δολοφονηθέντος τετράχρονου αγοριού και του αυτόχειρα. Σύμφωνα με πληροφορίες ο 27χρονος ήταν σε διάσταση με τη 21χρονη Ρομά σύζυγό του και μητέρα του παιδιού, με την οποία συζούσαν για μεγάλο διάστημα και παντρεύτηκαν πριν από περίπου ένα χρόνο. Για άγνωστους λόγους όμως το ζευγάρι χώρισε και το παιδί έμενε με το πατέρα του. Γύρω στις 11.00 γειτόνισσα τηλεφώνησε στην Αστυνομία και ανέφερε ο 27χρονος σκότωσε το παιδί του. Οι αστυνομικοί που έφτασαν στο σημείο, βρήκαν πατέρα και παιδί νεκρούς και δίπλα την καραμπίνα την οποία ο 27χρονος κατείχε χωρίς άδεια και ερευνάται πώς έφτασε στα χέρια του. Λίγο αργότερα έφτασε στο σπίτι και η νεαρή μητέρα, η οποία έμαθε τι συνέβη και έχει υποστεί σοκ. Η κατάθεσή της αναμένεται να δώσει απαντήσεις στα ερωτήματα για το τραγικό συμβάν.

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.  

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

SHARE
RELATED POSTS
Πέθανε ο Μιχαήλ Μήτρας, ο ποιητής που εγκαινίασε την Ημέρα Ποίησης στην Ελλάδα
Για όσα γράφτηκαν και θα γραφτούν πάνω στα θύματα της βίας, του Νίκου Βασιλειάδη
Kostis A. Makris
Καλοί ή Κάλοι, του Κωστή Α Μακρή

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.